reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Ale produkujecie!!! Nie nadazam!!
Chyba nigdzie tyle stron dziennie nie przybywa jak u nas :)

Pisalyscie o butelkach i mleku. My uzywamy avent a mleko nan od poczatku, teraz juz nr.3. Dla malego kupie malutka buteleczke avent chyba 150ml bo pamietam ze Michelle pila po 50-60ml max majac 2-3msc. A pozniej dokupie wieksze jak bedzie trzeba. Mleko tez kupie paczke nan1. Albo lepiej z 2-3 kartoniki gotowego.
Laktator juz do szpitala biore zby pomoc sobie podczas nawalu. W szpitalu nie pozwolili mi uzyc szpitalego tylko przystawiac mala co chwile a ona niie chciala... Wiec odciagalam recznie zeby ulzyc sobie i nie plakac z bolu i zeby mi cycki nie eksplodowaly :D

Zaraz kapiel i do spania.. Lozka nie kupilam dzis bo nic nie znalazlam. Mala poloze w kolysce... Z niej bez problemu sama wychodzi, a jeszcze sie w niej miesci wiec ok. Po weekendzie kupimy nowe lozko :)

Moze pozniej doczytam to odpisze wiecej :)

reklama
Wróciłam dziś wcześniej z pracy, bo wczoraj położyłam się o 3:40 i dopiero mogłam usnąć :no: Dziś chodzę jak zombie i nie ogarniam za bardzo co się dzieje wokoło, a jak ogarniam to ze spóźnioną reakcją.
Dziewczyny, powiedzcie mi gdzie ta lista Ewy jest, też bym sobie ją wydrukowała...?
Butelkę kupię jedną Tomme Tippie, bo opinie pozytywne, a i fajnie wyglądają, wcześniej używałam Lovi, ale teraz cenowo są podobne do TT, z tym, że TT bardziej do mnie przemawiają ;-) Tak samo ze smoczkiem, choć zastanawiam się czy w ogóle dawać go dziecku - czy lepiej się wstrzymać...? Pierwszemu synkowi nie dałam smoka, choć ojj były chwile załamania, ale udało się i miałam z głowy odzwyczajanie, ale za to przy cycu ciągle wisiał to może teraz lepiej dać smoka?
Mleko kupię to małe rtf, bo mam nadzieję, że będzie tylko cycuś, a to na wszelki wypadek co by po sklepach nie latać i faceta nie "nadwyrężać", bo na pewno będzie mu ciężko po porodzie :-D
masiosia - Ty też spać nie możesz? Co ja paczę, a tu posta o 4 nad ranem napisałaś :-p
nikusia82
- ale to będziesz na Żelaznej rodzić w wodzie...? Da się tak?
Bardzo dobrze odpowiedziałaś tej położnej, ja bym powiedziała to samo, bo nie lubię jak ktoś takie głupoty gada i szybko reaguję...czasem, aż za szybko, bo nieraz nie zdążę dokładnie przemyśleć co już zostało powiedziane ;-)
megi pegi - to blisko mnie, może przejdę się zapisać...hmm, a co do wypasionych 2-latków przy piersi to dla mnie jest to co najmniej obrzydliwe. Ja karmiłam swojego synka 9 miesięcy i z własnej woli go odstawiłam, bo chciałam żeby nocki przesypiał, uwolnić się trochę od tego cycowania - udało się. Teraz też bym tak chciała, zobaczymy jak wyjdzie, a nie jest tak przypadkiem, że jak się za długo karmi to piersi robią się obwisłe...? :baffled:
flower188 - co z dyni zrobiłaś? Masz jakieś fajne pomysły, bo chciałabym coś zrobić, ale nie wiem co. Nigdy nic z dyni nie zrobiłam, a z tego co widziałam dziś na Wolumenie (tutejszy bazar) to chyba końcówka czasu na dynię (choć dobre śliwki dziś udało mi się kupić!).
nieznajoma1991 - dobrze, że wszystko w porządku i nic się nie stało, oszczędzaj siły.
monisia0605 - ja też właśnie cały czas myślę o porodzie, też się boję... Po poprzednim gdzie urodziłam dziecko 4320 gram, gdzie 16 godzin się męczyłam, aż strach pomyśleć co będzie teraz, a lekarze mówią, że duży syn się szykuje.
Co do zgagi - póki co, nie mam jej, aż w szoku jestem...w końcu może i wieczorem mnie ominie ;-)
małpawzoo - mmm makarony...spaghetti...każde uwielbiam, a najbardziej carbonara - przepycha! Robię też czasem pene ze szpinakiem, kurczakiem i serem feta; również bardzo mi smakuje...mmm :-p
babygg - niektóre produkty z Biedronki są lepsze niż jakiekolwiek oryginalne, a niektóre dają wiele do życzenia. Mi np. strasznie smakuje sok Riviva i bodajże masło polskie. Te paczkowane szynki czy schaby to straszne zdzierstwo. Ostatnio jak byliśmy na zakupach z moim zaczęliśmy doczytywać się w to co powiada mądra Katarzyna Bosacka w "Wiem co jem..." - ETYKIETY. Polędwica sopocka w kawałku, gdzie za kilo wychodzi w Biedrze coś około 30 zł. (a doskonale wiemy ile w tym zafoliowanym kawałku jest wody), a w markecie, nawet tym droższym typu Alma czy Piotr i Paweł sopocka kosztuje max 20 zł. za kilo, gdzie różnica jakościowo (nie oszukując Alma i PiP mają wysokiej jakości mięsa i wędliny, sery itp. itd.) to niebo, a ziemia to wychodzi, że Biedrona w tej kwestii pojechała z ceną :-) Tak to inne rzeczy są rzeczywiście tańsze, np. serek wiejski lepiej mi smakuje z Biedro niż ten co zawsze był na półkach, bodajże Piątnicy...
secreto - rzeczywiście dziwna sytuacja ciekawe jak to się skończy...pewnie w sądzie...akcja nieziemska. Deweloper się zadłużył, rany julek... :wściekła/y:
susi - świetnie, że ją na coś takiego zapisałaś ruch to zdrowie i najlepiej uczyć tego od małego. Pamiętam tą zabawkę Furby...kiedyś już była tylko chyba mniej wzbogacona wersja, uwielbiałam tego zwierzaczka, ale nie kosztował tyle co teraz, bo moi rodzice oszczędzali i na pewno za tyle by nie kupili :shocked2:
mouse23 - oszczędzaj się troszkę, nie przesadzaj z tym przemęczaniem, bo zaraz tu urodzisz!
agnis83 - ja na Twoim miejscu szczoteczki nie dałabym tej samej, ale reszta jak najbardziej się nadaje, choć jest frajda z tym kupowaniem nowej pościeli
czy baldachimu...czy czegokolwiek, a przynajmniej mi to przynosi radochę :) Postaw na swoim, mama w końcu się przyzwiczai i jej przejdzie, chyba, że lubi strzelać fochy jak np moja babcia, która już 4 tygodnie się nie odzywa ani słowem o to wyburzenie ściany. Pewnie jej przejdzie przed wigilią, choć mam nadzieję, że wcześniej - byłoby miło razem ją przygotowywać.
Strasznie chciałabym baldachim, ale mój facet uważa, że nad łóżeczkiem synka to mało męskie i stęka, że nie ma takiej opcji... :nerd:

Ostatnia bardzo ważna rzecz...dziewczyny czy któraśz Was poda przepis na dżem śliwkowy, bo w necie jest, ale bez żelatyny, a to chyba kupy nie będzie się trzymało... :confused:

Witam.... Przez te pogode czuje się kiepsko, do tego w gardle jak na Saharze, suchoooo. Katar jest, ale bardziej mi zatyka nos niż się z nochala leje. poza tym kaszle i w nocy czasem czuje jakby mnie gardlo palilo. Z brzuszkiem i dzidza jest, ok dziś mój mąż klepał po brzuszku a dzidzia mu odpowiadala - mieli taka zabawe :)
Madzia nas ostatnio wystraszyla w nocy meczylam ja 40stopniowa goraczka, była tak goraca ze szok:no: Cale szczęście bo daniu srodkow przeciwgorączkowych zeszla jej goraczka , na drugi dzień miała 38 zero innych objaw ,cale szczęście już nie gorączkuje

AnetaNorwegia moze warto bylo usunac juz barierki zeby dziecko moglo swobodnie wychodzic No i gratulacje 26 tygodnia

Munius,Josek witajcie :)

Mamusia synka duzo lez i wypoczywaj :)Oj a ty duzo tez nie mysl bo te sny cie wykoncza...

Mlodamama Oj ja sie chyba skusze na ten przepis z piernikiem , poki co chce zrobic ciasteczka piernikowe gdzie z przepisu wychodzi okolo 80 malych ciasteczek

Alesia ....wycztalam o wernisazu Twojego meza , czyzbys miala artyste w domu :)

Malpawzoo ja na samym poczatku polecam smoczek z firmy NUK, i butelke narazie niezbyt duza z firmy Tommee Tippee smoczek jest wyprofilowany jak piers

Kainkas powiedz mi dzialasz cos w tym kiertunku ze masz przepukline kregoslupa, bo w rodzinie u nas ostatnio okazalo sie ze cos takiego jest i nie wiadomo jak z tym walczyc, jakies cwiczenia itd ?? Moze cos podpowiesz??

Marcia30 o mleku nie pomoge bo ja mala karmilam tylko wlasnym mlekiem,chociaz dostalam kiedys do testowania z firmy bebiko

Megi Pegi u nas tez niby w szpitalu jest nacisk na karmienie piersia ale raczej polozne pomagaly w przystawianiu dzidziusia do piersi tlumaczyly, masowaly piers

Ewa86 wspolczuje wychodzenia czworek ....

Nieznajoma dbaj o siebie i malesntwo, duzo wypoczywaj

Karolinusia oj wiem ze ze sa tez takie komentarze co do karmienia piersia ale wiem tez sa za takie mamy ktore chetnie by szybko wrocily do spotykania sie z kolezankami, a nie ciagle cyc cyc cyc
A te madrosci wszystkich babc, mam, i cale reszty ...czasem warto sluchac ale my jako mamy podejmujemy ostateczna decyzje

Jagna na skurcze lydek dobry jest aspargin

Japis z mlekiem poczekalabym jak wyjdziesz ze szpitala, jak malego beda karmic w szpitalu mlekiem to podpytasz sie jakim go karmia a potem kupisz
Secreto z farb polecam magnat lub backers...dobre farby ,latwo z nich zmyc brud

Mouse lez duzo i wypoczywaj.... i nie spaceruj za duzo

Agnis wiem ze twoja mama chce dobrze , wiadomo dzidzius = duzo wydatkow, ale powiedz jej ze chce kupic cos nowego cos swiezego napewno to zrozumie

Pozdrawiam i zycze spokojnego wieczoru i przede wszystkim weekendu bez złych wieści :-):-):-) Jeszcz do Was powinnam zajrzec:-)

Carri w tym lozeczku nie bylo wyciaganych barierek ani szczebelkow :( juz wyrzucone. Kupimy normalne lozko :) a dzisiaj spi w swojej kolysce :D
ImageUploadedByForum BabyBoom1385147091.231075.jpg
Mala ale bynajmniej bezpieczna :)

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1385147091.231075.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1385147091.231075.jpg
    25,2 KB · Wyświetleń: 51
Byłam na dyżurze nocnym i mam antybiotyk. Pani doktor na Cito zrobiła wyniki moczu, mam dużo bakterii, leukocytów i erytrocytów, na szczęście brak cukru.
Doczytam Was jutro, dziś idę już spać, mam dość

Odebrałam wyniki:no::no::no::
hemoglobina - 10 i ogólna niedokrwistość
leukocyty i erytrocyty w moczu powyżej 25

Bardzo wam dziękuje za wpisy dot. mleka modyfikowanego i te dot. waszych doświadczeń co do karmienia piersią. Rady doświadczonych mamusiek sa dla mnie bezcenne:tak:.

W grudniu planujemy kupić łóżeczko, materacyk i niezbędne łóżeczkowe wyposażenie i mam pytanie czy ochraniacz do łóżeczka może być tylko na zagłówek i do połowy boków łóżeczka czy lepszy taki dookoła całego łóżeczka?

Danonki, Actimelki u czteromiesięcznego dziecka to nic. Jak mój Ignac był mały, to widziałam w jakiejś kolejce w przychodni mamę kilkumiesęcznego niemowlęcia, która nalewała do butelki ze smoczkiem taki żarówiasto zielony napój z 1,5l butli..... ale napój nazywała się Krzyś więc" na pewno był dla dzieci". A moja znajoma neonatolog opowiadała, że jedna pacjentka chwaliła jej się, że jej półroczne dziecko bardzo lubi zupy, a zwłaszcza Gorący Kubek Knorra- krem z kury. Ręce opadają, co?

reklama
Do góry