reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

katrine fajne te koszule :tak:
Muniuś też patrzyłam na ten wózek. My niby dostaniemy (zostanie nam pożyczony) ale to bedzie sama gondola...dlatego też sie zastanawiamy nad kupnem taki żeby był ze spacerówką.
Nastka-83 mi też już ostatnio ciężko sie było ogolić...moj m sie smieje ze moze z lusterkiem? :sorry2: jestem przerażona bo brzuszek zaczyna mi wszystko przesłaniać :sorry2:
2. dzień leżenia i mam dosyć...przeziebienie chyba sie rozwija dopiero...

reklama
Kamaa ja mam dokładnie tak samo..... malo co widze przez ten brzuszek a tez nie chce go naciskac za bardzo zeby cos zobaczyc.... hihi może lusterko to nie głupi pomysł :)

Katrine - masz to samo co ja...i tez gorączki dzięki Bogu nie mam :blink: Co robisz, żeby było Ci troszkę lżej...?
Fajne te koszule, a mi się te strasznie podobają :-) KOSZULA do KARMIENIA ALLES MaMa SAWANNA r. 40 (3684026861) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Koszula Alles MAMA PASTELL karmienia ciąża 38 (3707760687) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. :-) KOSZULA do KARMIENIA ALLES MaMa LETIZIA r. 38 (3755969819) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Właśnie tak myślę o tej wodzie morskiej i chyba jutro wyślę mojego żeby kupił, a *spam* katar? Szok, a no jest właśnie patrzę *spam* Katar, spray do nosa, dla kobiet w ciąży, 20 ml - Portal Dbam o Zdrowie
I mówisz, że pomaga to kupię jutro, może i mi pomoże, bo ten Acatar to sobie można do czterech liter za przeproszeniem wsadzić! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Kupię jutro ten odbarwiacz i zobaczymy co się stanie z moim okropnym praniem, oby wyszło na prostą jak Twoje :-p
Nastka - no nie ma problemu, obejdę go w te i we wte jak go dorwę w sklepie i od razu podzielę się swoimi spostrzeżeniami tutaj :tak: Cena kusi, no kusi, tanio jak tak patrzę po innych ofertach, a co do glukozy, wezmę mojego ze sobą rzeczywiście na wszelki wypadek. Co do golenia się to ja biorę ze sobą do łazienki lusterko i ustawiam sobie udami tak żeby widzieć niektóre miejsca, a resztę żeby było dokładniej to siadam na krawędzi wanny naprzeciwko lusterka (no nie wiem jak Ci to wytłumaczyć jak je ustawiam, nie umiem za bardzo) i resztę ciacham. Wczoraj się opierdzieliłam i tak się zastanawiam czy potrzebnie to zrobiłam, bo za tydzień przed ginekolożką jestem umówiona na depilacje woskiem i nie wiem czy cokolwiek zdąży tam tak urosnąć, nic najwyżej przełożę (depilację mam w tej samej poczekalni co gina stąd te pomysły). Nie wiem czy bym mojego do takiego zadania zatrudniła, nawet nie wiem jakby zareagował i chyba ja nawet bym nie chciała.

Kamaa – powiedz mu żeby się nie śmiał, bo jakby nie lusterko to bym zarosła buszem :zawstydzona/y:

Muniuś mi mój m sam zaproponował że mi pomoże, akurat jakoś przy nim nie mam żadnych oporów, chociaż wole to robić sama. Spróbuje ten twój sposób z lusterkiem wykorzystać może się uda :) Dzięki.
A koszule do karmienia faktycznie super :) ale cena mnie powaliła.... ale może w jedną taką warto zainwestować :)

Ewula - dzięki, zacznę teraz tam robić zakupy i jak jeszcze taka książka będzie to czemu by nie wziąć :tak: Jaką masz chustę na avatarze?

Muniuś mi mój m sam zaproponował że mi pomoże, akurat jakoś przy nim nie mam żadnych oporów, chociaż wole to robić sama. Spróbuje ten twój sposób z lusterkiem wykorzystać może się uda :) Dzięki.
A koszule do karmienia faktycznie super :) ale cena mnie powaliła.... ale może w jedną taką warto zainwestować :)

Miło, że się interesuje i zapytał ;-) No cena właśnie taka sobie, ale jakby tak jedną lub max dwie strzelić, tak żeby mąż nie widział, to czemu by nie? :-)

Wróciłam z usg i kontroli ... i sama nie wiem co mam myśleć :-(
Przepływy u maleństwa - Mom-y mi wzrosły prawie o 100%. Lekarz ostatnio powiedział, że jak będą powyżej 1 do 1,5 to będziemy się martwić. No i są powyżej 1 :( Z usg wychodzi, że z maleństwem jest wszystko w porządku. Lekarz wykonujący USG powiedział, żeby się nie martwić, że może na następnej wizycie będą niższe. Lekarz prowadzący ciążę też tak powiedział ale powiedział też , że jeśli będą wyższe położy mnie do szpitala a następną wizytę mam 19 grudnia - przed samymi świętami :no: Włączyłam sobie po ostatniej wizycie takie pozytywne myślenie - że będzie wszystko w porządku a dziś znowu mnie rozregulowali :-(Dostałam zestaw badań do zrobienia: mocz, krew , znowu przeciwciała ( i już znowu się denerwuję jak one mocno wzrosły ) no i nieszczęsną glukozę :shocked2: Jadę zrobić to 12 grudnia - 13 piątek wyeliminowałam z grafiku :tak:
Jedyna pozytywna wiadomość dzisiejszego dnia to taka, że lekarz wykonujący badanie usg na moje pytanie czy może określić płeć bez zastanowienia powiedział : CHŁOPIEC :-) Jak zadzwoniłam do męża mu powiedzieć to podobno do wieczora banan z buzi mu nie schodził i wysłał mi smesa czy awansem może kupić juniorowi prezent pod choinkę: kolejkę :-D

Starałam się przeczytać wszystkie posty ale jestem mega zmęczona i wybaczcie, że wszystkim z osobna nie odpowiem ale...
Wszystkim pijącym glukozę dzisiaj - gratuluję i w najbliższych dniach &&&&&&.
Za wybierające się na wizyty - &&&&
Zakatarzonym , z bolącymi uszami, kaszlącym, z bolącymi kręgosłupami - zdrówka :tak:
Przeprowadzającym remonty - siły i pełnej mobilizacji i jak to któraś z Was napisała po remoncie - Wy nóżki w górę a faceci do sprzątania :-)
Wygrywającym licytacje na allegro - gratulacje i kolejnych udanych licytacji :-D
100 - dniówkowym - gratki ( gdzie ja jeszcze do 100- dniówki :szok:)

O whisky mowa była - a próbowałyście ze spritem?? A w ogóle widziałyście i próbowałyście wódkę o smaku orzecha laskowego - pije się ją z mlekiem albo piwem karmelowym - ALE TEMAT DLA CIĘŻARNYCH :sorry2:

Narty mi też koło nosa przejdą w ferie zimowe - mój m z córką się wybiorą a ja będę spać i generować siły na później :)
I ostatnia sprawa - ale to ostatni wpis nastki mnie rozbawił - bo przypomniałam sobie samą siebie z wczoraj w łazience z maszynką do golenia - no i weź sprawdź czy wszystko jest ok - na ślizg gładki ręką brałam i poprawki już z lusterkiem ( bo brzucha to już raczej nie wciągniemy ) :-D
Ufff odpisałam :tak:

no koszule ładne ale cenaaaa :szok:widziałam je są ostatnie jak się posortuje cenami ;)
a te psikacze odtykają nos, bo czy coś pomagają żeby ten katar zniknął to wątpię ale przynajmniej da się oddychać i przede wszystkim spać!
A ja co robię: grzanki z czosnkiem- moja stała potrawa od 3 dni, mleko z czosnkiem i miodkiem, miodek, sok z żurawiny i dużo wyciśniętej cytryny (2 cytryny do butelki wody) i jeszcze na nos sobie taką parówkę z wody i soli robiłam pod ręcznikiem ale ciężko się oddycha to porzuciłam. Lekarka mi syrop drosetux przepisała ale nie wykupowałam.

co do golenia- wczoraj się sieknęłam na ślepaka ;) ale po tych wyczynach przygotowałam w łazience już lusterko na następny raz :-D

reklama
muniś- co do preparatów na katar...to ostatnio pani w aptece mi powiedziała,że nie wolno tych różnych kropli brać:szok:,bo mogą podnosić ciśnienie. Tylko sól fizjologiczną,nawet mi pomagała bo też mnie ostatnio strasznie męczyło
Nastka,co do golenia to może jakiś system luster? ;-) Ja narazie jeszcze daję radę tam dotrzeć,ale sama się ostatnio nad tym zastanawiałam co zrobię za jakiś np miesiąc...?
susi - wszystko na pewno będzie dobrze:tak:

Do góry