Ale dziś się nachodziłam
Córkę do szkoły , potem do fryzjera ( też Wam tak szybko włosy rosną?) Następnie do przychodni zarejestrować się do rodzinnego tylko po to, żeby dostać od niego skierowanie do neurologa. Ale okazuje się, że do rodzinnego dostanę się dopiero za tydzień !!!! Do neurologa się wybieram bo cierpną i drętwieją mi palce, najpierw zaczęło się od prawej dłoni a teraz już mam i w lewej takie odczucie. Mam odczucie jakby mrówki mi po opuszkach palców chodziły - zaczęłam grzebać w necie i w książkach i okazało się, że to może być zespół cieśni nadgarstka - czy któraś z was też coś takiego odczuwa?Bo podobno dużą część ciężarnych dopada to schorzenie
Wracając do dzisiejszego dnia następnie wizyta u lekarza po zwolnienie i receptę na leki na nadciśnienie, wizyta w ubezpieczalni, zakupy, po córkę do szkoły, obiad i jeszcze wypad do miasta bo jedziemy do znajomych córki 5 latki na urodziny i trzeba było prezent kupić - generalnie padam na twarz
monika2412 -trzymam kciuki za dobry wybór fototapet
mamusia synka - mam nadzieję, że synkiem lepiej. Do lekarza też z zapiskami ciśnienia chodzę ( doczytałam , że sporo nas z zapiskami chodzi
)
młoda mamo- trzymaj się - patrzyłam w necie ta afta to nic przyjemnego - ja nie miałam nigdy
alesia - jak dzień w pościeli ?
Babcie moje też takie z tych artystycznie uzdolnionych - jedna ( już nie żyje) pięknie haftowała obrusy - cuda - mówię Wam a druga z kolei ( ta żyjąca jeszcze) na drutach czapki , czapeczki, sweterki. Moja mama i teściowa z maszyna do szycia na bakier nie mają - teściowa zawsze mi coś skróci, poprawi a moja mama z kolei córce strój do przedszkola świetny uszyła na bal karnawałowy a nawet ciuszki dla lalek mojej małej. Ale jakie wypasione - dżinsowa kurteczka, spodnie, pidżamki, sukienki, buciki z koronek - bajka
Ja zacięcia nie mam to szycia ale plastycznie uzdolniona byłam - może się kiedyś przyda
nieznajoma - jak u lekarza - nie odzywasz się
mrowkaa - zabawę w Perfekcyjną Panią zaczynam od poniedziałku
do świąt coraz bliżej ...
flower - faktycznie miałaś przeżycia z małą - ja w sumie też jeździłam po kardiologach, okulistach ale chyba nie aż tyle
ozila - ja pisałam o ciśnieniomierzach i właśnie OMRON polecił mi mój lekarz
kamaa - zdrówka dla taty
monisia 0605 - thermomix mam od września i jestem zachwycona jak i TY
Wcześniej mącznych rzeczy nie robiłam w domu a teraz szaleję - dzisiaj np. robiłam kopytka . Lody truskawkowe (sorbet ) robię taki jak na prezentacjach robią tj. najpierw trzeba zemleć cukier - 60 gram - ja biorę zawsze mniej cukru - 6sekund/obroty 10. Potem dorzucam truskawki mrożone 450 gram - rozdrabniam 10 s/obr. 8. Kopystką musisz zgarnąć wszystko na dno i dorzucić pokrojonego 1 banana na 30 s/ obr. 5 . Gotowe i pyszne. Właśnie wyciągnęłam z zamrażarki bo córka zechciała a zamroziłam wczoraj to co zrobiłam
Podobno pyszne są jabłkowe lody - jeszcze nie próbowałam
Miłego wieczorku życzę