Secreto, jesteś pewna, że chcesz baldachim? To może i fajny bajer, ale służy głównie jako zbieracz kurzu i zabieracz powietrza
Ja Anieli nawet ochraniacza na szczebelki już nie zakładałam.
A materac najlepszy chyba gryka-pianka-kokos, choć my mamy kokos-pianka-kokos i też jest ok. Nie ma sensu wydawać więcej niż 100 zł. Pomyśl, że dziecko będzie na nim spało do 10 kg, maksymalnie do 15 kg. Taki ciężar nie wymaga jakichś specjalnych technologii podtrzymywania kręgosłupa itp.
Grunt, żeby poduszki pod głowę nie pchać
Koreczek, jeśli to Cię pocieszy, to moje wszystkie rozstępy zeszły samoistnie
W pierwszej ciąży smarowałam się różnymi specyfikami w miarę naturalne, w drugiej sporadycznie, teraz w ogóle. Efekt? Teraz nie mam w ogóle rozstępów, w poprzedniej miałam jeden, który zniknął, a w pierwszej całkiem sporo na udach, z których większość zeszła, ale jednak kilka zostało po wewn. stronie. No ale to moja wina, bo się bardzo szybko i bardzo dużo roztyłam wtedy.
Wiele zależy od młodości/elastyczności skóry i uwarunkowań genetycznych. Ja w te wszystkie magiczne kremy nie wierzę
Jak Cię skóra ciągnie i jest sucha, to nawet zwykła oliwka ją nawilży ładnie.
No ale ja taka nieufna jestem
Idę dziś z Nusią do lekarza, bo do kataru i kaszlu doszło jej ropiejące oczko :/ Ech... Franek weekend z katarem przeszedł i w pon. zadowolony i zdrowy pobiegł do przedszkola. A Nuśka się będzie tydzień męczyć.
Ale nie ma co narzekać. Ostatni katar miały początkiem października