reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

IiM - jeśli to by była owulacja, to tempka by była wyższa i taka wyższa by się utrzymywała w następnych dniach po owulacji. O owulacji można mówić, jak 3 dni pod rząd są wyższe temperatury niezaburzone. Więc wnioskuję, że jeszcze u Ciebie owu nie było a dopiero będzie.

a nas sąsiad odwiedził ;) przyniósł trochę swojej roboty bimbru czy czegoś takiego 85%!!! zajebiście mocne! w życiu czegoś podobnego nie piłam a przyniósł do opicia jego nowego auta :p to jest wariat, ale bardzo fajny - ma żonę i synka 4miesięcznego, a teraz przyjechał na 3 tyg bo w Belgii na kontrakcie jest.

reklama
Dzieki Rysica:-) Mi tez sie w sumie wydaje, ze jeszcze nie bylo owu. To pobolewanie i mala ilosc sluzu. A tamte testy byly przeciez przeterminowane. Po cholere je robilam, bo teraz mam metlik w glowie.

Fajnych masz tych sasiadow, niezli imprezowcze:-)

ps.A tempke to w ogole mam dziwna. jeszcze tak sobie mysşe, ze pewnie cykl mi sie wydluzy, ostatnio byl dluzszy o 4 dni.

Ostatnia edycja:
No fakt - tempka trochę dziwna... nawet jakby wykasować całkiem zaburzone, to by dziwna była trochę.
a ja tak na mój patrzę, że jakby zaburzone tempki pokasować, to by równiutko było :p ale u mnie pewnie jeszcze jakiś tydzień do owu - chyba że Castagnus mi cykl skróci.

No fakt - tempka trochę dziwna... nawet jakby wykasować całkiem zaburzone, to by dziwna była trochę.
a ja tak na mój patrzę, że jakby zaburzone tempki pokasować, to by równiutko było :p ale u mnie pewnie jeszcze jakiś tydzień do owu - chyba że Castagnus mi cykl skróci.

Ilu dniowe masz cykle?30sto?
Tak patrze i tempka jest ok bardzo dobrze ze nie ma duzych skokow;)Ja bym Ci proponowala robic testy owulkowe od 15-18dc :Dmam podobne cykle;)

Ostatnia edycja:
Ja dzisiaj taka zabiegana, że dopiero teraz nadrabiam zaległości w czytaniu, zaraz biorę się za składanie ciuszków moje Królewny i gruntowny przegląd jej szafy. W sobotę jedziemy na urlop na 2 tygodnie i w sumie to nie wiem ile muszę zabrać ciuchów dla mojej Pannicy...... Makabra, auto pewnie będzie zapakowane po uszy, ale wole zabrać trochę więcej niż za mało.

Wy tak sobie o owu a ja cały czas na @ czekam.... mogłaby już przyjść to krócej do owu by było :))))

Ja dzisiaj taka zabiegana, że dopiero teraz nadrabiam zaległości w czytaniu, zaraz biorę się za składanie ciuszków moje Królewny i gruntowny przegląd jej szafy. W sobotę jedziemy na urlop na 2 tygodnie i w sumie to nie wiem ile muszę zabrać ciuchów dla mojej Pannicy...... Makabra, auto pewnie będzie zapakowane po uszy, ale wole zabrać trochę więcej niż za mało.

Wy tak sobie o owu a ja cały czas na @ czekam.... mogłaby już przyjść to krócej do owu by było :))))

Moze niech nie przychodzi ?!:-)

Wlacze sobie jakis film i sie poloze...gdybym nie mogla zasnac to tu wpadne;)Dobranoc!!!:)

Ostatnia edycja:
Amna - ja dwa ostatnie cykle miałam 34 dni, ale owu miałam 9 dni przed @ a ostatnio 3 dni przed @... wcześniej miałam 38 dni, jeszcze wcześniej 39 dni a wcześniej brałam tabl antykoncepcyjne.
No gdyby nie temp zaburzone to tempka super by była moja. No ale zaburzonych się właśnie niby nie liczy. a tempkę mierzę pierwszy cykl.

ja lecę spać bo padam na pyszczek! :)
Buźka!

Wstalyscie juz Dziewczyny? Ja jeszcze ziewam, dopiero co wstalam i juz przy kompe jestem, ale od kiedy mierze temperature, to juz taki zwyczaj sie zrobil. Cala noc snily mi sie sluzy....za duzo tego hahhaha

Jesli chodzi o temperature, to jesli nie uda sie w tym miesiacu zajsc ( a tak pewnie bedzie), to poprosze mame o termometr owulacyjny i testy owu z Polski. Chociaz jak robie pomiary tym co mam, to zawsze 3 razy pod rzad i jest ta sama temperatura.

Kurcze zepsula sie nam lodowk, a facet chce minimum 500 zlotych za naprawe. Nie wiem co zrobimy:-(Troszeczke jeszcze chlodzi, zamrazarka dziala bez zarzutu), wiec jeszcze sie wstrzymujemy, ale dlugo tak nie pociagnie...nie moge zrobic nic do jedzenia na 2 dni, bo w tych upalach sie zepsuje. Wedliny itp tez juz wsadzilam do zamrazarki i czekaja na lepsze czasy:-)

Ostatnia edycja:
IM - jak zwykle ranny ptaszek... ja już nie mierzę tempki, bo luzuję trochę :) a znalazłam termometr do ucha brauna w końcu he he - był ukryty w pudle. Kupiłam go za 20 funtów !!! i do tej pory jest tyle wart, i ma zaje.... opinie, jest oczywiście elektroniczny, ale i tak mierzy jak chce, raz 37, raz 37,2 po odstępie 3 sekund od pierwszego pomiaru. Dlatego jaki by nie był dobry i jak dobre miał opinie elektroniczny - rtęciowy jest najlepszy (tzn. ja tylko tak mówię rtęciowy bo już jest wycofana z produkcji i zastępuje się nią czymś innym - ale działa tak samo)
ja Ci osobiście polecam standardowy termometr, żeby pomiar był zawsze dokładny.
Miałam różne elektroniczne i te tanie i te drogie, ale zawsze bzikowały.

...a my... po przytulankach wieczornych. 40 min leżałam na brzuchu a później zasnęłam na boczku, dziś śluzu mam w ilościach hurtowych - płodnego śluzu. może wczoraj w końcu się udało? ale byłoby fajnie. ale dowiem się dopiero za 14 dni... czy to zawsze tak długo musi trwać... przecież dla starających czas po owu to całe eony !!!

reklama
IiM spac nie mozesz?;) 6 a Ty juz temp mierzysz? ;)aha, 500 zl chca za lodowke?
MOU niech sie uda wreszcie, trzymam kciuki! ale nie licz dni bo pamietaj, ze jak sie liczy do czegos dni to zycie szybko ucieka...:) termin @ i tak nadejdzie:) Tak jak i mojej, o dziwo w tym miesiacu 28 dni jak w zegarku, zero stresow i nerwow, moze dlatego.

Do góry