reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

hejj

Wyspałam sie :-)

teraz sie snuje żeby cos zjeść ........hmmmm tylko nie wiem na co mam chęc, chyba na cos z mleka............

Secreto
ja za tydzien ubiore choinke, może Julowi cos na Mikołajki ktos podrzuci hihihih a czemu Ci sie termin przesunał?

reklama
Mamusia synka mi już od początku wychodziło że dziecko jest tydzień starsze i teraz się to też co miesiąc sprawdza że wymiary odpowiadają 27 tyg i 6 dni

Secreto mój suwaczek tez powinien chyba inaczej wygladac. Ostatnio pani dr powiedziała ze nawet 28 lutego mogę urodzić :tak:

Ps.musialam wlasnie mojego królewicza zbudzić bo to az niezdrowe tyle spać, a i wieczorem będę miała problem żeby usnął...szok:szok:

Muniuś jak Ci się udaje tak odpisać wszystkim? jestem w szoku! :tak: pozytywnym! :tak:

Juszka1988 super, że udało Ci się tak z tym usg, a nagroda pierwsza klasa normalnie :tak: wykorzystaj na całego ten weekend!!!

marcia30 - ach te teściowe ;-) moja była 2. raz od naszego ślubu..czyli po jakiś 4,5 roku... i akurat na pogrzeb taty mojego się wybrała..jakby mało mi stresów było...Ale najważniejsze, że się szybko zmyła :-D a najlepsze, że albo udawała głupią albo faktycznie się nie poznała że jestem w ciąży!!! :-Dbo mój mąż postanowił nic teściom nie mówić...bo w zgodzie to my nie żyjemy...a że mieszkają bardzo daleko to też z innego źródła nie mają jak się dowiedziec...)

Agnis83 masz cudownego obrońcę z tego synka. A piesek super :-) wygląda na przyjaznego. Czy to tylko pozory?;-)
Co do skurczy to na razie ja mam bezbolesne. A co do ruchów to mój mały mało się znowu odzywa..pewnie znowu się obrócił..

Noc miałam słabą..kaszel męczy na całego...a mama gania i krzyczy na mnie, że nie piję ciągle soczku z malin :wściekła/y: kochana mamusia :-)

Agnis83 masz cudownego obrońcę z tego synka. A piesek super :-) wygląda na przyjaznego. Czy to tylko pozory?;-)
Co do skurczy to na razie ja mam bezbolesne. A co do ruchów to mój mały mało się znowu odzywa..pewnie znowu się obrócił..

Jest przyjazny, choć imię groźne : NIKO - mój ulubiony aktor Steven Seagal gral wlasnie w tym filmie hyhy:-D
Czasem mnie az wkurza jak się daj ekazdemu poglaskac.

Co do innych psów, jak jest na smyczy nie rwie się nie szczeka, choć inne go obszczekują :-D zwłaszcza te małe :angry:
Ale raz jak latał luzem, taki mał podbiegł i go szturchnął...to wam powiem ze gdyby nie ja zagryzłby go w cholerę:szok:
Czyli instykt wojownika ma, chyba po ojcu amstaffie :baffled:

Hej niedzielne ptaszki!

Co do skurczy to ja pierwsze miałam w 22 tygodniu tez sie wtedy nachodziłam i i to był taki ból narastajaćy spinajacy brzuch i pochwli odchodził poczym za jakiś czas znowu wracał i tak pare razy. Wystraszyłam sie bo po pierwszej dawce nospy nie pomogło dopiero jak wróziłam do domciu ( bo akurat na zakupkach byłam) poleżałam i wziełam kolejna nospę to odeszło. No i narazie nie wraca.

Muniuś Chrusty ? Takie ciacha przeplatana najczesciej na tusty czwartek sie robi. Może ja jakąś literówkę strzeliłam w nazwie bo ja zawsze szybko pisze i pełno literówek mam.

My mamy kota tez i tez zdarzyło sie ,że nam nasikała ale to nasza wina bo kuweta była niezmieniona, a ona na dwór nie wychodzi. Ale szczerze powiedziawszy to przy maleństwie to niewidze jej w sypialni. Jak sie wyprowadzimy na wieś to mam zamiar ja wysterelizować i nauczyć na podwórze.
A do tego mamy trzy psy dwa owczarki niemieckie i maltańczyka.. Owczarki są na dworze w domu spia zima latem nie chcą.
Mamy kawał ogrodu wiec maja co pilnować.

Co do ciuszków to 27 par spioszków to wcale nie tak dużo. Bo dziecko czasem przebiera sie 3-4 razy dziennie bo to sie zasiusia, to ubrudzi kupa to uleje mu sie. Także ja tez mam zapasy.

Co do kosmetyków to ja przy Oliwce tez nie uzywałam za wiele jak był problem skórny kąpałam w kali i smarowałam oliwką i tyle.Doraźnie coś na pupę.

Ja Wam powiem ,że przy Oliwce kupowałam mnóstwo rzeczy właśnie tez jesli chodzi o sprzety i niesamowitą przyjemnośc mi to sprawiało, ale teraz dla mnie to minimalizm sie liczy aby było wygodnie i bezpiecznie dla malucha. Także stojaki z wanienkami, kosze mojżesza odpadają u mnie choć nie powiem strasznie mi sie podobają ale dzieciaki tak szybko wyrastają a potem sie to gromadzi, owszem można sprzedać ale ja nie mam do tego głowy.
A to mój typ wózeczka

Wózek Wielofunkcyjny Skyline Soprano 3w1 NEW 2013 (3755637741) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

reklama
Bardzo dziękuję Wam za odpowiedzi! Secreto- wydaje mi się,że nie można brać długich gorących kąpieli w wannie, ale sposób Anety sprawdza się w przypadku kiedy w domu masz prysznic-bieżąca ciepła woda trochę rozluźnia i daje ulgę, przynajmniej w moim przypadku- przy bolesnych menstruacjach też mi to pomagało. Kurcze,będę to obserwować kiedy się pojawia i jak często, powiem lekarzowi-wizytę mam 13 grudnia.

Do góry