reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Jagna - ta wanienka to przykład, my akurat tego nie mamy, a na prezent się nada. Tylko ja się tak umówiłam, że jak chcę coś konkretnego to albo link podaję, albo zabieram do sklepu i pokazuję paluszkiem, że takie ma być :-p No chyba, że darczyńca rozgarnięty i można mu zaufać. A prezenty różne mogą być, głupie pieluchy tetrowe czy flanelki to też kasa, a jak ktoś kupi kilka na święta to nie zbankrutuje od takiego prezentu.

Problemów z żyłami współczuję, bo zwykłe kłucie jest mało przyjemne, a co dopiero jak pielęgniarka 15 razy próbuje. Ja na szczęście nie mam tego problemu, nawet kiedyś krew honorowo oddawałam i im pasowały żyły.

Koreczek - ty to masz przygody, trzeba było poprosić laskę, żeby wstała. A gazownię bym pogoniła, ale takie rzeczy to najlepiej osobiście załatwiać, z brzuchem większy efekt będzie
Wiesz mi zostały ciuszki i pierdółki typu chusteczki, waciki z większych kocyk, ręcznik i przewijak na łóżeczko, resztę mam. To już sama sobie kupie za bony, jak mąż dostanie:-D Przecież nie każę kupić pieluch tetrowych;-)
Joasiu ja nie piorę na razie:tak:
Za godzinkę z młoda do przedszkola.

reklama
a ja rozumiem Joasię, że wyprała po przyniesieniu tego z ciuchów, ja to nawet jak kupuje coś w sklepie, nawet dla siebie, to piorę w domu, bo jak widzę że ludzie rzucają te ciuchy w przymierzalniach na podłogę, a tam zwłaszcza w weekendy koty kurzu , to jakoś niemiło byłoby mi to ubrać.

Ja jeszcze za bardzo nie mam co prac bo mam malo ciuszkow...
Co do tych badan na hiv to mysle ze to dlatego ze sa darmowe i pewnie musza miec jakies statystki itd bo nie widze innego wytlumaczenia

reklama
Ja tez zawsze piore czy nowe czy uzywane ale jednak wole na swiezo po nowym roku i zeby z poczatkiem lutego sie spakowac do szpitala i miec wszystko gotowe :tak:

Kolezanka ta co ma 3,5msc corce byla dzisiaj na mierzeniu i wazeniu i mala przy 60cm wazy 9,5 kg :O niecaly miesiac temu wazyla 7,5. A dziecko na piersi!!! Sprawdzalam w ksiazeczce mojej malej bo urodzily sie z roznica 100g to moja 7,5kg wazyla na 4,5miesiaca a 9,5kg przed 8miesiacem. No to niezly klocek, najlepsze ze nic po niej nie widac ze tyle wazy. Jutro jade do nich w odwiedziny.

Do góry