reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Cześć

I ja też już wstałam :D

Dzisiaj będziemy ubierać naszą mini choinkę:p trochę wcześnie ale co tam :)

A i muszę napisać, że tak do końca marcówką nie będę a urodzę pewnie pierwsza .. bo zapowiada się połowa lutego :confused:
U mnie na suwaczku powinien być 27 tyd i 6 dzień :]

Zobacz załącznik 596763Zobacz załącznik 596764
Miłego dnia !
ja to też myslę , że do polowy lutego może wytrzymam-Hania sie urodzila w 37tc a teraz koniec 37tc wypada na 6luty...ale nie wiem jeszcze czy cc nie bedzie - mam do ortopedy iść po zaświadczenie z powodu przepukliny kręgosłupa

Noc miałam słabą..kaszel męczy na całego...a mama gania i krzyczy na mnie, że nie piję ciągle soczku z malin :wściekła/y: kochana mamusia :-)

zdrówka , a mamie powiedz ze nic innego nie pijesz tyko soczek i się może oczepi. moja mi ciśnienie podniosła, bo mowie ze byliśmy wózki oglądać a ona na to ze przeciez stare stoja u nich ( takie 7letnie nasz i mojej sis kolumbryny) i po co bedziemy kupować....no chyba to nasze pieniądze i nasza decyzja-tamte do bagażnika chyba by się nie zmieściły nawet: a teras chcemy kupić chicco enjoy trio bo fajnie sie sklada jak parasolka , ma małe kółka no i za 500 zł można kupić używkę 3w 1

Co do ciuszków to 27 par spioszków to wcale nie tak dużo. Bo dziecko czasem przebiera sie 3-4 razy dziennie bo to sie zasiusia, to ubrudzi kupa to uleje mu sie. Także ja tez mam zapasy.

Co do kosmetyków to ja przy Oliwce tez nie uzywałam za wiele jak był problem skórny kąpałam w kali i smarowałam oliwką i tyle.Doraźnie coś na pupę.

Hania nam bardzo ulewała i ciągle trzeba było ją przebierać-takze sporo ciuszów szło. a ona urodziła się mała 2490g i 48 cm więc nawet 56 były dużo za duże. Teraz zamówiłam sobie emolium (przy Hani sie sprawdziło)- oilatum jest na bazie parafiny i dodatkowo może zaszkodzić zwlaszcza jak dziecko na problemy skórne typu azs. i nic więcej nie smarowałam bo po kąpieli tak zawsze płakala, ze szybko trzeba było ją ubierać:tak: i nie było czasu na smarowania żadne.

wczoraj tez zakupiliśmy szafe do hani do pokoju, zeby ciuszki małego już poukladać-no ale czas dostawy to 4tyg ale w sumie nie śpieszy nam się- zaczne prać w styczniu to wystarczy. Musze jeszcze do jakiegoś ciucha skoczyć może coś dokupię, na nowe szkoda mi kasy a tam fajne rzeczy się trafiają.

reklama
A zapomniałam Wam napisać o dzsiiejszym śnie... A śniło mi się, że sie obudziłam dzisiaj po cesarce już...nic nie miałąm ze sobą, tylko jedną koszulę jaką zdążyłąm w tym tyg kupić...bo w rzeczywistości też więcej nie mam..
przynieśli mi Leosia...aż dziwne bo na ten wiek był normalnej wielkości...próbowałam go karmić...mały ssał ale czułąm jakbym nie miała pokarmu...żadnej położnej przy mnie nie było żeby mi nawet pokazać jak sie karmi...i szukałąm kogoś kto mi pomoże..niby pełno ludzi w szpitalu a ja czułąm się samotna... dobrze ze to tylko sen...ale pewnie odzwierciedlenie zaczynającej się u mnie paniki...

No i od rana postanowienie: robie dzisiaj listę co potrzebuję i w przyszłym tyg ostro biorę się za zakupy!!! A Ty mój Leosiu siedź w brzuszku jeszcze przynajmniej do lutego!!!!

ja sie nie napalam na wczesniejszy porod a raczej na mozliwośc przeterminowania, waga dziecka nie ma znaczenia i tak urodzi sie jak bedzie gotowe do porodu i dziecko i mama :-)

Dzień Dobry - :-)
Melduję się po awarii kolejnej internetu :baffled: i po imprezce andrzejkowej...więc szanse mam zerowe, że Was nadrobię.

BARDZO DZIĘKUJĘ ZA PRZEPIS NA SERNIK WIEDEŃSKI :tak::tak: chociaż przeraża mnie ta szklanka cukru :baffled: może jakoś to pogodzę...i wsypię mniej?

U nas istne szaleństwo pogodowe... raz słońce raz deszcz wiatr hula, że aż strach...

NO I MAMY GRUDZIEŃ ...jeszcze chwila i święta...
Ja wczoraj spaliłam swoją prostownice :baffled: w sumie nie dziwię się, że padła służyła mi dobre 11 lat...No ale perspektywa wydatku w okol 120 zł mnie nie rajcuje... :baffled:...bo jeszcze prezentów dzieciakom nie kupiłam....ehhh.

MIŁEGO DNIA DZIEWCZYNY

ja sie nie napalam na wczesniejszy porod a raczej na mozliwośc przeterminowania, waga dziecka nie ma znaczenia i tak urodzi sie jak bedzie gotowe do porodu i dziecko i mama :-)

tez tak myślę:) ale trochę się boję bo z Hanką nie czulam żadnych skurczy a mialam rozwarcie na 5cm. Dobrze ze leżałam na porodówce od 2tyg ( z powodu hipotrofi płodu) bo nagle po obchodzie kazali mi iść na trakt i że niby mam rodzić- w szoku bylam bo nic mi się nie dzialo a to był 37tc. O godz 10.30 poszlam na trakt, zadzwoniłam do męża i kazalam przyjechac jak się wyśpi po nocce czyli tak 14-15 a Hania urodziła się o 12,05. Teraz mam stresa że jeszcze w domu urodze skoro tak długo nic nie czułam, potem pół godz diabelsko mocnych skurczów -ale czasu byłam nieświadoma bo pomiędzy zasypiałam i Hania juz była.

zaczynam panikować, śnią mi się głupoty, najbardziej się boje , ze z małym cos będzie nie tak:-( no ale nie moge tak schizować, wszystko musi być dobrze

mnie święta nie cieszą :-( mógłby już być styczeń żeby już było po........prezenty M chrześniakowi dał bo widzimy się z Nimi rzadko a ostatnio na Święto zmarłych więc dzieci jego brata mamy z głowy, ja chrześniakowi lego citi kupiłam jeszcze dokupię jakies słodycze, a chrześniaczce m jeszcze nic nie kupiliśmy ale cos tam znajdziemy i tak jestem umowiona z siostrą i wiem co chce dla Małej :-) Julek dostanie lego citi od mojej siostry, od chrzestnego na pewno kasę a od nas nie wiem jeszcze bo m nie ie czy daostaja paczki z pracy dla dzieci czy nie- jak nie to tez cos musimy kupic.....Julek chce konsole PS.......

my na świeta chyba sami bedziemy- do rodziców ma 60km niby nieduzo ale po ostatnim wyjezdzie zle się czułam, brzuch mnie bolał. Ja chrzesnicy jakąś barbie kupie, siostrzenicy puzle a hani teraz na mikołaja kupiłam taką lalkę bo chciala a w carrefour byla za 89zł MY LITTLE PONY LALKA TWILIGHT Z KUCYKIEM KUCYK (3731216489) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje., reszcie rodziny 2 siostry i brat z połówkami zakupie kubeczki i zrobimy do tego pierniczki z Hania- ot tak skromnie

Pytałam kuzynostwa co mam chrześniakowi kupić na świeta. Powiedzieli że zadnych zabawek... Jakąś książkę edukacyjną najlepiej... Mały ma 5,5 roku, macie jakieś pomysly? bo ja to zupełnie sie nie znam :(

Hej dziewczyny

U mnie malowanie etap końcowy :-D:-D

Agnis, ładnego masz pieska, ale powiem Ci, ze to nie jest tak ze pies agresywny jest bo ma taką rase, po prostu zależy od charakteru. Widziałam goldeny i labradory, któe atakowały dzieci, Widziałam Astaffa, który lizał wszystkim dłonie :tak: Jaa mam huskiego, ale to skurczybyk jest, ucieka strasznie, zagryza kury i króliki sąsiadom i atakuje obcych, wiec bede musiała go poznac z dzieckiem... troche sie boje ale myślę, ze nie bedzie źle, bo swojego nie ruszy :tak: 20100208011.jpgCAM01089.jpg20110127413.jpg

Ladny ale wariat :-D
Cos źle sie dzisiaj czuję, pewnie cisnienie, moze sie trochę położe, zmierze cisnienie, wieczorem was poczytam;-)

A i jest przepis na watku :-)

Załączniki

• 20100208011.jpg
    20100208011.jpg
    23,9 KB · Wyświetleń: 67
  • CAM01089.jpg
    CAM01089.jpg
    25,1 KB · Wyświetleń: 74
  • 20110127413.jpg
    20110127413.jpg
    23,2 KB · Wyświetleń: 97
reklama
Śliczne macie te piechy!:-)
A to moje dwie bestie :-) Wiecznie zmęczona Fuczi i rudy lisek Muszu :-) I jeszcze ja się trafiłam :-D

Załączniki

• 1385898079377.jpg
    1385898079377.jpg
    36,7 KB · Wyświetleń: 90
Ostatnia edycja:
Do góry