reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Ja wolałabym mieć więcej bo wiadomo że co jak co ale pieluchy to się zużyje. Więc może po 2 paczki kupię, potem się będzie już na bieżąco dokupywać

kamaa chyba mówisz o tych białych PREMIUM CARE - one różnią się tym od zielonych ([poza tym ze są droższe), ze mają taką siateczkę która wiąże wilgoć i dupka jest bardziej sucha niż w tych zielonych. Ale w praktyce ponoć ta siateczka przykleja się do dupci. I W premium Care jest jeszcze rozmiar 0 dla wcześniaków.

A te pampersy 1 lib 2 to jak to? Bo ja chcialam kupoc new borny z babydreams czy jakos tak... jitro pojde na wizyte i moe gin mi doradzi gdzie co i jak sie mam pytac.... no zielona jestem

nr 1 są dedykowane dla dzieci z wagą 2-5 kg, a nr 2 3-6 kg. Te jedynki sa trochę mniejsze od dwójek. Na wszystkich pieluchach powinna być podana waga dziecka.

reklama
Ja jutro zaliczam glukozę. Do domku i na zakupy z mężem;-):-)
Jutro Mikołaj w przedszkolu, ciekawe co w tym roku będzie w paczkach:-D

I u nas strasznie wieje i śnieg sypie ale z deszczem :( Także brzydko i strasznie za oknem jest :no:
Pisałyście o materacykach - ja kupuję nowy, nasz stary po córce jest łóżeczku turystycznym, który stoi u mojej mamy i przydaje się już od 2 lat jak brat z rodzinką swoją przyjeżdża :)
Współczuję dziewczynom, które wspominały o bólach zębów u swoich dzieci - tak to z zębami bywa, że trzeba przez to przejść - czasem jest łatwiej czasem gorzej - ja przy pierwszym zębie córki wylądowałam na pogotowiu - córka miała gorączkę i wymiotowała i leciała mi przez ręce - także &&&&&:tak:
Dzisiaj dotarła do mnie paczka (co zamawiałam na allegro ale ciuszki były przymałe ) i wszystko dla córci mam rozmiar większe na 9-10 lat :tak:No i przy okazji przyszły pierwsze śpiochy dla maleństwa :)
W smyku na stronie jest wyprzedaż - można 5-pak bodziaków na długi rękaw za 35zł chyba kupić - ja dziś kupiłam kilka rzeczy bo nie mogłam się oprzeć chociaż ciuchy będę miała od koleżanki i brata po ich synkach. Ale takie śliczne były :-D
agnis - pierwszą mam córkę , teraz wg lekarzy ma być synek :tak:Moja córka też jest w pierwszej klasie - ale na razie żadnych takich opinii wychowawca na wywiadówce nie wydawał. Moja poszła do szkoły i czytała już ( od maja) , teraz coraz płynniej jej wychodzi . Jest pilna i staranna ( jak jej mamusia;)) Mam nadzieję, że nie będzie miała problemów. Dodatkowo chodzi na szachy więc mam nadzieję , że z matematyka nie będzie miała problemów. No i we wrześniu zaczęła grać na keayboardzie - my z mężem nie gramy (mężowi słoń na ucho nadepnął ) ja śpiewałam "za młodu" - muzyka tez podobno rozwija - zobaczymy co z tego wyjdzie. W styczniu pierwszy koncert dla większej publiczności - już się denerwuje.
nikusia - jak ząb?? mam nadzieję, że boli już choć trochę mniej a lekarz jak zobaczy , że jesteś w ciąży to na pewno będzie wiedział czy może czy nie zrobić prześwietlenie:tak:
nastka - ja też już ograniczyłam słodycze - a glukoza w przyszły czwartek dopiero ale jak was poczytałam to się trochę wystraszyłam :tak:A paczkę z Endo odebrałam z dwa dni temu - córa już śmiga w jednej spódnicy tak jej się podoba:-D
Jeśli chodzi o pampersy kupię po 1 paczce 1 i 2. Zobaczymy jak wagowo maleństwo się uplasuje :)

Witam!
Ja po wizycie. Wszytko jest dobrze. Przepływy prawidłowe ilośc wód płodowych tez dobra. Łozysko w dobrym miejscu, z narzadami maluch wszystko dobrze pokazywał żołądek, watrobe nereczki. Serducho ładnie biło 150 uderzeń na minut. W główce wszystko dobrze. wymiary prawidłowe. No i szyjka 3 cm twarda i zamknieta bardzo ładnie trzyma :). i lekarz powiedział ,że wolno mi wszystko he he :) . stopa małego ma 5 cm :) a on sam wazy 865 g :) spojenie ma prawo boleć bo przytyłam 5 kg co mnie nie ucieszyło no ale wczesniej miałam tylko 3 + no i oststnio duzo lezałam przestałam chodzić do pracy. Wiec to zmiana dla organizmu i nie powinno być to regułą. No i młody lezy głowa w doł wpychając głowe w miednice.
Nastepna wizyta 02.01.2014 ech . No chyba ,że zdecydujemy sie na usg 4d to za tydzień.

Dobrej nocki życzę!

Witam wieczornie!

josek super ze na wizycie wszystko ok a twoja rozmowa z corka o skracajacej szyjce rewelacja poplakalam sie ze smiechu:-D

Ja dzisiaj na dyzuze dzieci brata pilnowalam i jeszcze tylko wtorek i w srode brat przylatuje z Kuwejtu i mam wolne...jupi

dzisiaj maly znowu w jakims kiepskim polozeniu bo wtedy czuje go gdzies w oddali a wczoraj tak kopal ze jak trzymalam ipada to az podskakiwal.

co do pampersow to mam juz dwie paczki jedna wieksza jedna mniejsza i tez sie moze wybiore do tesco.
padam ze zmeczenia wiec dobrej nocki :-)

reklama
Do góry