reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Dziewczyny, tych bakterii to tak całkiem nie lekceważcie. U mnie przy Anieli ciągnęła się infekcja bakteryjna, tylko w pochwie, a nie w moczu. I najprawdopodobniej przez nią wody mi odeszły w 36 tc.
Swoje zrobił pewnie spory wysiłek, dźwiganie ciężarów i mycie okien, ale położna mówiła, że to by raczej na szyjkę wpłynęło, a nie na wody. A szyjka była mocna i zamknięta, dopiero oksytocyna ją rozruszała ;)

Więc ja teraz nie panikuję, ale bakterie dokładnie sprawdzam.

reklama
cześć

marcia musi byc dobrze ja codziennie mam takie refleksje :zawstydzona/y:

mamatek musisz odpoczywac jaj plamisz, bierz leki i leż a jak plamienie sie powtorzy to jedz na IP!!!ja mam numer do lekarza i zawsze mi mowi, ze jakby co to mam dzwonic ale wiem ze jak sie zadzwoni to kaze jechac na szpital jak sie cos dzieje :(

Kot
i w niedziele masz wizyte?????? wow!!! dziwny dzien na przyjmowanie pacjentek troszeczke :-)jak sie czujesz? ja tez kiepsko, rzygawki mnie wykonczą :-(

Ania &&&&&&&&&&& czekamy na dobre wieści!!!

karolinusia
miłego odpoczynku!!!!!!!!

Tymuniek ja tez sie ciągle boje, teraz dzidziek miał tetno 180, lekarz powiedział, ze mam sie tak nie denerwowac, powiedziałam, ze nie przestane do 26 lutego :-( ciekawe jakie bede miała cisnienie.....

Lady witaj w klubie rzygaczek :baffled:

Kto pisał o mega upałach????????????? ja już wymiękam, nie mam na nie siły :-( m ciągnie mnie nad wodę w weekend, pojadę z reklamówka <paw,paw,paw>

Jade z Kurczakiem do siostry, tam jest basen na podwórko niech sie dzieci pochlapią, matka pójdzie w cień i jakos dzień zleci :-)

Dziewczyny, tyle produkujecie, że mimo najszczerszych chęci po przeczytaniu jednej strony zapominam co do kogo miałam pisać :)

Kotti, faktycznie wyszło niezłe wypracowanie ;) Oczywiście dam znać po wizycie, której się kosmicznie boję :( Ciekawa jestem, czy lekarz pokusi się o usg...

Ewa, ja miałam wykrytego pod koniec ciąży paciorkowca. Dostawałam antybiotyki, a i tak malutka podłapała infekcję :( Również po porodzie dostawała antybiotyk. Więc ja z tych, co się tego diabelstwa boją. W moczu czasami też wychodziły, ale pojawiały się i znikały.

Mamusia synka
, ja też już upałom mówię stanowcze NIE! Dzisiaj jedziemy do moich rodziców, więc na pewno wylądujemy na działce w basenie.

Oby wytrwać do tej 11.20... Czytałam wczoraj sporo na temat białkomoczu i teoretycznie nie musi świadczyć o czymś złym, ale strach mimo wszystko jest :( Mam nadzieję, że mojej Kruszynce nic nie dolega i radośnie fika koziołki. Uspokoiło by mnie usg, ale z drugiej strony... niewiele ponad tydzień temu miałam je robione..

Za wszystkie wizyty trzymam mocno kciuki! Za Kruszynki, które robią psikusy i nie chcą się szybko pokazać - również! A mamusiom haftującym (bez rezultatu w postaci arcydzieł) życzę, aby mdłości dały żyć i przestały Was męczyć!

Słuchajcie może głupie pytanie zadam, malujecie sobie paznokcie ??
Czym smarujecie brzuch - boje się rozstępów a na kremy specjalne za wcześnie.

Paznokcie maluję u stóp ;) U rąk muszę się zebrać ;)
Co do kremu - póki co zwykły balsam do ciała, później pewnie Fissan. Stosowałam w dwóch poprzednich ciążach. Rozstępy pojawiły mi się chwilę przed i po porodzie. Nie jest ich dużo, ale kilka straszy ;)

mamusia synka tak wizyta w niedziele bo moj lekarz przymuje prywatnie w tarnowie i jeszcze w krakowie ma klinike? albo w niej pracuje? juz sama nie wiem. W sumie on zajmuje sie tylko i wylacznie leczeniaem nieplodnosci , dlatego nie wiem czy mnie nie odda w inne rece:( czego bym bardzo nie chciala. A co do wizyt to praktycznie w tarnowie jest codziennie bo ma monitoringi cykli dziewczyn:))

Mysiaka paznokci nie maluje bo mam zel;) ale to chyba jeszcze gorzej co?:)) nie wiem do ktorego miesiaca bede robic aleee narazie chce wygladac jak czlowiek:)
Co do kremow to pytalam kuzynki ktora jest po 2 ciazach i ani jednego rozstepu: polecila mi krem (ponoc dosc drogi) dr. Ireny Eris dostepny w aptekach;) wiec pewnie tak tez zrobie:))

A co do mdlosci to mam tak do godziny 14 z tym ze nie jestem w stanie nic zwymiotowac tylko mnie tak muli i muli...łeeee

aa i zapomnialabym : jedno pytanie: czy moze mi ktos powiedziec kiedy moge miec mniejwiecej termin porodu (wiem ze w niedziele sie dowiem ale...) pierwszy dzien ostatniej miesiaczki to 13 czerwiec? zapomnialam ostatnio zapytac lekarza?:wściekła/y:

Kotti, a jak długie cykle miałaś?

Przy cyklu 28 dniowym, wychodzi, że

TP 19.03.2014
Poczęcie 27.06.2013
Wiek dziecka 4w1d
Wiek ciąży 6w1d
Do narodzin 237 dni :)

Ostatnia edycja:
reklama
ewelajna86 - ja to mam brzuch jakbym w 12 t była conajmniej, nie wiem co mnei tak wywaliło..
secreto - ja miałam sn i nie wspominam źle a nawet powiedziałabym że bardz dobrze (trwał 4:25 bez znieczuleń bo powiedzieli że dziecko małe a później wyszedł klocek 3840 i 58 cm) ale później lekarz mnie zszył jak partacz i przez tydzień powłóczyłam nogą jedną, a siadałam normalnie dopiero po miesiącu, szwy rozpuszczalne miałam 3 razy usuwane, pol roku po porodzie mialam robiona kuracje lekami ktore sie podaje przy nielegalnych aborcjach zeby mnie oczyscilo bo pozostawial mi tam rozne rzeczy szkoda gadac; ale nieprzerwany kontakt z dzieckiem po sn jest bezcenny; ale teraz nie wiem wolalabym sn ale boje sie ze beda problemy takie jak z Karola po porodzie a tego bym drugi raz nie pzrzeyzla, moze gdyby przyszla na swiat przez cc jakos bysmy tego unikneli...
suonko - kciukasy - mysl pozytywnie i staraj sie nie denerwowac bo to xle wplywa na fasolke
moniqua - powtorz badanie i do internisty podejdz zawsze bedziesz spokojniejsza a najlepiej zrob posiew z antybniogramem wtedy w raziue antybiotyku dostaniesz celowany
ewula_m- oj uwioerz mi ze czasem cc lepsze jest dla dziecka zwlaszcza jak jestes nosicielem paciorkowca i odmowia ci podania antybiotyku albo masz cholestaze i ci wody plodowe zatruwa u nas skonbczylo sie obustronnym zapaleniem pluc, ciezka sepsa z paciorkowca do ktorej pozniej dolaczyla e coli , zapalenie opozn mozgowo-rdzeniowych - spedzila meisiac na intensywnej terapii w inkubatorze, przewiezli ja karteka do Prokocimia, dawali nam 20% szans na pzrezycie i "w najlepszym wypadku nie będzie słyszeć" na szczescie Karolina pokazała wszytskim ze się nie da ale co pzryzylismy to nasze
ada - L4 koniecznie a jak nie da to wez zaswiadczenie o ciazy i do internisty lec i opisz sytuacje wystarczy ze wpisze kod b na druku (tak bylo 2 lata temu) i tez masz traktowane jako ciazowe czyli 100% platne
Tymuniek - jestem po mononukleozie i cholestazie ciazowej mam totalnie rozwalona watrone a hormony ja mocno obciazaja i moge szybciej cholestaze again dostac a i tak ma jakies 70% szans w drugiej ciazy na nia i to juz od 20tc - oby nie.w pierwszej ciazy duphaston mnie pognebil i leki na podtrzymanie w 30tc - wyszlam ze szpitala z zagrozeniem porodu przedwczesnego ale juz z cholestaza. antykoncepcji etz zadnej przyjmowac nie moge
mamatek - w zasadzie tyle, na plamienie dostajesz duphaston i ewentualnie moga ci jeszcze powtorzyc usg. a ktory jestes tyg? plamienie czesto sie zdarza w terminie spodziewanej miesiaczki (tak bylo u mnie). moze poczekaj czy plamienia beda dalej czy sie nasila a wtedy jedz na ip na wszelki wypadek
kotti- cos kolo 20 marca chyba by ci wychodzilo

ja dzisiaj musze byc czczo pzrez 5h bo ide na usg watroby o 15 = o musze sie zawczasu najesc ale pecherz mama miec pelny tylko ze ja co 15 min do toalety biegam...

Do góry