reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Hej wieczorkiem!

Enya
- kibicuje Ci mocno, bardzo sie ciesze, ze betka ladnie przyrasta! Trzymam kciuki za wizyte 15.01.!

Dobrej nocki wszystkim!

Ostatnia edycja:
reklama
Hej hej!

Enya - jak sie masz?

Dotka, Fioletowa, Zoi - jak tam Wasze brzuszki?

Mousefish - co u Ciebie?

Milej niedzielki!
Co do mojego brzuszka to wszystko jest wporzadku jak i jutro ide na wyniki zwane u nas alfa test czyli na stwierdzenie czy maluszek nie ma zadnych uposledzen i czy rozwija sie prawidlowo takie usg zazwyczaj trwa 45 minut :happy:
A tymczasowo siedze u szwagra na imieninach :-)
Pozdrawiam wszystkie kobitki jak i zycze udanego wieczorku :happy:

hej
u mnie w brzuszko ok, własnie młode fika
za to w piatek synek mnie załatwił, przez przypadek
pacnął mnie po oku [ja kucałam, on machnął ręką] - oko mnie wieczorem tak bolało, że pojechaliśmy na dyżur okulistyczny - zrobił mi ryse paznokciem od źrenicy przez pół tęczówki - ból masakra, dopiero dziś mogę normalnie mrugać, i może w końcu się wyśpię, bo mam przez to oko dwie noce z życiorysu - wyłam, bluzgałam i modliłam się na zmiany i oczywiście paracetamol g...o dawał
jeszcze do jutra mam antybiotyk i maść na gojenie się rogówki

Ja juz po badaniach, wszystko jest z maluszkiem ok i prawdopodobnie to dziewczynka lekarz powiedzial "chyba dziewczynka" ale nie chcial powiedziec w 100% bo mowil ze narzady plciowe jeszcze malutkie i z dziewczynki moze wyjsc chlopczyk.
W kazdym badz razie na usg bylo tez ciezko chwycic maluszka bo ciagle skakal jak szalony,taka mala sarenka :-)
Tetno dziecka jest ponizej 40 wiec rowniez i obstawiam ze bedzie dziewczynka gdyz chlopcy maja tetno 40+ zazwyczaj:happy2:
Pozdrawiam wszystkie mamusie jak i staraczki :happy2:

A tobie Fiolecik zycze szybkiego wygojenia sie oczka jak i spokojnych bez bolow nocy :happy2:
Moj maluch z koleji ma stan zapalny prawego oka,ciagle mu ropieje i ma zaczerwienione,podaje mu leki i niby jest lekka poprawa ale w nocy mi zrobil pobudke nie wiem czy go cos bolalo czy cos mu sie poprostu przysnilo.

u nas nie liczy sie cisnienia w potrojnych cyfrach :happy2:
np jak ktos ma cisnienie 200 to mowi sie ze ma 20 nie wiem czemu to tak ale tak licza i ja zreszta tez i tutaj wpisalam z pomylka bo w polsce jest inaczej za co przepraszam:happy2:
Sama nieraz sie gubie juz w tym bo 20 to 200 a 40 to 140 troche to dziwne ale cuz poradzic co kraj to obyczaj :-)
Wiem tez ze maluszek bedzie duzy najprawdopodobniej gdyz teraz ma wzrostu 10,6 cm liczone od nozek az po sam czubek czola :-)
Jedynie na wage dziecka mi nie robiono testu wiec nie wiem nawet ile moze miec jedynie sama sobie tak w przyblizeniu ustalam ile moze gdzies tak miec gram :happy2:

reklama
Do góry