reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

marcia ale ja odpoczywam, przecież nic nie robie ........................... lekarz powiedział ze na ten etap te niecale 2,5 cm to jest za mało i wszystko jest już bardzo nisko, ale na szczęście pozamykana.......a i Gwiazda nadal poprzecznie :-D

reklama
siasia - ja też opieram się FB :D
MegiPegi - oj tam oj tam ;D
kama - wiem że jest ci ciężko ale musisz tak ze zdrowego rozsądku cosik zjadać
monisia - ale w kazdym razie nic niepokojacego na tym echu nie wyszło?a zapomnialam juz wczesneij napisac: pamietaj zeby do 31.12 zlozyc papiery o ulge budowlana bo od przyszlego roku juz nie ma na remonty
gagaP-a mozesz wrzucic przepis na mussakę do odpowiedniego wątku? jadłam w Grecji i bardzo mi samkowało ale sama nigdy nie robiłam
Aneta-psycholog dzieciecy u niemowlaka jak najbardziej ale jako dodatkowa konsultacja w przypadku problemow z napięciem mięśniowym raczej; mi to raczej na emocjonalne problemy chwilowe wygląda - znasz teorię skoków rozwojowych? może mała jest w fazie skoku a rozłąka z ojcem to potęguje (nie wydaje mi się żeby aż tak silnie reagowała na tak króki okres rozłąki - u Karo dopiero problemy się zaczęły po jakiś 2 mies a ona jest starsza i rozumneijsza no ale kazde dziwecko inaczej sobie radzi z emocjami)
najlepiej powiedz o tym pediatrze
ewula - u mnie nie ma szans na dom narodzin bo wywiad położniczy musi być bez obciążeń a u mnie cholestaza i komplikacje z Karo po porodzie;co mu tak zaszkodziło>masz jakis pomysł? moze mleko pił przed podróżą autem i mu nie "SIadło"?
nikusia - kciuki za dietę - na pewno wyjdzie ci na dobre
mlodamama - witam w klubie; my tez Karolinie nie kupujemy takich prezentow; jak byla mala to zupelnie nie dostawala bo sie jeszcze nie upomni (wiadomo ze w innny sposob caly czas o nia dbamy i kupujey ropzne rzeczy bez okazji nawet); ostatnio bylysmy w sklepie i mala miala wybrac sobei jedną rzecz-zamiast zestawu z lalką za 30pln wybrala gumowa żabkę do wody za 3 pln a co jeszcze fajniejsze to wziela taką samą rybkę dla kuzyna!
na imieniny Karo piekłyśmy razem ciasto
ewa- no to luzik da sobie rade:p lepiej zeby ona miala przewage nad innymi niz na odwrot
marcia - no moze to sikanie pomoze?
mamusiasynka - dobrze ze mala poprzecznie to nie napiera na szyjke!

mamusia, ja też Ci napiszę - odpoczywaj. I nie ściemniaj że nic nie robisz, bo sama pisałaś o 3 praniach jednego dnia absorbujących obiadach itp. :> Oszczędzaj się, to będzie dobrze

flower haftował papryką czerwoną ;) ale może to po prostu dojrzałość błędnika? Siostry dzieciaki w tym wieku też miały takie akcje. Na szczęście plaster na pępek pomógł w drodze powrotnej ;)

Adam też miał nocne pobudki, ale na zabawę jak nabył nowych umiejętności ruchowych, ale wtedy to było za każdym razem, a nie dopiero na rok.

ta wiem :-( ale jestem uratowana przed swietami u wszystkich swietych czyli całej rodziny mojego męża i nie będę musiała się tłuc po Bełchatowach, Kołach i innych :-)

Nikusia82 jak bylam mlodsza to bylam przez rok na takiej diecie i wtedy schudłam na niej 30kg, ale jakos teraz już nie mam tak silnej woli i już nie umiem się powtrzymac…:baffled:Ale trzymam kciuki za twoja silna wole! :tak:

Aneta mam nadzieje, ze sobie jakos z tym poradzice!

mlodamama21 ja mam zamiar mieć takie podejście do prezentow jak ty! Nasze maleństwo będzie dostawac prezent tylko pod choinke, na urodziny i tez nie za jakies wielkie kwoty. A na mikołajki to może cos symbolicznie i raczej typu czekolada czy cos.

ewa86 super, ze Nuska nie będzie sama! :tak:

mamusia synka musisz duzo odpoczywac i będzie dobrze! Chociaz troche mnie przestraszylas, ze przy 2,5 jest niby zle, bo ja na ostatniej wizycie mialam 3cm.

flower188 wyszlo tam cos, ze mam cos tam nie do konca domkniete, ale tego się nie leczy i pewnie mialam od urodzenia, wiec nie ma się czym martwic. Tylko tak mnie ponaciskal, ze zaczynaja mi za siniaki wychodzic, masakra jakas. A jeśli chodzi o ta ulge to musze mamie powiedziec, bo faktury sa na nia, bo to jest jej dom.

Ewula ja jakos nigdy bym się nie zdecydowala rodzic w takim domu narodzin czy ogolnie domu. Za bardzo bym się stresowala ze może być cos nie tak…

No dobra ide dalej lezec, bo nadal nie za bardzo sie czuje i wszystko mnie boli....:-(

Ja tylko na chwilkę.Musze pilnować męża bo zaraz wszystkie ciacha zje:-D.
Mamusia synka leż jak najwięcej teraz:tak:.
A czy dziecko nie ma jeszcze czasu by ułożyć się główką w dół? Ja nie mam bladego pojęcia a w internecie różnie piszą, to chyba różnie jest?
Do kiedy jest ten ostateczny termin na ułożenie do porodu?

Monisia ja miałam 3,2 cm a teraz niecale 2,5 i wszystko nisko a nic mnie nie bolało ostatnio :-( wydaje mi się ze to jest krotka szyjka jak na ten etap.............

Jaspis lekarz mowi ze jest jeszcze czas na odwrot ale Julek na tym etapie już dawno był glowką w dol...

a i +6,5 kg ale powiedział ze ok :-) i ciśnienie miałam 160/98 z tego wszystkiego......

reklama
mamusiu odpoczywaj... nie podnoś nic z podłogi np prania w misce czy coś innego... Masz donosić córcie! no;-)

zrobiłam sałatkę z lodowej, rukoli, pomidorków, papryczki, fety, jajek i jogurtu greckiego z tzatzyki do tego grzanki... kurcze jakie to pyszne było:-p

ja zawsze mam obfite bakterie, fosforany i krew w moczu:-(

Do góry