reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Oj dziewczyny troche sie zdrzemnełam przy córce oglądającej baje a tu tyle czytania Fajnie :)

witam nową mamę! Ja tez tu od niedawna.

młoda mamo przydało by sie kakao lub ciepłe mleczko bo zgaga mnie męczy

anetko czekam na dobre wieści!

Co do smoczków to ja całkiem zielona bo Olinek wogóle z butli nie piła a smoczek dostało ok5 miesiąca bo maluszki ssała a po dwóch miesiącach zabrałam i nie było to jakos problemowe.

Ja sie nie mierze bo niemam czym a pewnie tez wielka jestem. Po oststniej wizycie miała 3 kg na plusie ale to juz ponad 2 tyg temu teraz siedze w domciu duzo lezałam wiec nadrobie pewnie sporo.

Mój syneczek oststnio wiecej sie rusza ale szczerze powiedziawszy to niewiem jak może byc ułozony. Kopie po prawej i po lewej nad pępkiem i pod. A wszoraj mnie zmasakrował kopał sobie w środku. Lubie jego kopniaki ale te mnie troche przerażaja bo mam wrażenie ,że on tam po szyjce skacze i jakis otworek wierci i ,że nózka mu wyjdzie w koncu. No a ja tez sie boje o te swoja szyjkę bo 2,7 cm to nie rewelacja.

Co do pozycji spania to ja na boczkach śpie.Przewracam sie z boku na bok co jest coraz trudniejsze no ale to tez przez te zatykajace sie dziurki w nosie musze sie przewracać. no i niepamietam kiedy juz przespałam noc bez żadnej pobódki. to chyba przygotowanie juz do budzenia przez malucha.

reklama
Susi- Nie no spoko...Ja mam duży dom i z roku na rok kiedy wykańczamy kolejne pomieszczenia powierzchni do sprzątania przybywa...Ale ja chyba się za sprzątanie strychu wezmę ...w nie długim czasie :tak:
Mnie jakoś jest w każdej pozycji nie wygodnie spać :cool: jak kupię sobie fotel to się okaże, że tam będzie najlepiej :cool2:
Josek - ja też tak myślę o każdej pobudce :happy:...Myślałam wcześniej, że wnerwiać się będę bo ja uwielbiam spać ale jakoś tak... przeszłam do tego na porządku dziennym a raczej nocnym :happy:

Agnis szyja czym dłuższa tym lepsza. Ja jak wtedy zakrwawiłam i szłam do szpitala to miałam ponad 5 cm. a dwa tygodnie później 2,7 cm i lekarz powiedział ,że jak sie jeszcze skróci to przydałby sie szew kazał zgłosić sie za tydzień. Po tygodniu była tak sama wiec powiedział ,że narazie nic nierobimy jeszcze taka w może być i wyznaczył juz wizyte za 4 tygodnie mam nadzieje że trzymam sie i nic nie skraca wiecej.

Ja tez juz sie oswoiłam z tymi pobódkami nocnymi.

Witam

Kiedyś przywitałam się już z Wami, ale tak produkujecie strony, że nie ogarniam:no:.

Mam do Was pytanie, czy męczy Was kolka jelitowa. Ja od wczoraj mam taki ból w lewym boku, że nie mogę oddychać, ani chodzić. Lekarz zalecił herbatkę z kopru włoskiego, ale nie czuje po tym żadnej poprawy. Sama nie wiem co robić. Jak mi do jutra nie przejdzie to chyba pojadę na IP.
Córcia się rusza(to chyba z nią ok.)

josek ja mam szyjkę niecałe 2.5 cm ale lekarz mowil o pesarze bo szew sie podobno zaklada jak sie rozwiera a na krotka nie.......poki co mam sie oszczedzac i lezec jaknajwiecej, nie siedziec bo juz mi sie wszystko obnizylo :-(

My z mężem jesteśmy 7 lat razem a po ślubie 5 lat:-)
Dopadłam cm i mam ok 100cm:-)
Aneta &&& !
Co do smoczków to liczę że damy radę bez ale w razie czego będzie jeden:-) Generalnie kupiliśmy avent.
Nieznajoma gratki 23tc:-) u mnie już 24+1:-)
Monisia gratki po glukozie! Dałaś radę:-) Ja chyba jutro skoczę.
Jakaś słaba dziś jestem i cały czas mi zimno. :-(

No umnie tez jest rozwarcie na 5 mm ale w dolnej częsci szyjki góra zamknieta ale tez sie nie powiekszyło i mam nadzieje ,że sie nie powieksza. Mi tez kazał sie oszczedzać ale nie ciagle leżeć co mnie pocieszyło. Powiedział tez ,że jeszcze nie powinniśmy współżyć ale nie jest to zakaz do końca ciązy j ( wizyta była 7.11) bo jeszce wtedy plamiłam. My oczywiscie sie boimy ale dlamnie to sygnał ,że sytuacja sie bardzo poprawiła. ciekawa jestem co powie na kolejnej wizycie.

Mnie zgaga męczy dziś. Ale to pewnie moja wina bo od dwóch dni jem sos czoskowy moge nawet sam łyżeczką wyjadać:szok:

moja sąsiadka ma szew okrężny załozony w 25tyg., normalnie narkoza, potem tydzien antybiotyk, potem leki wyciszajac macice i teraz sobie funkcjonuje normalnie :)

reklama
Witam nowa mamusie...

anetan ja mialam raz kolke ale nic nie bralam i po dwoch dniach przeszlo samo lekka dietke wstawilam jedynie

ja na wysokosci pepka mam 114 cm ale ja rozmiar 46

dzwonilam do labu co z ta glukoza i na czczo ok bo 79 ale po 2 h to tak na granicy bo 138 a norma chyba do 140 takze nikusia dolaczam do twojego dietkowania :-)

a ja leze i odpoczywam w srode zastrzyk w piatek znowu progesteron i zobaczymy

Do góry