reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

pić tak by przynajmniej raz na godzine robić siku... ale na zapalenie pęcherza kup sobie uro furaginum bo jest bez recepty i bierz 3x2.. po zakończeniu 1 trym można śmiało brać..ja za każdym razem jak mnie nerka boli mam brać..

Na zapalenie pęcherza to idealny lek ale w ciąży można go brac? :szok:

reklama
Dziewczyny mam taki problem / pytanie hmmm....
Otóż moja mama odkąd wie że będzie drugi wnuk na siłe chce bym wszystko ale to wszystko brałą po starszym synu.
Na przykład - cały komplet pościeli łącznie z baldachimem (akurat mi się to podoba) ma mieć taki sam ("wypierzesz wyprasujesz i jak nowy"), a ja właśnie chce inny, niebieski bo tamten był zielony :baffled:
Wózek - "na biedę mógłby być ten stary". No kurczę ale ja chcę nowy, tamten był modny 8 lat temu :baffled:

To pół biedy. Ale dziś przyniosła szczoteczkę i grzebień do czesania włosków... Ja myślałam ze to dawno nie istnieje :szok: A ona mi karze wyparzyć i będzie ja talala :szok: Ja jej mówię że to stare, pełno zarazków :baffled: Może się mylę, ale no kurczę pewne rzeczy chcę mieć nowe tym bardziej że mnie na nie stać... Jak jej coś mówię co nie idzie po jej myśli to się obraża.... :baffled:
Jak myślicie ta szczoteczka się nadaje? :confused:

Słuchaj... Agnis... Twoje dziecko robisz co chcesz...
Możesz zastosować dwie metody... Porozmawiać i powiedzieć, że chcesz jednak kilka rzeczy kupić nowych, bo się cieszysz z tych narodzin, bo nie chcesz, żeby wszystko miał po kimś, bo masz wypatrzone, bo wreszcie masz na to kasę... No i może jak tak wytłumaczysz to mama zrozumie.

Po drugie możesz dla świętego spokoju kiwać głową i mowić "tak mamo" brać to co ona tam znosi, a i tak kupić to co uważasz za stosowne i już. Wszystko zależy jak Twoja mama jest otwarta na rozmowę. Jak nie. to nie ma co tłumaczyć i chyba lepiej, kiwając głową, robić swoje.

A że się obraża... no cóż... dorosła jest... Ty też... więc albo się dostosuje, albo nie... W sumie nie odpowiadasz za jej odczucia i fochy.

Megi masz rację. W sumie wzielam od niej te szczoteczke, ale i tak kupie nowe. A co do pościeli czy wózka, cóż zobaczy i będzie musiala z tym zyc. Tamta pościel będę mieć na zmiane w razie czego :)

Na zapalenie pęcherza to idealny lek ale w ciąży można go brac? :szok:

Dużo leż w ciepłym, pod kołdrą i grubym kocem.
W ciepłym to raczej nie poleżę, bo mam awersję do ciepłego w ciąży, Zrobiłam sobie 2 litry lemoniady na miodku.
A co szczotki do włosów to bym wyrzuciła. Ta po Celince mam gdzieś, mała czesze nią lalki, ale ja jej w ogóle nie używałam.

Co do pościeli to ja mam po Celince, bo jej kupowałam neutralną. A na początek miałam pożyczoną od znajomych różową po ich synku;-) z baldachimem, teraz nie chcę baldachimu.

Wcześniej przy malej sprawdził się po zasłaniał ja od TV, a teraz w sypialni nie mam TV więc po co mi;-) Założę tylko boczki.
A zapomniałam napisać wyczyściłam lodówkę z resztek i zrobiłam pizze:-D:-D Już się objadłam:-D

reklama
Agnis - No dokładnie..Twoje dziecko Twoja sprawa. No rozumiem jakbyście mieli mało funduszy na nowe, to wiadomo pomyśleć by można było, że się troszczy chce jakoś zaradzić...chociaż w sumie to kokosów nie kosztuje mogłaby Ci kupić. Ale jak stać Cię na nowa pościel i szczoteczkę do włosów....to o co kaman?????

My też mamy wiele rzeczy po Młodej, i np. pościel też mamy neutralną więc młody odziedziczy no ale wózek to na złom już poszedł, a szczoteczkę to nawet nie wiem czy sama nie wyrzuciłam kiedyś tam....:confused:
JAGNA - Dużo pij... ja brałam urosept ale warto skonsultować to z ginem...

Do góry