reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Flower, a jak się Wam w Warszawie mieszka? Bo mnie Wasza przeprowadzka ominęła i nie wiem, czy już pisałaś wrażenia :)
Kraków lepszy, co?:)

reklama
Hej dziewczyny;-)

Mnie dopadł dzisiaj leń, totalny leń, ale zaraz trzeba wziąć sie w garśc i cos działać w domu. Prawdopodobnie będę miała dwa łózeczka, bo mój kochany braciszek chce kupić łózeczko dla chrześniaczki, a sasiadka z Opola (dom rodzinny w Lubaczowie), zaoferowała mi łóżeczko z jej dziecka, ale raczej odmówię, ktoś inny skorzysta, bo co ja będę robic z tym? A nie mam komu go oddać, wiec wolę od brata :tak:

Ha i dodałam dzisiaj foteczkę Lenki z 21 tc, słabo widać moim zdaniem :-( Ciągle tak leży, główka z lewej strony i czasem gniecie mnie łokciem :-D A wczoraj koło 22 godziny tak szalała :szok::szok: Dyskoteke sobie urządziła :-D

W niedzielę pędzę prawdopodobnie do Rzeszowa na zakupy, bo tu w Lubaczowie kupić dobre buty, to niemożliwe jest, obchodziłam wszystkie sklepy, oglądałam setki butów i albo nie ma mojego rozmiaru, albo widać było klej jak wyłazi, a ja 90 zł za takie buty nie bede dawac, bo po miesiacu sie rozkleją :crazy: Tak samo kurtki nie mogę tu znaleźć :-(

Hej! Witam się z wami po fatalnej nocy !:[ Obudziłam się na siku o 1 w nocy i koniec... nie mogłam usnąć męczyłam się do 3:30 potem usnęłam i o 7 znowu pobudka.. teraz czuję się jak na kacu :( jeszcze Pola w nocy tak kopała, że nie widziałam na której stronie leżeć .. mam nadzieję, że po porodzie nie będzie takim nocnym Markiem ;/.. bo teraz zauważyłam, że uruchamia się po 20 :p a w dzień sobie śpi:]

Susi naszczęście sprawa z konfliktem w dzisiejszych czasach nie jest tak straszna i jak się tylko wie to można działać :)

Aneta też zerknę na tego Gr-ana :p

Monisia0605 fajnie, że z małą wszystko w porządku:p nie mogło być inaczej :D

Marcia, Mamusia synka <brawo> :D:D

Marcia niech ci szybko mija ta dolegliwość... wiem jakie to nieprzyjemne.. sama przed ciążą miałam taką infekcję;/ teraz na szczęście jakoś obywa się i bez tego i bez zapalenia pęcherza. które kiedyś miałam bardzo często :(

młodamama no masz trochę pecha z ta płcią :) ale może jutro uda ci się wyprosić USG i się dowiesz :)ale faktycznie trochę frustrujące

Ewa u mnie w tym roku wypadają święta w Rzeszowie.. ale nie mam za bardzo ochoty, żeby tam jechać ;/ zresztą zobaczymy jak się będę czuła.
Jeśli chodzi o koszule to ja właśnie jakiegoś mega biustu nie mam:p teraz jak jestem w ciąży to mam taki odpowiedni:p więc może nic mi uciekać nie będzie:)

Ty już urodziłaś 2 dzieci a moje jest dopiero pierwsze i też mam takie problemy ;/ a co dopiero jak babka urodziła 19 :p z tego programu na TLC jak jej szyjka wytrzymała? :baffled:
Czasami też mam takie lekkie pobolewania jak na okres.. najczęściej w nocy. ale brzuch mi nie twardnieje przy tym;/ więc nie wiem jakiego rodzaju to są skurcze? Po przejedzeniu się wydaje mi się czasami jakbym miała mało skóry na brzuchu:p Ja magnezu już biorę 6 tabl dziennie co prawda jedna tabletka ma tylko 72 mg... a co do żelaza to miesiąc brania może być za mało na polepszenie morfologii.. ja juz biorę 3 miesiące i dopiero teraz ładnie mi się morfologia wyprowadza..
Bakterie w moczu tez możesz mieć jak nie masz leukocytów, erytrocytów i białka w moczu to luzz:p ja też panikuje jak tylko wychodzą bakterie w moczu ( a wychodzą zawsze) robię posiew oczywiście nic nie wychodzi a mój ginekolog się tylko śmieje:)i za każdym razem pyta czy tym razem coś mi tam wyhodowali :D
Książki czytam różne i horrory, kryminały i dramaty :p romanse też mogą być :p chce sobie zrobić przerwę od anestezjologii i intensywnej terapii

Mouse ja jestem obecnie uzależniona od Inki :p kawy zbożowej lubie karmelową, czekoladową koniecznie zalaną mlekiem z pianką:p przy mojej obecnej tachykardii ( tętno ponad 110) gdybym wypiła normalna kawę to chyba bym padła :]
Jak mój mąż zwlekał z pomalowaniem pokoju :p to zaczęłam robić to sama oczywiście w ciąży nie byłam:p postrasz go że sama w końcu zaczniesz malować :p nas też to czeka ale będzie nam w styczniu mój tata malował.. meble też odbierzemy w połowie stycznia a końcówkę stycznia przeznaczę na pranie, prasowanie i układanie rzeczy. Także Mouse spokojnie zdążysz :)
Mojego Pawła też trzeba namawiać 100 razy żeby się wreszcie ruszył do czegoś:D

flower będzie dobrze, a Gabrysia to śliczne imię.. :) ja się zastanawiam czy oby na pewno Pola to dobry wybór :p ale już tak na nią mówimy więc pewnie zostanie mi się jeszcze Blanka podoba

ewa - ciężko tak jednoznacznie stwierdzić zwłaszcza teraz: mieszkanie mamy całe odnowione więc jest fajniej niż w Krk pod tym względem, okolica prześliczna, pełno zieleni (coś jest w tej piosence zielony Żoliborz...), placów zabaw, ścieżek rowerowych (okolice Kępy Potockiej i Lasu Bielańskiego), osiedle spokojne, zadbane; fakt że wszędzie mam dalej i muszę korzystać z auta (w Krk mieszkaliśmy praktycznie w centrum) a to nei jest tutaj takie proste jak się nie zna miasta bo wszędzie wiadukty, ślimaki, poziomowe skrzyżowania więc błądząc zwiedzam miasto ale podstawowe zakupy zrobię pod blokiem :p; nie ruszaliśmy się nigdzie jeszcze w zasadzie oprócz Centrum Handlowego (chyba znam już na pamięć układ Castoramy) i bezpośredniej okolicy spacerkowo bo masa jeszcze rzeczy była do zrobienia w domu (skręcanie mebli, rozpakowywanie itd);
Myślę, że nie będzie źle bo nie znam Warszawy (mieszkałam tu jako 5latek przez rok) zbytnio a jest tu dużo fajnych rzeczy do zobaczenia a wszytsko przezd nami - mam basen 100metrow od domu wiec musze pzrywiezc rzeczy do plywania i bedziemy z mala szalec jak tylko gin pozwoli (czyli nie ma rozwarcia, skracanie szyjki itd), Zoo, Centrum Kopernika, łazienki, stare miasto...Na pewno wykorzystamy te 1,5 roku aby poznać miasto od tej fajnej strony - nastawiamy się pozytywnie bo nic mi nie da "płakanie za Krakowem" :)

książki - to zależy co kto lubi; dla mnie książka to rozrywka i lubię poczytać "bzdetki" niewymagające zbyt wiele wysiłku intelektualnego od czasu do czasu typu Kalicińska, Grochola, Nora Roberts, Ficner-Ogonowska; kurcze ostatnio czytałam taką książkę z biblioteki i bardzo się przy niej uśmiałam - Pierwszy koty robaczywki Bonowicz Karina Pierwsze koty robaczywki.pdf - zachomikowane - betty.one - Chomikuj.pl ; jak chcę się odchamić to zawsze coś ambitniejszego się znajdzie ale wolę obejrzeć taki film a książkę dla poprawy humoru poczytać

Koreczek - a może poproś brata o łóżeczko turystyczne? nie wiem czy często wyjeżdzacie ale u nas się nawet przydawało bo co weekend u jednych albo drugich dziadków byliśmy a i na urlop się zabierało
secreto - no mi się Malwinka podobała ale już się poddałam, jeszcze nad Igą się zastanawialiśmy albo Dagmarą ale w sumie jak kogokolwiek pytaliśmy które imię z tych 3 najladniejsze to kazdy wybieral Gabrysie

Cześć dziewczynki! Od razu przepraszam, ale chyba nie mam szans odpisać każdej, bo po kilkunastu stronach nadrabiania nie pamiętam, która co pisała.

Aneta - ja mam kurtkę z H&M w rozmiarze L i jest na mnie dobra w ramionach plus spokojnie wystarczy do końca ciąży, ale ja z tych wielkoformatowych (ponad 170cm).
Już nie wiem, która pisała o kosztach wyprawki - ja nie liczyłam całości, bo mało co będę kupować,
Nie wiem co jeszcze, poza tym, że oczywiście gratuluję wszystkich dobrych newsów z wizyt, a mamom, które czekają na odkrycie płci, życzę mniej wstydliwych dzieciaczków!

A jeszcze m powiem, że mój syneczek rano się nie ruszał, więc już się trochę zmartwiłam, bo zawsze jak coś zjem, to zaczyna szaleć, a teraz usiadłam do komputera i tak kopie, że mi cały brzuch podskakuje... kochany mój. Ale jak położę rękę ja czy mąż, to natychmiast cisza :-D:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry