reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Susi bedzie wszystko dobrze!

Dziewczyny pomocy!

PREPARAT, BARDZO DOBRY PREPARAT NA ROZSTEPY, JAKI?

Wczoraj tak mi skora popekala, ze krew leciala, a tak pieklo i bolalo ze masakra. Sudocremem to posmarowalam, ale nie wiem czy pomoze :-(

reklama
Aneta przecież to nie musi oznaczać niczego złego .. może po prostu chcą jeszcze raz skontrolować :)musisz mieć nastawienie, że twój synek jest zdrowy a ty zobaczysz go jeszcze raz na ekranie:)

Susi
3-mam kciuki :) będzie dobrze

Koreczek dobry jest bio oil .. jest właśnie na rozstępy, blizny no i kremy musteli ale cena jest wysoka. olejek często w promocji za 20 zł można kupić

Katrine kuruj się ! mojego męża też coś bierze i już boję się żeby mnie nie zaraził :dry:

muniuś śliczne te koszule, mega seksowne ale cena faktycznie spora.. może gdybym nie miała psa, który moje piżamy niszczy w ciągu tygodnia to bym w jedną zainwestowała :) też wczoraj zamówiłam pościel podobną do twojej ...jednak u mnie różowa bo trochę się bałam tego fioletu POŚCIEL SERCA KOMPLET- OCHRANIACZ BALDACHIM M 5cz# (3727096273) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. serduszka kropki na różu .. ale z białym baldachimem żeby za różowo nie było.. i mimo, że nie przepadam za różem to chyba będzie jednak najlepsze rozwiązanie.

Też zbieram lidlowe naklejki :D
Ja już od 6 nie śpię ... obudziłam się i jak otworzyłam oczy to zobaczyłam spadająca gwiazdę, kometę?:confused: hehe

Dzisiaj czekam na kurierów z prezentem dla męża dostanie to co chciał :p zaskoczenia nie będzie ... nową klawiaturę i 15 par skarpet (przy naszym psie skarpetki idą jak woda:p ) Macie jakieś propozycję co mogłabym dodać od siebie ? Coś drobnego..

I mam pytanie jeszcze o materac do łóżeczka .. jaki najlepszy pianka, gryka, kokos czy lateks? I cena czy taki za 100 zł może być, czy lepiej zainwestować Materac gryka kokos pianka LUX 140x70x9 DANPOL (3731222145) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Udanych wizyt i w miarę przyjemnej glukozy:p!

Dzien dobry wszystkim!

mnie dzisiaj budzik obudzil dla odmiany dlatego tak pozno do was zagladam :-)

susi trzymam kciuki zeby wszystko bylo ok i na pewno bedzie..

secreto ja taka gwiazde spadajaca przez cale niebo widzialam we wrzesniu...marzenie mialam jedno ....:-)

Ja wczoraj zrobilam rajd po galerii bo trzeba bylo dziecku kupic buty eleganckie bo ma teraz kilka apeli w szkole gdzie ma byc elegancko ubrana a trampki ni jak nie pasuja do bialej koszuli i czarnej spodnicy, prezent na mikolajki trzeba bylo kupic bo robia sobie w klasie jak ja tego nie lubie bo nie potrafie kupowac prezentow na odwal tzn wychodze z zalozenia ze jak mam kupic barachlo to lepiej wogle nic nie kupowac, jeszcze dla dziewczynki za 30 zl to da sie cos kupic ale dla chlopaka to juz byl problem i oczywiscie wydalam ponad 50 a nie 30 zl :no: Generalnie jak wrocilysmy mylalam ze na raka bede szla do sypialni tak mnie miednica, spojenie i grom wie co jeszcze bolalo....dzisiaj moze przyjedzie moj pas

no nic milego dnia wam zycze :-)

Mnie strzyże ;) mąż, przynajmniej wszystko widzi i równo zrobi, bo ja to się mogę gimnastykować... Nawet mu wychodzi :p

muniuś mam nati bawełnianą, zdaje się peru. Ale nie poczytałam wcześniej odpowiednio dużo i kupiłam nową zamiast używanej, teraz poszukam jakiejś krótszej na chustowym bazarku, żeby była do kangurka albo plecaka, ale nauki przede mną ;)

Fajne te koszule, no nie takie worki kolorowe jak większość, a ta ciemna to już w ogóle!!

marcia, Ty wymęczona, a ja czuję jak mnie energia rozpiera, a mam się oszczędzać i się wnerwiam :/

Ostatnia edycja:
Secreto, a ten bio oil pomoze na te rozstepy, ktore juz mam?A co do materaca, to mysle, ze gryka kokos pianka, przynajmniej tak na internecie czytalam, ale nie wiem, moze ktos ci odpowie na pytanie ktos kto juz ma starszaczka w domu :-)Nastka, ta glukoza to masakra jak dla mnie. Dobrze, ze ja wtedy bylam z mama, bo nie wiwm jakby sie to skonczylo. Nigdy wiecej glukozy, ale jak trzeba bedzie to pewnie i tak poslusznie to wypije :-D nawet Lena nie kopala po tej glukozie... ale oststnio niemrawa jest troszke. Trzeba jechac do apteki i kupic ten bio oil niewazne ile kosztuje, bo sie wsciekne!

Koreczek po ciąży zrobiły mi się rozstępy na piersiach, kupiłam sobie krem na istniejące już z Pharmaceris i teraz nie mam ani jednego. Ale nie wiem jak by z brzuchem poszło, bo on nadal rośnie, a piersi były ciągle takie same, a później leciały wraz z kilogramami w dół.

Hej dziewczynki:-)
Wczoraj po południu odpuściłam sobie forum i czeka mnie niezłe czytanie, wiec w miare możliwości odpisze później.
Praktycznie cały dzień przesiedziałam z ksiazka w nosie. Ponadto byłam na zakupach, dokupiłam małemu kolejne body (jakby miał ich mało:cool2:)i 2 pary śpioszków.
Dziś zakupię może już butelkę smoczek, zestaw ze szczoteczką itp.
Poza tym dowiedziałam się od znajomej co niedawno rodziła w tym szpitalu co ja chcę rodzić, ze tam wymagają jedynie własnych chusteczek nawilżających do dziecka, wszystko inne one dają- nawet pampersy i same przemywają dziecku pępuszek...No jestem w szoku..czyli wiele się pozmieniało. Nawet ubranek dla nowordka nie trzeba tylko na wyjście ze szpitala dopiero:szok:
Jeszcze dziś rozejrzę się za torbą podróżną bo wczoraj nie we wszystkich sklepach znalazłam, i kupię klapki. Po mału będę sobie pakowała torbę.

Dziś po lekcjach z młodym idziemy do domu kultury na ogłoszenie wyników konkursu na kartkę świąteczną (konkurs był dla przedszkolaków i szkół podstawowych). Ciekawe czy udało mu się coś wygrać:-)
Milego dnia wszystkim i powodzenia na wizytach. Pozdrawiam:-)

Koreczek wiesz zapewne całkowicie ich nie usunie ale może trochę spłyci i sprawi, że będą mniej widoczne :) mi coś na udach zaczyna powoli wychodzić i też będę się nim smarować ewentualnie jeszcze fajnie natłuszcza i uelastycznia masło shea Masło shea do masażu - africa 80 g | Stara Mydlarnia no albo kosmetyki palmersa (olejek) i jeśli masz na udach np. to polecam masaż rękawicą szorstką w trakcie kąpieli http://wizaz.pl/kosmetyki/foto/47150_250.jpg ale to jak ci się ranki zagoją :) no i profilaktycznie też można masować tyłek i uda

Ostatnia edycja:
Secreto, jesteś pewna, że chcesz baldachim? To może i fajny bajer, ale służy głównie jako zbieracz kurzu i zabieracz powietrza :)
Ja Anieli nawet ochraniacza na szczebelki już nie zakładałam.

A materac najlepszy chyba gryka-pianka-kokos, choć my mamy kokos-pianka-kokos i też jest ok. Nie ma sensu wydawać więcej niż 100 zł. Pomyśl, że dziecko będzie na nim spało do 10 kg, maksymalnie do 15 kg. Taki ciężar nie wymaga jakichś specjalnych technologii podtrzymywania kręgosłupa itp. :) Grunt, żeby poduszki pod głowę nie pchać ;)

Koreczek, jeśli to Cię pocieszy, to moje wszystkie rozstępy zeszły samoistnie ;)
W pierwszej ciąży smarowałam się różnymi specyfikami w miarę naturalne, w drugiej sporadycznie, teraz w ogóle. Efekt? Teraz nie mam w ogóle rozstępów, w poprzedniej miałam jeden, który zniknął, a w pierwszej całkiem sporo na udach, z których większość zeszła, ale jednak kilka zostało po wewn. stronie. No ale to moja wina, bo się bardzo szybko i bardzo dużo roztyłam wtedy.
Wiele zależy od młodości/elastyczności skóry i uwarunkowań genetycznych. Ja w te wszystkie magiczne kremy nie wierzę ;) Jak Cię skóra ciągnie i jest sucha, to nawet zwykła oliwka ją nawilży ładnie.
No ale ja taka nieufna jestem :)

Idę dziś z Nusią do lekarza, bo do kataru i kaszlu doszło jej ropiejące oczko :/ Ech... Franek weekend z katarem przeszedł i w pon. zadowolony i zdrowy pobiegł do przedszkola. A Nuśka się będzie tydzień męczyć.

Ale nie ma co narzekać. Ostatni katar miały początkiem października ;)

reklama
Dzieki dziewczyny!

Teraz kupie sobio bio oil i bede smarowac, a po ciazy kupie ten co Ewula mowila i ta rekawice :-D

Po ciazy chce sie troche doprowadzic do normalnosci.

Najgorsze jest to swedzenie, no wsciekam sie doslownie.

Ja chce tez wlasnie z baldachimem lozeczko a kolor poscieli to w kolorach kremowych,albo bez albo braz :-)

I bede dzisiaj szablony robic zeby na scianie namalowac, zyfare i slonika :-D

Do góry