reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

wow :szok: to rzeczywiście długa... i dość ci się skróciła.... ale przynajmniej wiesz o ile ci się skróciła i w jakim tempie... a ja nie :crazy: mnie powiedziała że krótka... skróciła się i tyle wrr... nawr nie wzieła mnie na usg żeby pomierzyć.... :eek: ale myślę że jakieś wielkiej tragedii nie ma skoro na kolejną wizyte kazała mi przyjsc za 4 tyg... no i leżeć w domu

reklama
no właśnie też nigdy nie miałam dokładnie mierzonej ;/ może gdybym wiedziała ile ma to jeszcze bardziej bym uważała, wyproszę w czwartek dokładne zmierzenie :D i znowu stwierdzi, że jestem przewrażliwiona :p

Ostatnia edycja:
Ania bo ja cała jestem długa hihihihih moj lekarz mierzy mi cow izyte i wpisuje w karte ciaży...zreszta on mowi, ze mam nie bardzo to szyjke zmasakrowana bo pierwszym porodzie...............

Jeszcze mnie wkurza ze ten pessar 200 zl kosztuje, powinien byc refundowany.................

Prawdopodobnie miałyście mierzoną przy tych pierwszych usg. Tyle, że było w porządku to lekarz nie informował. Teraz na usg też możecie poprosić, żeby Wam zmierzyli, z tym, że wtedy znowu robi się dopochwowo.
Mnie w zeszłej ciąży lekarz nastraszył, że mam krótka, ale na badaniu usg wyszło 3.2 i tak było do końca. Po prostu miałam ja lekką zakrzywioną i przy badaniu na fotelu lekarz tego nie widział, dlatego już mnie wysyłał na zwolnienie i leżenie.

mój lekarz jest bardzo wylajtowany i być może jak dla mnie to za bardzoo :p nie chciał żebym panikowała z cytomegalią to mi nie kazał zrobić igg ja i tak zrobiłam no i oczywiście panikowałam i w sumie przez niego bo jakby mi kazał zrobić igg z igm to bym wiedziała na czym stoję ..ja nie lubię jak dla spokoju mi się czegoś nie mówi bo i tak to wyczuję i jeszcze w gorzej się stresuję

o kurde zmierzyłam sobie teraz cukier glukometrem i wyszło 64 ! nie zdziwiłabym się gdybym nie to, że przecież jadłam śniadanie, parę pierniczków i całą czekoladę, spodziewałam się wysokiego wyniku a tu tyle

Ostatnia edycja:
o kurde to ja myślałam że te pessar jest za darmo... :szok:

megi pegi ja chodze na nfz i pierwsze usg miałam w 12 tyg. przez brzuch... szyjki mierzonej nie miałam wcale....
tzn. miałam wczesniej usg dopochwowe ze wzgledu na mega plamienia na poczatku ale tylko sprawdzala czy bije serduszko i tyle

Ja mysle ze jakby bylo cos nie tak to by lekarz powiedział, polozyl do szpitala itp itd a jak nie mowi to widocznie nie widzi potrzeby, po co kogos stresowac jak nie ma powodu............

reklama
Do góry