reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
jagna, super wdzianko
młodamama, gratuluję dziewczynki, ciuchy masz z głowy :-)

my też po wizycie - kontrolnej, Ignacy wydobrzał i jeszcze tylko jutro mamy wziąć ostatni raz deflegmin, no i rzeczywiście, dziś już prawie nie miał kaszlu.

a co do lego friends, to to rzeczywiście jest jakaś drożyzna, ostatnio oglądałam je bo Ignacego kuzynka miała urodziny i rzeczywiście te dla chłopaków dużo tańsze no i też jakiegoś specjalnego wyboru nie ma.

jeszcze fajny na prezent jest taki domek Playmobil Nowy przenośny domek dla lalek wypo 5167 (3691909458) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Ignacy ma taki i bardzo lubi się nim bawić i jest tam dużo elementów, bo lodówka cała wyposażona i kuchnia, a w łazience różne łazienkowe pierdółki typu szczoteczki do zębów suszarki i mebelki w komplecie są plus chyba 2 dorosłe ludziki i dwoje dzieci. W smyku był za 80 zł przed dniem dziecka i to się mega opłacało.

Ja mam jeden kombinezon misiaka po Michelle, super cieplutki bo w grudniu go zakladalam jej. Kupilam na szafce jeszcze 3, jeden grubszy i 2 polarowe :) musze sie zabezpieczyc bo u mnie ziiiiiimno. Mialam tez taki sam jak brazowy ale bialy i sprzedalam zanim sie dowiedzialam o ciazy :/ no i rozowy tez sprzedalam bo dla chlopaka sie nie nada :-p
481874_397356567007866_1912880782_n.jpg

Ale mi sie dzisiaj babka trafila na noc :confused: umowilam se na 20 klientke bo nalegala ze musi dzisiaj zrobic bo jutro jakas impreza... mysle sobie aaa wezme przyjme ja , mala i tak spi. Bylam pewna ze tylko jakis delikatny french a ta se wymyslila jakies spiczaste i dlugie jak u czarownicy:angry::-) 2 godzinki mi zlecialo, no ale jaka zadowolna :tak: robie robie te pazury dopoki daje rade wysiedziec tyle w jednej pozycji.... mysle ze po nowym roku juz ciezko bedzie :zawstydzona/y:

a tutaj chcialam sie pochwalic moja kruszynka kochana :-):-):-) Magisto Video | Michelle pierwsze kroczki
jeszcze tydzien temu raczkowala, stawiala po max 1-2 kroczki a lada chwila bedzie biegac :sorry2: jak tenm czas szybko leci :tak::-:)-(

ide jutro wkoncu odebrac te tuniki z hm bo na poczcie czekaja, mam nadzieje ze te L beda dobre. Kurtka na M juz wymieniona jutro mama mi wysyla :tak:

Załączniki

• 481874_397356567007866_1912880782_n.jpg
    481874_397356567007866_1912880782_n.jpg
    32,1 KB · Wyświetleń: 46
Dziewczyny szalejecie - 2 dni przerwy i ponad 20 stron do nadrobienia :szok:
Na początku wszystkim dziewczynom, które są po wizytach i po USG, na których ujawniła się płeć - gratulacje - my ciągle w niewiedzy żyjemy ;)
Na pewno nie uda mi się każdej osobiście na post odpowiedzieć tyle tego jest ale z tego co zapamiętałam to:
pinki - dzięki za odpowiedź - w sprawie spania my ciągle próbujemy tym sposobem z tym , że córka zasypia i koło 1 w nocy zawsze wędruje do nas do łóżka - czasem nawet nie wiem kiedy , ale walczymy ciągle:tak:
mouse - pisałaś o kawie, ja z chwilą kiedy się dowiedziałam o ciąży przestałam pić. A jeśli chodzi o zadyszki i sapanie- najgorzej jak muszę na 4 piętro wejść do teściów ;)
flower - widziałam , że zastanawiasz się nad imieniem Gabrysia - śliczne - my mieliśmy pomysł w pierwszej ciąży na imię dla chłopca Gabriel, a znajomi mają Gabrysię - urocza dziewczynka
mamusia synka - mam nadzieję, że sytuację z pupą już masz opanowaną ;-). Jeśli chodzi o wózki trójkołowe - to raczej niestabilne :no: A zakupy na allegro trzeba mieć pecha, żeby trafić na nieuczciwego sprzedawcę. Zawsze sprawdzam w historii opinie o sprzedawcy ale nie 2 -3 strony wstecz ale dalej. Raz miałam przykrą sytuację - nawet byłam na Policji i pisałam do Rzecznika Praw Konsumentów - skończyło się dla mnie pozytywnie:tak:
monisia - trzymam kciuki na znalezienie pracy przez męża
secreto - jeśli chodzi o ciuchy lepiej zatrzymać. U mnie zatoczyły koło - po mojej córci używały córcie 2 moich koleżanek , córcia mojego brata i jeśli my będziemy mieć 2 córcię wrócą do nas. Jeśli chodzi o takie dla niemowlaczków to nie wszystkie były "różowe" więc i jak będzie chłopiec też będą dobre :tak:
juszka - kciuki za wynik z toxo
koreczek - z biodrem wszystko w porządku?
nikusia - wspominałaś o prezentach świątecznych - mamy córki w bardzo podobnym wieku - lego friends oczywiście bardzo w temacie i u mojej. Ale nie zapomnę widoku i radości mojej córki z poprzednich świąt kiedy dostała m.in. kredki bambino w większym opakowaniu (nasza mała artystka). Z wszystkich prezentów jakie dostała cieszyła się najbardziej z tych kredek. Ja stawiam również na gry edukacyjne , książki jakieś. Mam nadzieję, że jakoś rozwikłacie temat wspólnego spędzenia świąt.

Wspominałyście o sesji ciążowej - ja chyba się zdecyduję - może w styczniu - szukam pomysłu tylko :)
Od wczoraj czuję już też wyraźniejsze ruchy nawet w ciągu dnia , bo do tej pory tylko wieczorkiem koło 22 -23 czułam.
Zebrało mnie na uporządkowanie spraw jakie muszę jeszcze zrobić zanim się nas zrobi więcej i zrobiłam wczoraj listę rzeczy do zrobienia w najbliższym czasie ( do świąt zostało około 5 tygodni?) typu wielkie sprzątanie, prezenty, gotowanie pierogów i pieczenie pierniczków ( moja córcia przygotowuje je z babciami ) po dalsze aż do porodu, przygotowanie rzeczy dla maleństwa, do pokoju ( muszę pościągać od brata ). Święta spędzamy na miejscu - teście i mama mieszkają w tym samym miejscu - tylko musimy ustalić gdzie w tym roku robimy - bo od lat spędzamy je wszyscy razem - nie ma biegania od domu do domu.
Ale się rozpisałam - ciekawe czy dotrwałyście do końca ;)

Aneta, ładnie jej idzie :) Fajna Kaczuszka :D

No! Mamy wreszcie pomysł dla Nusi na Mikołaja :) Franek dostanie samolot, bo tak w liście napisał. Więc problem z głowy. Ale Nusi chcieliśmy coś dziewczyńskiego kupić, bo ma same auta i klocki po Bracie. A że ona lalek nie lubi, za to uwielbia siedzieć w kuchni, przestawiać garnki i bawić się sztućcami, to będzie sobie warzywka kroić:
EICHHORN Drewniana DESKA Akcesoria OWOCE WARZYWA (3706074458) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
:D

Hej kobietki !
jejku dwa dni podczytyje pobieznie, Bo przeciez nie nadgonie- szans nie ma, wymieklam normalnie:shocked2::baffled:

lego, tunika, prezenty I Swieta , kombinezony i becikowe- oki orientuje sie troche co tam sie dzialo uff, no wyjechac sobie na tydzien i masz tu babo placek!

mlodamamusia, jagna, niezmajoma, flower, carri, juszka, kainkaz
​gratuluje wizyt i ujawnionych dziewuszek i chlopaczkow;-)

a ja juz zaliczylam wizyte u lekarza tu i o malo co a bysmy wracali, ale w sumie dobrze ze nie spanikowalam i poszlam tu do lekarza sprawdzic, bo oczywiscie rano 3 dni temu znow zaczelam plamic na brazowo troche rano I znowu ustalo, sprawdzili, ze z dzieckiem ok i hm tak jak sie zastanawiamy to ja normalnie jak cykl chyba mam te plamienia! W kazdym razie nic sie nie rozkrecilo, a lekarz powiedzial, ze nie ma postaw do obaw przy badaniu I tetno silne, wiec tylko tyle , ze cos spokoju w tej ciazy nie mam, no ale wszystko przyrxtmam, byle do konca pozytywnego ach

marcia ja mialam tez 12- tego i to podobna historie! Zrobili mi tez na miejscu badanie moczu na wszelki wypadek i jest ok.

co do wagi, startowalam 66kg ( normalnie zawsze trzymam wage ok60kg, ale przytylam po moich przejsciach, tuz przed ta ciaza )
teraz 70kg waze I mam zamiar tak do konca 78kg, no ale zobaczymy, zalowac sobie nie bede, ale jem zdrowo, wiec zobaczymy:-)
pisze z komorki i tu mam ograniczony dostep
wracamy w niedz,
buziakuje i milego dnia!

Ostatnia edycja:
Dzien dobry!

Ozila, ja slyszalam, ze takie plamienia sa normalne, ale na samym poczatku ciazy. Dobrze, ze z dzidziolkiem jest wszystko okej:-)
Ewa, z cora to ty masz ulatwione zycie, nie ma co:-D
Susi, z tym moim biodrem to katastrofa jakas, pod prysznicem 5 minut wystac nie moge. Polozylam sie do lozka na plecach-boli. To mysle ze poloze sie na boku, przewracam sie a tu jakby mi ktos w to biodro siekiere wbil... dzisiaj ide na wizyte i jak bedzie mnie badal, to nie wiem jak tam wytrzymam :no:
Anetka, jeszcze dobrze sie nie obejrzysz a cora bedzie w Twoich szpilach chodzila:-D
Chyba kazdemu....

Alesia, dobrze, ze Ignacy juz zdrowieje. A ten domek jest superasny!

Jak bylam mala, to mialam dwie lalki na krzyz, jednego duzego misia i tone, miliony zelaznych malych samochodzikow :-D razem z bratem, z kredek ukladalismy drogi w calym pokoju i jezdzilismy autkami:-D albo jak mama pierogi robila, a duzo ciasta xostalo to tez drogi wycinalismy:-D cale dziecinstwo na zelaznych samochodzikach. Albo zabietralismy mamie male lyzeczki i szlismy do piaskownicy kopac:-) piasek mielismy wokol slupka znaczacego zgiecie rur gazowych, to raxz do tej rury sie dokopalismy :-D

Dzisiaj ide na wizytke, ciekawe jak tam moja Owieczka:-D

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytki!

* Dzisiaj już 24 tc!

Ostatnia edycja:
cZesc

Dziewczyny zbieram sie na glukozę, zaraz budze Julka, zawoże go do przedszkola ( mogę bo płacimy od 6.30 do 15.30 zawsze tak chodził jak chodziłam do pracy) i ide zawalczyć :-) chciałam jeszcze ta qpw do pudełeczka zlapac ale Julek jak na zlość kupy nie robił wczoraj.....zupełnie nie wiem jak to zorganizowac..............

Mlodamamo gratki corci!!!!

Ozila no faktycznie masz z tymi plamieniami :(

Aneta mam taki sam kombinezon Misia, siostra kupiła dla synka ktory sie urodzil w styczniu a jej coreczce sie nie przydał bo czerwcowa, to teraz mojej sie przyda :-)

Kciuki na wizytach, ja dopiero w czwartek ........

koreczek no jak widac nie tylko, mnie to przeraza za kazdym razem okropnie!!! ale wyglada tak samo, zadnego bolu czy skorczy nie ma przy tym I za kazdym razem sprawdzja wszystko pozamykane i zupelnie sobie z tego nic nie robia, i nawet mi tutajszy lekarz powiedzial, ze jego bratowa przy trzecim dziecku przez cala ciaze krwawila i dziecko zdrowe i w terminie i tak dobrze, bo mam wizyte jak wrocimy chyba wtorek ( albo sroda ) u mojego gina.

tez biedna jestes z tym biodrem oj...

mamusiasynka ano widzisz mam:-( tyle ze Dzidzia kopie, nic nie boli i to plamienie troszke tylko rano.....z kad to to ja pojecia nie mam!
to badanie z ta kupa to koszmar jest, pamietam jak mojemu synowi robilam jak byl maly ble...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry