reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Na brzuchu powiadasz:-)))), super, ze masz duzo sluzu. U mnie pierwszy raz sa jakies szczatkowe ilosci, zawsze bylo duzo. Normalnie jakby wszystko sie uparlo na nie dla dzidziusia....tylko ja wytrwale balamuce meza:-) Choc wczoraj nic nie bylo, padlam jak zabita. Niech sie armia zbiera, bo niezaleznie od tempek i sluzow ja znow bede atakowac:-) Mou masz racje, ze najlepiej wyluzowac, ja sie nakrecilam negatywnie przez ostatnie dni i sluz mi sie juz po nocach sni.

W sumie to racja, termometr rteciowy za pare groszy...a oklamac, nie oklamie.

reklama
Ollena mi tez sie wydaje, ze stres wszystko miesza. A wstalam o 7 rano - u nas juz 9:45. Potem jeszcze pospalam do 8 z Melisa. Dzisiaj jedziemy na sniadanie do tej tosciarni, o ktorej juz kiedys pisalam. Moze znow zadziala:-)
500 zlotych i do konca nie dogadasz sie za co...a moze filtr, a moze motor ( jak motor, to moze wiecej). Nienawidze takich wydatkow, nie lepiej by bylo wydac to na jakie przyjemnosci? :-)))

Ostatnia edycja:
ryscia i jak dojszlo ?? -jak dlugie masz cykle ? owulka za jakis czas bedzie ....
IiM - hmm 500 chce za naprawe to polowa wartosci nowej z tego co mi wiadomo ! - wydaje mi sie ze 13,14 mialas owulacje ze sluzym taki jak ma byc ;] bo 12 byl ladny skok co prawda z zakloceniem ale wydaje mi sie ze to wtedy bylo no nic poczkemay na dzisiejsyz pomiar ;]

mnie dopadly rano mdlosci ale nie mnoglam nizym zagrysc bo musze letrox na tarczyce wziasc ;/ i po zarzuciu 30 minut nic jesc nie moge ......

pozdrawiam z Krakowa- Wieliczki

Ollena - łatwo mówić :-D:-D:-D a i tak się czeka na teścior he he
IM - no pewnie że tak, trzy minuty to co prawda nie jest jedna sekunda jak przy tym do ucha, ale nie oszuka przynajmniej, no i już w środku nie ma rtęci tylko jakiś inny płyn który reaguje jak rtęć, i przynajmniej jak się termometr stłucze to nie będzie to szkodliwe. Chociaż jeszcze nie wszystkie zostały wycofane więc można na pewno dostać. No i trzeba naprawdę mieć dwie lewe ręce żeby go stłuc.
Właśnie chciałam znaleźć informację co teraz jest do tych bezrtęciowych wkładane ale nie znalazłam bo do oczu wpadła mi informacja że elektroniczne i wskaźnikowe są dużo trwalsze niż szklane rtęciowe ale za to pomiar ich myli się plus minus 3 !!!! przecież to strasznie dużo !!! szczególnie dla staraczek mierzących tempkę, tym bardziej jakby mi się nie udało w tym cyklu, to od przyszłego zacznę być systematyczna i będę mierzyć rtęciowym, a najlepiej dwoma dla porównania :-D

No wiec jako czolowa wariatka tego forum zrobilam kolejny test owu. Wynik pozytywny:szok: Olewam wyniki z tych przeterminowanych testow.

Ollena Gratulacje pierwszych mdlosci:-).Ale Ci super, ze jestescie kolo mojego kochanego Krakowa.
Ja w wieczor poprzedzajacy ten skok wypilam super mocnego drinka, meczyly mnie koszmary i nie moglam spac, moze to przez to mialm taki skok. Tak czy inaczej dzialamy:-)

Mou dwoma naraz :-)))))) ?

Ostatnia edycja:
IM - Ty mi nie odbieraj tytułu wariatki !!! to ja już zdążyłam wykorzystać 15 testów he he he he he :-D:-D:-D
pozytywny??? super !!! to do dzieła !!!
..hi hi - i nie na raz... :-D bo byłoby to trudne. Szybki pomiar do ucha - 1 sekunda - i dla porównania po sekundzie termometrem rtęciowym dowcipnie hi hi

Hej dziewczynki :)

Ja się w końcu zwlokłam z łóżka ;)
Dziś będę sprzątać bo w sobotę urodziny Szymka - 14 osób będzie! :szok:

Kasiurek - jeszcze nie przyszło... Ale nie wiem, czy coś z moją pocztą nie halo (listonosz na urlopie?), bo czekam od 1,5 tygodnia na wysłane w zeszły poniedziałek soczewki kontaktowe i też jeszcze nie przyszły a już dawno powinny być bo zwykle 2 dni idą...

IiM - to super, że test pozytywny, to pewnie jutro będziesz miała ładny skok tempki! :) Bo jak dla mnie ta tempka to za niska na owu póki co...

reklama
OLLENA musi cos w tym byc!!!!!! Hhahaah

Oczywiscie Kasiurek gratulacje mdlosci:-)

MOU bo ja to sobie wyobrazilam inaczej - 2 rteciowe:-) Nie moglam sie powstrzymac i musialam to napisac:-) A jednak czasami oplaca sie byc wariatka, dobrze, ze ten test zrobilam. Ja mialam wczoraj ewidentnie bole jajnika, zreszta wczesniej tez. Teraz czekam na atak sluzu i temperature - no chyba, ze bedzie psikus i znow bede rozmyslac.-)

My juz po sniadaniu, oczywiscie zjadlam tego czerodziejskiego tosta.ç Czekam teraz na wieczor;-)

Rysica - co dobrego szykujesz na urodzinki syna? Zrob nam troche smaczka....

Do góry