reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
kasiek obciążenie bliżej połowy ciąży teraz tylko glukoza pewnie :-) ja się ciesze bo teraz bym w zyciu tego nie wypiła, zarzygałabym wszystko dookoła :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

mamusia synka no u mnie tez mogloby byc ciekawie. blee jeszcze siostra mi opowiedziała dzisiaj ze jej kolezance w labolatorium zrobily pielegniarkitaki ta glukoze taką gestą jak kisiel i ledwo to wypiła...to sie zalamałam bo ja bym rady nie dala

Ochyda:no:

Ja juz po zakupkach fajnie bylo wyczolgac sie z domu,teraz mezus szykuje papu a mnie umiescil w salonie na kanapie.....zyc nie umierac:-D

widze tu kilka mam które spodziewaja się już drugiego lub kolejnego dzieciątka.. powiedzcie nie stresujecie się narodzinami i opieką nad dwójką i liczniejszą ilościa dzieci???

Przy drugim się trochę stresowałam, ale bardziej byłam ciekawa, jak to będzie. Teraz to już luz ;) Jakoś się mimochodem wychowa ;)

"Skarbie, ja mam dziewięcioro dzieci i nic lepszego nie mogło mnie spotkać" :-D poważnie, mój mąż ma 4 siostry i 4 braci :-D

Ale ekstra! Też bym tak chciała :D

Co do glukozy, to nie jest taka zła ;) Smakuje jak woda z dużą ilością cukru pudru ;) Mnie bardziej przeszkadzał zapach gumowego kubka, z którego trzeba było ją wypić. No i zawsze można sobie wcisnąć sok z cytryny do środka. Ale ja nie próbowałam :)

Jagna bliźnięta?? hardcore! trzymam kciuki ;D

U nas teraz to była taka wpadka, że jak zrobiłam test to pół dnia ryczałam bo dopiero co nasz mały staje się samodzielny a tu znów zabawa w pieluszki.. chodź nie powiem teraz z biegiem dni uspokajam się trochę i nawet wymyślamy imiona dla dziewczynki albo chłopca ;D

ps. co do Twojej teściowej u mnie w domu była na 7 i moja mama dała radę ;D pierwsze dzieci prawie rok po roku miała potem duża przerwa bo po 10latach urodziłam się ja i potem po 3 mój brat ostatni ;D

w sumie ja się do tej pory dziwie że sie ludzie decydują na tak małą różnicę wieku między dziećmi! SZACUNEK :)
Zobaczymy jak to będzie z nami, bo nasz urwis to taki jest mamusino-tatowy i taki absorbujący każdą sekundę dnia.. ;)

Wy tu o glukozie...blech! a ja dopiero miała beta i toxo robione, wyniki odbiore za 4tyg. jak pójdę kartę ciąży założyć

Bakalia, nic się nie martw :) Takie ponad 2-letnie dziecko to już masę rzeczy samo potrafi zrobić. Zazwyczaj jest już bez pieluchy, rozmawia jak człowiek ;) Fajną będziecie mieć różnicę wieku :)
Choć ja się cieszę z naszych 20 miesięcy :)

Mamusia, dziękuję w imieniu Anielki :)

Bakalia, nic się nie martw :) Takie ponad 2-letnie dziecko to już masę rzeczy samo potrafi zrobić. Zazwyczaj jest już bez pieluchy, rozmawia jak człowiek ;) Fajną będziecie mieć różnicę wieku :)
Choć ja się cieszę z naszych 20 miesięcy :)

bez pieluch dobre sobie.. o ile Radek nie chce nosić pampersów o tyle mi nie woła że chce siusiu , tylko jak zrobi to dopiero woła.. na nocniku nie usiedzi długo więc robi siku na podłogę albo w majteczki.. nie wiem jak mam to zrobić żeby całkiem go w dzień odstawić od pampersów.. chyba musi zacząć po prostu komunikować że chce siusiu, bo ja ja go kilka razy wysadzam to on i tak zrobi wtedy kiedy już jest ubrany..

reklama
Jagna bliźnięta?? hardcore! trzymam kciuki ;D

U nas teraz to była taka wpadka, że jak zrobiłam test to pół dnia ryczałam bo dopiero co nasz mały staje się samodzielny a tu znów zabawa w pieluszki.. chodź nie powiem teraz z biegiem dni uspokajam się trochę i nawet wymyślamy imiona dla dziewczynki albo chłopca ;D

ps. co do Twojej teściowej u mnie w domu była na 7 i moja mama dała radę ;D pierwsze dzieci prawie rok po roku miała potem duża przerwa bo po 10latach urodziłam się ja i potem po 3 mój brat ostatni ;D

w sumie ja się do tej pory dziwie że sie ludzie decydują na tak małą różnicę wieku między dziećmi! SZACUNEK :)
Zobaczymy jak to będzie z nami, bo nasz urwis to taki jest mamusino-tatowy i taki absorbujący każdą sekundę dnia.. ;)

Wy tu o glukozie...blech! a ja dopiero miała beta i toxo robione, wyniki odbiore za 4tyg. jak pójdę kartę ciąży założyć

Ja nic nie wiem o bliźniakach, nigdzie nic takiego nie pisałam:szok:;-)
U nas też wpada, ale już powoli zaczynaliśmy coś poburkiwać o 2 dziecku, wiec załamki nie ma.
My po grillu, z upału szło się ugotować w cieniu, ale jakoś wysiedzieliśmy i pogadaliśmy:-)

Do góry