reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Chyba też się na wypad ciuszkowy jakiś wybiorę. Piszecie o takich okazjach w używanych ciuszkach, że się przejdę.
Pisałam już, że wrócą do mnie po córci ewentualnie po synku mojego brata. Ostatnio koleżanka, która ma 2 synków też się zaoferowała, że można na nią liczyć w sprawie ciuszków.
Także w poniedziałek mam usg - mam nadzieję zobaczyć kto u mnie mieszka i wtedy z córcią pójdę na zakupy. Pranie z ciuszków po przyniesieniu do domu rozumiem z racji zapachu:)
Ja będę szykować też wszystko w styczniu-lutym prać i prasować i układać. Już dzisiaj z bratem ustalałam, co i kiedy wraca na nasz adres z pożyczonych rzeczy ( przewijak z wanienką, maty , nianie itp.)
Ktoś pisał o przewijaku z wanienką - uważam takie kombo za rewelację - wysokie na tyle, że przy myciu schylać się nie trzeba za mocno i obciążać kręgosłupa. Akcesoria przy wanience wszystkie pod ręką no i 2 półki, na których niezbędne rzeczy typu pieluchy, ciuszki itp. można poukładać.
Przy pierwszej ciąży miałam zrobioną listę rzeczy potrzebnych dla mnie do szpitala , dla dziecka do szpitala, ciuszki , kosmetyki, wózek, komody itp. Dzisiaj po przeczytaniu wątku "wszystko dla mamy i dziecka" zaczęłam sobie uaktualniać.
Jeśli chodzi o żyły - mam dwie bardzo widoczne na zgięciu więc problemu nie mam - chociaż ostatnio po raz pierwszy zobaczyłam siniaka po pobraniu krwi :szok:
koreczek - wyprawka powoli , powoli i zbierzesz a do gazowni bym zadzwoniła , podała dane z wpłaty bądź przelewu kiedy co i jak i niech szukają
malpa w zoo - dzisiaj chyba jakaś taka pogoda była zdradliwa mnie po 18 zmuliło i zdrzemnęłam się a oglądałyśmy z córką bajkę ;-)
milivanili - witaj
aneta - przeprowadzka - super, że będziecie razem!!!!

Moja córka ważyła 3,800 przy 55 cm a potem to różnie było - była niejadkiem i jadła także za dwoje. Teraz prawie 130 cm i 30kg - jak patrzę na siatkę centylową to i wzrost i wagę ma ponad tą przeciętną :)

reklama
Nie ma szans, żeby Was doczytać...

Robiłysmy dziś z siostrą pierniczki, znaczy właściwie ona robiła a ja się obijałam, ale coś tam pomogłam, jakoś tak dziwnie wyszło tym razem ;)

Młode śpi, więc jest chwila na odsapnięcie.

Ja z ubranek nie mam właściwie jeszcze prawie nic, bo najpierw muszę odebrać te które pożyczyłam, ale planuję nie wcześniej niż w styczniu. Najpierw wolę ogarnąć miejsce w komodzie i trochę powywalać rzeczy z domu, bo te graty niepotrzebnie się gromadzą. Co się da to sprzedam na allegro, jak np. niektóre książki, bo za dużo tego mam w domu...

Na koniec filmik dwóch słodziaków :)
LiveLeak.com - Twins were born, but haven't realized that..

Co do ciuszków to ja mam problem z głowy :) Zostawiłam sobie wszystko po moim pierwszym synku i teraz jak znalazł bo będzie kolejny synek , wiadomo te gorsze wyrzuciłam - te które się nie nadawały, większość od rozmiaru 56 mam wyprane i poukładane. Także na początek jest :)
Kupiłam też 2 komplety nowych, ale się nie rozpędzam bo jak słyszę jak ludzie w koło będą przychodzić to można się spodziewać kolekcji wiosna - lato :-)

A co wagi dzieci, bo widze co piszecie to mój synek prawie 8 latek waży 31 kg... :)
Buty już mu kupuję 34-35, zależy jaki but, ciuchy nosi nie 7-8 tylko 8-9 :)

Ostatnia edycja:
Dzien doberek!

ja mialam straszna noc....wstalam ok 24 na siusiu i oczywiscie co widze ....krew:angry: Polozylam sie i dawaj sluchac czy maly sie rusza a on jak na zlosc ani drgnie, od wczoraj zreszta taki jakis nie ruchliwy to ja oczywiscie panika, prawie nie spalam do rana i nasluchiwalam i nic wiec rano w samochod na IP. Zajechalam do uniwersyteckiego a tam babka mowi ze oni tempy maja ale ze powiedzialam ze nie czuje ruchow to zeszla pani dr polozyla mnie tylko sprawdzic czy serduszko bije no i na szczescie bilo wiec wyslala mnie do drugiego szpitala tam mnie zbadal zaspany pan dr bardzo nie delikatnie i stwierdzil ze w kanale wszystko ok tu nie ma krwawienia , polozyl mnie na usg lozysko cale wszystko ok ....tylko czy ja sie w koncu dowiem dlaczego ja ciagle krwawie:angry: Najadlam sie strachu co niemiara i jestem znowu w domu , ot tak wygladala moja nocka , normalnie poryczalam sie z tego wszystkiego i nabawie sie nerwicy przez ta ciaze...

Hej:-)
juz z powrotem w domciu,
znowu pobieznie Was doczytalam, bo produkujecie duuuuzoooo ;-)
witam nowa mamusie!

Przyszly mi dwie pary spioszek, ktore zamowilam na ebay i je schowalam do szuflady, ale wy szalejecie , no normalnie ja jeszcze nic nie mam :szok:tak jak przy synu , jestem przesadna i zrobie wszystko w lutym, a zakupy zaczniemy sie rozgladac w grudniu, przed swietami najwczesniej, bo moj m ma urlop, to pojezdzimy i poogladamy:-)

no moje kochane, dzieciaczki rosna a jak!
..... To moze i ja sie pochwale syneczkiem:zawstydzona/y: no 188cm wzrostu i 46nr bucika:sorry2:hehe
ale zycze Wam takich synow, jest moja duma i madry i opiekunczy i " z jajem" pelno ma znajomych i szykuje mi sie a lekarza!

jagnus odpowiadajac na twoje pytanie, tak jak mi wytlumaczono, to jakies pewnie naczynko peka w pochwie, albo na szyjce, bo jest bardzo ukrwiona czy cos, w kazdym razie poza macica juz, bo wszystko zamkniete ;-)
jeszcze dzisiaj rozmawialam ze znajomo lekarka GP

Doczytalam i marcia nie mozemy sie tak martwic, bo taki nasz los, u mnie na razie spokoj juz, po prostu ukwione tam na dole pewne jestesmy a wszystko napiera na zylki;-) i jeszcze Ty na acard ja na odpowiedniku, wiec to jeszcze rozzedza krew , ale to nie jest zaden powod do niepokoju , bo tylko znikome ilosci i mnie uspokoila,ze, nie na tym etapie, zwlaszcza, ze badania mamy ok i dzidzius zdrowo wygladal i zamniete mamy wszystko tam, wiec relax:-) i bedzie dobrze kochana;-)
zrob sobie moze tylko badanie na bakterie w moczu, bo jak ta krew byla w moczu, bo mnie zrobili, zeby sprawdzic, czy to nie od bakterii, ale spokojnie, bo one i tak nic nie zdzialaja na tym etapie jezeli nawet je masz.

mamusiasynka gratuluje badan, super, ze ta oblesna glukoze masz za soba!

A powiedzcie mi czy Wy drugi raz juz w tej ciazy robicie krew i hematokryt? Bo ja tez juz mialam vhyba przed 8 tyg. I wsystko bylo super, a teraz mi dal badania na nerki z krwi i cos tam , tez wyszly dobrze, wiem , ze bede miala ta glukoze, ale bym sie go zapytala teraz jak bede w przyszlym tygodniu czy jescze raz badanie mi zrobi ogolne z krwi.

Ostatnia edycja:
Marcia30 wspolczuje sensacji :\ kurcze ze tez nie mozesz miec chwili spokoju... jak lekarze nie widza nic zlego to moze po prostu taka Twoja natura... juz teraz sie nie martw kochana tylko odpocznij a my bedziemy wszystkie sciskac kciuki zeby to juz bylo ostatni raz :)

reklama
Dzieki dziewczyny....moze bym tak nie panikowala ale jak na zlosc moj maly nie chcial sie ruszyc normalnie czulam tylko jakies takie delikatne pukanie raz na godzine gleboko w brzuchu i juz nie wiedzialam czy to jelita czy to synus ...oj daje on matce popalic. Najgorsze jest to ze przeciez to nie moja pirewasza ciaza i z Pati ja nie mialam wogle takich sensacji nic ani infekcji ani plamien a teraz jak czlowiek na siebie chucha i dmucha siedzi w domu na zwolnieniu to ciagle jakies szopki..

ozila ja nie biore lekow rozzedzajacych krew, a ta krew ktora sie pojawia to nie tyle ze w moczu co poprostu przy podcieramiu sie jest na papierze. Ostatnie badanie moczu mialam 04 11 i bylo ok nie bylo ani bakterii ani innych nieprawidlowosci. A co do morfologii to ja mam chyba co miesiac zlecana na pewno kilka razy mialam robione

Do góry