reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Odebrałam wyniki:no::no::no::
hemoglobina - 10 i ogólna niedokrwistość
leukocyty i erytrocyty w moczu powyżej 25

Bardzo wam dziękuje za wpisy dot. mleka modyfikowanego i te dot. waszych doświadczeń co do karmienia piersią. Rady doświadczonych mamusiek sa dla mnie bezcenne:tak:.

W grudniu planujemy kupić łóżeczko, materacyk i niezbędne łóżeczkowe wyposażenie i mam pytanie czy ochraniacz do łóżeczka może być tylko na zagłówek i do połowy boków łóżeczka czy lepszy taki dookoła całego łóżeczka?
Jaspis mocz jak mój, tez mam wszystko powyżej 25 a do tego piecze i boli jak sikam. Przygotuj się na antybiotyk.
Ja boczki dawałam do połowy, a teraz planuje dać je ale od strony nóżek, co zatrzymają przepływ powietrza, z przedpokoju. Łóżeczko będzie przy samych drzwiach, w sumie w drzwiach.

reklama
Jagna czytałam twój wpis i zrozumiałam że brak masz leukocytów i erytrocytów, ale teraz przeczytałam jeszcze raz.
Tylko mnie nic nie boli, nie szczypie etc.
Ja mam wizytę dopiero we wtorek.

Gaga szok. Moja mala ma rok a dopiero niedawno dalam jej taki normalny jogurt. Do tej pory tylko takie z nestle lub hippa. Z piciem to tylko woda, czasem herbatka hippa lub woda z sokiem (domowym). A znajomej dziecko pije nawet cole... W tym samym wieku co Michelle.

Wlasnie dziewczyny moze mi poradzicie. Moja mala pije tylko i wylacznie z butli. Niekapkow itp mam juz kilka i z zadnego nie chce pic... Za to ladnie jej idzie z kubeczkiem lub szklanka, jak jej najleje odrobinke to pije i za chwile znow nalewam. Myslicie ze lepiej odrazu nauczyc pic z kubka? Tylko co wtedy z piciem w nocy? Tak to zawsze butelka jest gdzies obok, chociaz i tak malo pije. Czasem wogole.

Munius do owocow ktore zawieraja duzo paktyny nie trzeba dawac zelatyny ;) duzo maja wlasnie sliwki, porzeczki, cytryny, agrest, zurawina. Za to praktycznie wogole nie maja np truskawki, wisnie, gruszki, rabarbar :) najwecej maja skorki z owocow cytrusowych, mam dzem z pomaranczy ze skorkami i jest meeega gesty :)

Ostatnia edycja:
Aneta slodka ta Twoja kruszyna :)) Sliczna kolyska:)
Mojej tez ciezko szlo picie z butelek, udalo jej sie zalapac ze szklanki i dopiero potem znow wrocila do kupkow z dziubkiem czy niekapkow
...W nocy stawala na picie i powolutku pila a potem szla dalej spac...
Moze sproboj dawac jej z buteli po kubusiu, czy jakiejs innej butelce z dziubkiem

Gaga co do jedzenia jednemu dzieciaczkowi przypasuje jedzenie takie jakie powinno byc w danym miesiacu a drugi zas je wszystko od malenkosci.Znam takie przypadki i tez wiem ze mimo wszystko te dzieci sa zdrowe niczego im nie brakuje :)
Czujesz dzidzie ?? Wiem ze to nic dobrego jak brzuch sie obnizyl....

Nic zmykam spac ...kaszel mnie meczy nie wiem co wizasc by tak nie meczyl
Dobranoc

Carrii przepraszam ze pytam ale widze w stopce ze stracilas coreczke w 25tyg, ja stracilam synka w 24. Mozna wiedziec co bylo przyczyna? :-( Ja mialam stresa jak do tej pory.. dzis zaczynam 26 i jakos juz czuje sie spokojniej :tak:

Może dorzucę skórkę pomarańczy do śliwek żeby był gęsty...?
aneta - dziękuje za pomoc, a co do niekapka mój synek też nie chciał w ogóle i nie zmuszałam go tylko szybciej nauczyłam ze szklanki i kubka z taką grubą słomką, tu dla przykładu wysyłam link: Canpol babies Kubek Jakubek ze słomką opinie - bangla.pl
katrine - a dałabyś też przepis na tą żurawinkę...mmmm. W ogóle to będzie mój pierwszy
przetwór słoikowy w stylu dżem, bo tak to tylko grzyby były (grzybiara ze mnie).
carri - dobrze, że dzieciaczek Ci już nie gorączkuje, uff. Fajnie, że Twój mąż czuje ruchy dziecka, mój Zbyszek to nic nie czuje i niechętnie trzyma ręce na brzuszku, a widzę, że stara się wyczuć te ruchy tylko jakoś nie idzie mu to i szybko zabiera rękę jak po parunastu minutach nic nie czuje :-(
Może to dlatego, że mam trochę tłuszczu na brzuchu? Nie wiem...ehh.

Katoliniusia odpoczywaj jak mamusia synka... ja to nie wiem co z moim rozwarciem, bo btlam tylko raz badana w 5 tyg... :/

Anetka gratki 26 tydz ;)

Marcia ja na poczatku mialam nan bo tez nie mialam pokarmu ale szybko przestawilam sie na bebilon...I bylam b zadowolona, chociaz wydalam fortune bo Julek ok 6 mis chcial mleko.....duzo mleka...

Mrowka ja mialam na studiach ibdywidualny po to zeby zawsze byc usprawiedliwiona jakby cos, polecam..... niestety tu nie ma opcji takiej I nie wiem co wybrac ile klas itp.... bo m bedzie sie Mala zajmowal jak bede w szkole ale najwiekszy probleem to nauka w donu a tu jest twgo mnostwo z dnia na dzien....

Miniqa to samo mam w nocy co Ty... mi koreanka na zajeciacgh w sxkole powiedziala zebym brsla na wacik od uszu wazeline I obcierala w nosie, ze pomaga na krwawienie....

Jaspis ale Ci dobrze ze po glukozie

Nieznajoma uwazaj na siebie...

Josek ja tez mam czarna plyte I to jest cos najgorszego co moze byc....znam to...
Ja wogoke nie pytalam poloznycg o mleko czy pediatry bo po co ...
Karoliniusia ja mialam to samo, plakakam non stop.... pilnowalam Julka moj eks szedl po zakupy a weacal po 4 h I awantura.... wmawial mi, ze jestem zla mama bo nie umiem dziecja do piersi przystawic... to byl pikny czas ale za r azem okropny.....

reklama
Do góry