reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

oj bardzo ciezko stwierdzic, gdy sie nie leczylam to czasami i po 2 miesiace okresu nie mialam, ale pozniej to okolo 28-31 chyba:( niestety nie jestem w stanie dokladnie okreslic. W każdym razie lekarz mowil ze do zaplodnienia musialo dojsc okolo 25 czerwca??

reklama
kotti w/g kalkulatora wychodzi 20 marzec ale jak ginekolog zrobi Ci USG to może wyjść troszkę później lub wcześniej.
Ja już miałam 3 terminy według @ 5 marzec, według I USG 28 luty a według wczorajszego 2 marzec :)

Ja mam cudowne mdłości i wymioty wieczorne :D wczoraj po przyjeździe od lekarza, tak mój mąż mnie autkiem powoził, że nie doszłam nawet do domu tylko wymiotowałam na podwórku.. i o zgrozo akurat szedł sąsiad i się wydało.. Potem zamawiałam jeszcze jedzenie z TESCO online i tak mi coś nie podeszło, że znowu kibelek był mój:D

upałów nienawidzę bo mam okna dachowe i upał przeogromny w domu :) a rolet jeszcze się nie dorobiliśmy :) w Krakowie w weekend ponad 34 st !

a w nocy znowu sny mnie dopadły.. tym razem rozczep podniebienia i wodogłowie mi się przyśniło..
moja praca na prawdę zrujnowała mi psychikę..:(

Ostatnia edycja:
Oj, tak szybko piszecie, że nadrobić się nie da;) Pisałam tu parę stron temu;) Byłam dziś u lekarza i potwierdził 5/6 tydzień. Termin porodu 23 marzec. Na razie dolgają mi całodobowe mdłości, jak za 1 razem, tylko mniejsze. Zobaczymy co dalej:)

Aga mamy termin na ten sam dzień:-D:-D:-D

Dziewczyny piszecie tak szybko i tak dużo, że nie doczytam;-)
Dziś jedziemy do babć i mamy zamiar im powiedzieć o dzidzi, tzn. obiecałam że Celinka powie, bo się tak przejęła, że aż w szoku jesteśmy:-D
Dziewczyny czy Was też tak mdli na duphastonie??? Nie wymiotuje ale cały czas muszę coś żuć, żeby zająć żołądek (szczerze boję się dużo przytyć, staram się jeść warzywa i owoce)

kotti w/g kalkulatora wychodzi 20 marzec ale jak ginekolog zrobi Ci USG to może wyjść troszkę później lub wcześniej.
Ja już miałam 3 terminy według @ 5 marzec, według I USG 28 luty a według wczorajszego 2 marzec :)

Ja mam cudowne mdłości i wymioty wieczorne :D wczoraj po przyjeździe od lekarza, tak mój mąż mnie autkiem powoził, że nie doszłam nawet do domu tylko wymiotowałam na podwórku.. i o zgrozo akurat szedł sąsiad i się wydało.. Potem zamawiałam jeszcze jedzenie z TESCO online i tak mi coś nie podeszło, że znowu kibelek był mój:D

upałów nienawidzę bo mam okna dachowe i upał przeogromny w domu :) a rolet jeszcze się nie dorobiliśmy :) w Krakowie w weekend ponad 34 st !

a w nocy znowu sny mnie dopadły.. tym razem rozczep podniebienia i wodogłowie mi się przyśniło..
moja praca na prawdę zrujnowała mi psychikę..:(

To nie zazdroszczę snów i mdłości, a próbowałaś pić zimną wodę. Mi pomaga i o dziwo to sposób od teściowej;-);-):-)

naprawde duzo piszecie :tak: nie bylo mnie od wczoraj i znow pare stron do przodu :-)

Ja dzis nawet dobrze sie czuje i oczywiscie to mnie martwi, bo ja z tych panikujacych caly czas :baffled:

Na dodatek mam dzis stresa, bo przyjezdzaja dzis moi rodzice (mieszkaja na co dzien w Wiedniu, ale i tak nas nawiedzaja co 2,3 tygodnie) a ogolnie mamy nie za dobry kontakt i ogolnie to nie pozwalaja nam w spokoju zyc. Postanowilismy im w ten weekend powiedziec o ciazy, bo lepiej na zywo niz przez telefon. Troche szkoda bo chcielismy wszystkim mowic dopiero po usg czyli od wtorku ale z drugie strony nie chcemy zeby dowiedzieli sie od kogos innego.:baffled:

Hej Sloneczka! Wróciłam do żywych, ale wczoraj wieczorem to był szczyt, gorączka 39 i 0% siły, mąż dzielnie zajmował się domem i Lila. Dzisiaj już dużo lepiej, zresztą widać skoro zasiadłam do forum. Bardzo się stesknilam za Wami!
Trzymam kciuki za wizyty.
I cieszę się z dobrych wiadomosci, a te zle to chwilowe i na pewno będzie dobrze!

Hej Dziewczęta :-) dawno nie pisałam, ale podczytuje Was regularnie (a jest co czytać). Siedzę od poniedziałku na L4 bo miałam takie mdłości, że w pracy nie umiałam wysiedzieć i jeszcze gardło mnie zaczęło boleć, co tylko potęgowało dolegliwości. Teraz już lepiej, chociaż mdłości większe lub mniejsze towarzyszą mi cały dzień... :-( A dzisiaj wracając z badania krwi miałam czarno przed oczami i po omacku szukałam jakiejś ławki, żeby tylko nie walnąć głową w asfalt... na szczęście znalazłam, chwilę posiedziałam i przeszło ;-)

Podobnie jak niektóre z Was też miewam czarne myśli i się stresuję wszystkim... ale trzeba myśleć pozytywnie Dziewczyny, martwić będziemy się realnymi problemami, a nie wymyślonymi!

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! Suonko trzymaj się!

MewaŚmieszka ja jak mnie na poczatku jakies przeziebienie bralo to pilam 3 razy dziennie wode z imbirem i bardzo mi pomogla. Obiera sie imbir i kroi w takie krazki. Potem zalewa sie to wrzatkiem i odstawia na 10min pod przykryciem. Nastepnie wyjmuje imbir i dodaje sok z cytryny i lyzeczke miodu. Zapach i smak ma podobny do Fervexu i mnie naprawde postawilo na nogi. Moze by tobie tez pomoglo!

siasia s wiem ze nie powinnam sie stresowac ale to jest silniejsze od mnie, ale staram sie myslec pozytwnie! :tak:

Cześć kobitki:)
witam was dziś z pozycji łóżkowej...niestety dziś w walce ja i mdłości 1:0 dla nich, urlop na żądanie i nie wychodze z łóżka, bo umieram...
a jak Wy?

reklama
mewa - zdrówka i domowe sposoby (imbir, czosnek, cebula, soczek malinowy, plukanki z rumianku)
secreto - o ty tez z krk!moze ty masz jakiegos gina na nfz? w 1 ciazy majatek na badania wydalam a teraz tez bede musiala bardzo czseto proby wtarobowe robic.

ja to jakas dobrej mysli jestem i wszystkim mam ochote mowic (mimo ze wiadomo strach co jakis czas oblatuje) nawet szefom w pracy walsnie powiedzialam wiec mega stres za mna
a jak Karolince mowie ze mam ma dzidziusia w brzuszku to ona krzyczy ze Karolinke :D

Do góry