reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Marcia głowa do góry jak wczoraj też tak miałaś i byłaś u lekarza to dziś nic nowego się nie dzieje pewnie lekarstwa jeszcze nie zaczęły działać moze dodatkowo zaparz sobie korę dębu i tak zwaną nasiadówkę zrób to naprawdę łagodzi swędzenia wszelkie.

Malpawzoo z szuflada ona się przydaje zawsze na coś ja miałam poprzednie z szuflada i z niej bardzo kożystaliśmy potem dalam bratu i też wypchan jest jakimiś rzeczami u nich.

Mamusia synka mój też nie robi w przedszkolu tylko w domu oj te nasze dzieciaczki.

Koreczek może weź od koleżanki to łóżeczko a bratu wymyśl coś innego do kupienia dla dzieciaka szkoda takiej okazji przepuszczać jak ktoś coś ma do ofiarowania.

Flower podziwiam ze jeździsz po wawie autem jak ja tam jestem z mężem to pierwsze co mówię to ze nie wiem czy dałabym rade tam jeździć ilość pasów tramwaje ślimaki to dla mnie za wiele.

reklama
Joasia, tylko że juz z bratem sie umówiliśmy sie na to łóżeczko, a jeszcze do wózka dołoży. Strasznie sie cieszy z tego dzieciaczka, ja z nim bardzo zżyta jestem, prawie jak bliźniacy jesteśmy i nie chce mu przykrosci sprawiać :-( A to łózeczko okazało sie, ze tylko samo łóżeczko bez materaca nawet, bo poleciałam do niej i sie o to zapytałam, później materac dokupić i posciel, praktycznie ta sama cena wyjdzie

Koreczek no chyba że tak.

Ewa ty teraz to musisz odpoczywac i dbac o siebie zeby jak najdłużej wytrzmać dobrze że z Antkiem wszytko ok.

CO do koszu nocnych piżam polecam firmę Regina i też tak jak Ewa wolę na guziki rozpinane
tu pare typów 100% BAWEŁNIANA koszula do karmienia REGINA XL 42 (3671196585) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
KOSZULA NOCNA_Regina 208 kobiety karmiące 7/8 M (3677740078) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
KOSZULA NOCNA do Karmienia_'Regina'_S (3708765128) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

A w poprzedniej ciąży wiekszość wyprawki kupowałam u tego sprzedawcy na allegro i np pieluszki tetrowe i flanelowe były bdb jakości Przedmioty użytkownika r_p77 - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Małpa w zoo dobrze ze jesteś bo mam pytanie: co to może byc jak sie dziecko cały czas drapie w odbyt?

owsiki.. u mnie mała już miała.. wystarczyło, że się bawiła z dziećmi bratowej i jadły razem ciastka.. widocznie nie miały czystych raczek.. teraz mamy nawrót dlatego stawiam u Cb też na owsiki.. bo często ranki robią się przy nich u dziecka bo się drapie..u małej nie widać nic w kupce ani na dupci.. ale ja wiem, że to one bo sama się męczę:zawstydzona/y: i teraz nie mamy jak się pozbyć bo ja nie mam jak się leczyć a ona śpi z nami czasem więc błędne koło nawet jak jej podam lek..bo to na pościeli i wgl wszędzie może być bo jaja potrafią nawet się unosić z powiewem wiatru podobno..
u nas się to objawiło tym, że mała się nad dupką drapała przy myciu..

Ostatnia edycja:
JO-asia - nie mam wyjscia mąż do 18 w pracy a lampę trza było kupić i jeszcze jakieś rzeczy brakujące to pojechałam do Casto (bylismy tam już chyba z 6 razy a i tak w 3 miejscAch pobłądziłam - najpierw śmieję się że Cytadelę byłam zwiedzać bo zły kierunek na Wisłostradzie obrałam, póxneij gdzieś na Targówku pod Lidlem robiłam zawijkę, a potem na Bielanach wylądowałam bo mi zjazd zamknęli bo remontują wiadukt koło nas); staram się zwracać uwagę jak jadę z moim i ma włączony GPS i patrzę na kierunki/dzielnice więc jakoś do domu zawsze trafię a najwyżej koniec języka za pzrewodnika;
Karolina pzredszkole ma na szczęście blisko i nie muszę po zadnych ślimakach jeżdzic i Carrefoura mam wtedy od razu pod ręką, do szpitala bielańskiego też trafię jakby co bo już tam zbłądziłąm raz - powoli się ogarnę jakoś małymi kroczkami zataczając większe kółka wokół domu i może wezmę od męża telefon z nawigacją.

Secreto, jeśli chodzi o książki, to z kryminalno-sensacyjnych polecam np.:
* Katarzyna Kwiatkowska (tzw. kryminały retro - dzieją się na przełomie XIX i XX wieku)
* Miłoszewski, Bezcenny
* Krajewski

Z obyczajowych podobno dobra jest ostatnia noblistka - Alice Munro. Na razie mój Mąż czyta i mówi, że spoko.
Albo np. Gretkowskiej "Polka" - jej pamiętnik z czasów ciąży. W sam raz na teraz ;)

Co do szuflady to ja pod łóżeczkiem nie mam - pampersy kładłam w pudłach po prostu. Ale miałam dwie pod dużym łóżkiem Frankowym i były bezcenne - szczególnie w małym mieszkaniu każde miejsce do przechowywania rzeczy jest ważne :)

Flower, Kraków i tak zawsze lepszy ;)

co do łózeczek.. ja mam turystyczne i jestem b. zadowolona.. mała do dziś się bawi bo ma odpinany bok więc sobie sama wchodzi i wychodzi.. dziecko się nie obija o szczebelki no i ładne wzory mają..

jeśli chodzi o materace dodawane do łózeczek to są piankowe wiec moim zdaniem jak dziecko już jest większe to i tak trzeba kupić z kokosem bo kręgosłupik się krzywi..ja juz małej dawno kupiłam nowy..

ale każdy ma swój gust.. ważne by dziecko miało gdzie spać:)

reklama
ja nie mam bo mi nie zapisza.. a mała miała pyrantelum medana.. a teraz nie mogę jej podać tego samego bo tylko 21 dni może byc po otwarciu.. wiec nie wiem chyba czeka nas lekarz.. tylko czy jest sens jak ja nie mogę?

Do góry