reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

jakoś mi się przypomniało, że kosmetyki z J&J mają jakieś substancje nie teges.. w pierwszej ciązy akurat było bum o tym, że do któregoś tam roku mają obowiązek zmienić skład... co prawda mam w domu i żel i szampon z tej firmy ale dostaliśmy na prezent...sama juz jakoś nie potrafie zaufac tej firmie...

dziękuję za kciuki! bardzo potrzebujemy bo ostatnio byłam na wizycie w 16 tyg!

nieznajoma bardzo się cieszę, że dzidziuś zdrowy i duży:)

ja Wam powiem, że lepiej urodzić kolosa niż miniaturkę... ja niby w terminie prawie a mała miała 2890 i jak mi spadła z wagi pół kg prawie w szpitalu to myslałam, że ze strachu umrę! i dokarmiali ją jakimś mlekiem specjalnym takim brązowym...

leżała ze mną babka co ważyła cos 45kg a urodziła sn prawie 5kg chłopaczka:-) no był 3x wiekszy od mojej! wszystko poszło ok tylko krwiak się jej na dole zrobił jakiś od parcia..

reklama
koreczku do Ciebie jeszcze post!:tak:

jaa.jpg zdj z przygotowywania wigilii! też robiłam to sama bo jako jedyna baba byłam w domu i 3 chłopa.. to przed samym porodem! 7 stycznia się rozpakowałam:D powolutku się da! ja nie robiłam nic wcześniej bo u mnie tradycją jest lepienie uszek w Wigilię rano... postawiłam sobie buraczki na barszcz z rana, groch się moczył już przez noc,sos się zrobił w międz czasie.. i o 19 już byłam wypachniona i gotowa;-) jak ja dopełzłam do stołu z takim bambuchem to wiesz:D! nie marudzić mi tu!

Załączniki

• jaa.jpg
    jaa.jpg
    17,5 KB · Wyświetleń: 51
No ale tez nie mamy jakiegos wielkiego wpływu na wielkość dziecka, ja np nie chce cieższego niz 3.5 kg :tak:

Ostatnio znalazłam książeczkę zdrowia i urodziłam sie w 35 tc :szok: po porodzie ważyłam 2900, w 7 dobie miałam żółtaczkę, bo wątrobę miałam niezbyt rozwinięta, a w 8 dobie ważyłam 2500 i w stanie krytycznym przewieźli mnie do innego szpitala, bo z tego co mama mówiła, wyciągnęli mnie z inkubatora i dostałam wirusa, a później to zapalenie opon mózgowych:szok: Teraz wiem przynajmniej skad u mnie takie problemy żoładkowe :confused2: chyba...

Oby nasze dzieci rodziły sie w terminie, zdrowe, a to czy duze czy małe to juz raczej nie ma znaczenia:tak:

* młoda mama ładny brzusio :-) No i nie marudzę, szukam tylko wygody, zeby później usiedzieć przy stole z bolącymi plecami :happy:

Mamusia synka sprawdź wieczorem kiedyś miałam też taką sytuację z siódemka i dopiero następnego dnia pokazywało status paczki a dzień wcześniej ze nie ma takiego numeru.
Dziewczyny czy widzicie już. Jak maluch w brzuchu się rusza bo mój cały tańczy. Na usg w przed dzień porodu lekarz ze 3500 mały bedzie miał a urodził się 4130 g główka 37 cm i był duży ale ciuszki na 56 cm nosił prawie przez miesiąc i niektóre jeszcze były luźne. Boję się ile teraz maluch będzie ważył . Ja wam powiem jedni ją tam nie chcę becikowego rodzinego byle by państwo nic nie zabieralo z wypłaty to i ja lekarza i na wszystko starczalo oraz na wakacje było by bez problemu.Jak państwo zabiera prawie drugą wypłatę i gdzie są te pieniądze podejrzewam ze emeryturę będę mogła przejść po 90 o ile dożyję

Ja ostatnio koło 22 jak leżałam na brzuchu to widziałam jak brzuch skacze;-)

Ja to na emeryturę nie wiem czy powinnam liczyć nawet, bo prace mi cieżko w Polsce znaleźć, a jeszcze emeryturę podniosą do 90 roku życia, to ja chyba nie dożyje:-D w ogoel moja mam chce isc na przedwczesną emeryturę, ma odpowiedni wiek i prawie 36 lat pracy, ale musi przepracować pół roku i dostać wymówienie z pracy z przyczyn ekonomicznych, a chodzi juz tydzien czasu i szuka i nikt nie chce ja przyjac na takie cos. No i kicha:confused2:

Nieznajoma gratuluję dorodnego chłopca:)

Ja becikowego to nie dostanę no ale nie ma co nażekać z ubezpieczenia pewnie dostanę.

Mamusia Synka poczekaj do jutra jak wczoraj wysłąła to jutro powinnaś dostac jak nie to zgłoś w allegro. Ja na szczęście nigdy nie miałam takich przejść a naprawdę dużo kupuję.

Święta to ja bym chciała spędzić u moich rodziców w Rzeszowie ale nie wiem czy nie czeka mnie wyprawa jeszcze do Lubaczowa do teściów choć próbuję m namówić zebyśmy pojechali do nich na Andrzeja a potem on wpadnie w święta sam ale nie wiem czy to przejdzie.

GUZICZEK - :tak::tak::tak: TAK JESTEM PEWNA. w tym roku urodziła moja siostra i siostra oraz bratowa męża i w każdej rodzinie dochód był liczony/ dzielony razem z nowym członkiem rodziny...Pytałam bo gdyby nie to ja na pewno się nie załapię... a tak może, może...
My oboje z ubezpieczenia sporo dostaniemy no ale już te pieniądze są zarezerwowane na zimę 2014 a raczej na opał :baffled: niestety nie pracuję, nie zarabiam dodatkowo więc dupa...Także nawet tych "ubezpieczeniowych nie liczę".

O becikowe -najlepiej dopytać we własnym urzędzie gminy. Moja siostra brała jakoś miesiąc przed porodem takie zaświadczenie od lekarza prowadzącego, właśnie potw. to przebywanie pod opieką lekarza od 10 tyg. no i Pit. I gmina wypłaciła, bo własnie liczyli się już we troje a nie dwoje.

Dziewczyny!!!!
Rozglądam się za prezentem dla córki na Gwiazdkę! Co byście polecały???Chciałabym coś kreatywnego, a nie kolejną kolekcję lalki, syrenki, wróżki itd.
Macie jakieś opcje?

Hej,
mało się odzywam, bo u nas nadal chorobowo, a do tego siostra na zwolnieniu, to nas odwiedza :)
Adam od wczoraj stracił głos i dziś dostał jakiś sterydowy lek do inhalacji :/ Ciekawe czy sobie pozwoli robić, bo jeszcze nie było okazji. Trochę lipa,. bo w opakowaniu jest 20 sztuk, a my potrzebujemy 5, zapłacić trzeba było za całość prawie 60 zł...

Mamusia synka spokojnie, w takich sprawach alegro zwraca kasę, a później samo rozwiązuje sprawę z niewiarygodnym sprzedawcą.

Sudocrem, na początku sporo go stosowałam, bo nie mogłam okiełznać odparzeń u synka, obecnie jest to krem do zadań specjalnych, od 3 miesięcy albo i dłużej na szczęście nie było okazji do stosowania.

My początek świąt spędzamy w Szczecinie, a pierwszego dnia po obiedzie jedziemy 100 km do teściów. W zeszłym roku było odwrotnie, jakaś sprawiedliwość musi być :/ Najgorzej z tymi prezentami, a moja rodzina oczywiście nie chce się zgodzić, żeby robić tylko dla dzieciaków, jak ja nie lubię takiego wymyśłania na siłę...

Ja Was czytam regularnie, ale nie za bardzo mam okazję coś odpisywać, do tego bezprzewodowa klawiatura dalej na reklamacji :/

Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za następne!

Nikusia, a puzzle?? Albo jakiś model do składania, zależnie od tego czym się interesuje??

reklama
Nikusia, to zalezy co lubi robić. Może mówiła ci co by chciała albo o czym zawsze marzyła? Wiadomo żeby to jakiś kosztowny prezent nie był:rofl2: Ale zgadzam sie z Ewulą, moze puzzle, albo coś do składania?

Do góry