Wróciłam z usg i kontroli ... i sama nie wiem co mam myśleć :-(
Przepływy u maleństwa - Mom-y mi wzrosły prawie o 100%. Lekarz ostatnio powiedział, że jak będą powyżej 1 do 1,5 to będziemy się martwić. No i są powyżej 1
Z usg wychodzi, że z maleństwem jest wszystko w porządku. Lekarz wykonujący USG powiedział, żeby się nie martwić, że może na następnej wizycie będą niższe. Lekarz prowadzący ciążę też tak powiedział ale powiedział też , że jeśli będą wyższe położy mnie do szpitala a następną wizytę mam 19 grudnia - przed samymi świętami
Włączyłam sobie po ostatniej wizycie takie pozytywne myślenie - że będzie wszystko w porządku a dziś znowu mnie rozregulowali :-(Dostałam zestaw badań do zrobienia: mocz, krew , znowu przeciwciała ( i już znowu się denerwuję jak one mocno wzrosły ) no i nieszczęsną glukozę
Jadę zrobić to 12 grudnia - 13 piątek wyeliminowałam z grafiku
Jedyna pozytywna wiadomość dzisiejszego dnia to taka, że lekarz wykonujący badanie usg na moje pytanie czy może określić płeć bez zastanowienia powiedział : CHŁOPIEC :-) Jak zadzwoniłam do męża mu powiedzieć to podobno do wieczora banan z buzi mu nie schodził i wysłał mi smesa czy awansem może kupić juniorowi prezent pod choinkę: kolejkę
Starałam się przeczytać wszystkie posty ale jestem mega zmęczona i wybaczcie, że wszystkim z osobna nie odpowiem ale...
Wszystkim pijącym glukozę dzisiaj - gratuluję i w najbliższych dniach &&&&&&.
Za wybierające się na wizyty - &&&&
Zakatarzonym , z bolącymi uszami, kaszlącym, z bolącymi kręgosłupami - zdrówka
Przeprowadzającym remonty - siły i pełnej mobilizacji i jak to któraś z Was napisała po remoncie - Wy nóżki w górę a faceci do sprzątania :-)
Wygrywającym licytacje na allegro - gratulacje i kolejnych udanych licytacji
100 - dniówkowym - gratki ( gdzie ja jeszcze do 100- dniówki
)
O whisky mowa była - a próbowałyście ze spritem?? A w ogóle widziałyście i próbowałyście wódkę o smaku orzecha laskowego - pije się ją z mlekiem albo piwem karmelowym - ALE TEMAT DLA CIĘŻARNYCH
Narty mi też koło nosa przejdą w ferie zimowe - mój m z córką się wybiorą a ja będę spać i generować siły na później
I ostatnia sprawa - ale to ostatni wpis
nastki mnie rozbawił - bo przypomniałam sobie samą siebie z wczoraj w łazience z maszynką do golenia - no i weź sprawdź czy wszystko jest ok - na ślizg gładki ręką brałam i poprawki już z lusterkiem ( bo brzucha to już raczej nie wciągniemy )
Ufff odpisałam