reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Amna no ja tez tam nie siedza od poczatku watku, w sumie od niedawna jestem i wcale nie przeczytalam wszystkiego. Takze nie chcialam zeby moj poprzedni post zabrzmial nie milo;)Mniej wiecej wiem na czym polega planowanie plci i podziwiam dziewczyny ktore np latami staraja sie o corke:) bardzo bardzo podziwiam! bo ja bym zbzikowala a moj maz to chyba by sie zalamal myslac, ze strzela slepakami;) jak to zreszta juz twierdzi hehe.no ale sprobujemy konczyc staranka jak najdalej do owu.
A Ty gdybys miala syna pierwszego nie chcialabys miec corki?

Hmmm trudno powiedziec co by bylo gdybym urodzila pierwszego syna.Natomiast jesli mialbo by to od czegos zalezec to chcialabym miec jeszcze dwie coreczki:)ale chciec to nie znaczy moc hehe.Mysle ze takie za przeproszeniem ''kapryszenie'' nad plcia to moga sobie pozwolic kobiety,ktore bardzo szybko zachodza w ciaze natomiast jest ich bardzo malo_Owulacja tak naprawde trwa bardzo krotko i trzeba sie bardzo obserwowac.Ja jestem osobiscie za NPR za obserwacjami swojego organizmu itd natomiast jesli chodzi o starania sie w kierunku wybierania plci to to nie dla mnie bo tak szczerze mowiac nie zalezy mi na jakims konkretnym wyborze z reszta trudno tu mowic w ogole o jakims wyborze moze i to sie sprawdza natomiast natura nie raz wywinela psikusa wiec po co sie nie mile zaskoczyc...

reklama
No oczywiscie, ze nie ma pewnosci ze tym ktore staraly sie o jakas plec sie uda... szanse sa pol na pol, jak we wszystkim niestety. No i nawet jesli niektore dziewczyny latwo zachodza w ciaze to w trakcie staran o corke nie jest tak latwo, bo jednak nie celuje sie w sama owulacje, wiec szase sa mniejsze, dziewczyny sie latami staraja. Ja sprobuje w pierwszym cyklu staran zakonczyc starania w 12 dniu cyklu, przy owu 14/15 dnia i zobaczymy czy cos z tego wyjdzie:) jestem dobrej mysli, z Patrykiem zaszlam w pierwszym cyklu staran, no ale wtedy przytulanko bylo codziennie, nawet kilka razy dziennie... A Ty wiesz kiedy zaszlas z mala? w ktorym dc?

Tez zawsze chcialam miec 2 corki a nawet 3 moglyby byc:) ale teraz to juz przepadlo...

No oczywiscie, ze nie ma pewnosci ze tym ktore staraly sie o jakas plec sie uda... szanse sa pol na pol, jak we wszystkim niestety. No i nawet jesli niektore dziewczyny latwo zachodza w ciaze to w trakcie staran o corke nie jest tak latwo, bo jednak nie celuje sie w sama owulacje, wiec szase sa mniejsze, dziewczyny sie latami staraja. Ja sprobuje w pierwszym cyklu staran zakonczyc starania w 12 dniu cyklu, przy owu 14/15 dnia i zobaczymy czy cos z tego wyjdzie:) jestem dobrej mysli, z Patrykiem zaszlam w pierwszym cyklu staran, no ale wtedy przytulanko bylo codziennie, nawet kilka razy dziennie... A Ty wiesz kiedy zaszlas z mala? w ktorym dc?

Tez zawsze chcialam miec 2 corki a nawet 3 moglyby byc:) ale teraz to juz przepadlo...

Wiesz co cora to w oogle nie byla planowana taka mila niespodzianka hehe...Ja potrafie miec owulacje nawet 18 dc i powyzej wiec sugeruje sie mikroskopem owulacyjnym,testami owulacyjnymi i obserwacjami NPR mysle ze wystarczy w zupelnosci teraz tylko meza trzeba sciagnac z pracy hehe

Hej coreczkowe staraczki:-) Ja to myslalam, ze najlatwiej jest corke zmajstrowac:-) Ja narazie nic nie planuje, ale jesli zdecydujemy sie na trzecie, a beda 2 dziewczynki, to pewnie bedziemy "chcieli" chlopca.

Zrobilam wlasnie test owulacyjny i wyszedl zupelnie negatywny. Jestem zaskoczona... Test jest na 100% owulacyjny hahaha nie ciazowy
Resim.jpg

Moze mi sie owulacja przesunela w te upaly. Caly czas pobolewa mnie prawa strona podbrzusza, jakby lekko klulo w jajniku. Kurcze no... Co myslicie?? Moze niepotrzenie zasugerowalam sie tym wczorajszym testem, ktory byl przeterminowany....a moze jednak juz wczoraj mialam owulacje. Ale sluz nie ten...cholera.

IM - to teraz się wstrzymaj i zrób za dwa dni, bo jutro na pewno nie wyjdzie. Bardzo prawdopodobne że miałaś owu wcześniej, co byłoby super bo coś tam mówiłaś że było ?
Mi wyszedł dzisiaj dopiero. a dwa dni wcześniej taka jasna była testowa. Teraz już wiem że dziś jest pozytywny, i można działać. Może Ty zrobiłaś dzień lub dwa po owulacji? ten co był przeterminowany...

...ja też mam pobolewania w podbrzuszu, i kłucia takie. ale nie w jajnikach tylko w samym środeczku w samym dole podbrzusza :)

Ostatnia edycja:
Ja teraz zamowilam sobie 6 testow ciazowych paskowych....Przydadza sie ;)

my tu na razie o testach owulacyjnych "gadamy" ...do testów ciążowych jeszcze ze dwa tygodnie w najbliższych przypadkach zostało (mylę się?)
ale obyś Amna - nie potrzebowała owulacyjnych, a od razu ciążowe Ci wychodziły :) życzymy Ci tego :tak:
JA mam jeden ciążowy, więc nie skuszę się zrobić przed terminem jak ostatnio bywało. Poczekam z nim do 7 sierpnia - 3 dni po maksymalnie spodziewanej @ - a jak !!! :-D
Zamówię jeszcze jeden cyfrowy dla porównania, ale obydwa zrobię po terminie jak napisałam. Dziś M będzie bałamucony - a na szczęście dziś ma ochotę i sam wspomniał że wcześniej musimy się położyć - co by mógł mnie dopaść :-D
Biedak codziennie wstaje rano, więc jest zmęczony często... mam tylko nadzieję że wczorajszy brak przytulanek nie zaprzepaścił szans na fasoleczkę...

my tu na razie o testach owulacyjnych "gadamy" ...do testów ciążowych jeszcze ze dwa tygodnie w najbliższych przypadkach zostało (mylę się?)
ale obyś Amna - nie potrzebowała owulacyjnych, a od razu ciążowe Ci wychodziły :) życzymy Ci tego :tak:
JA mam jeden ciążowy, więc nie skuszę się zrobić przed terminem jak ostatnio bywało. Poczekam z nim do 7 sierpnia - 3 dni po maksymalnie spodziewanej @ - a jak !!! :-D
Zamówię jeszcze jeden cyfrowy dla porównania, ale obydwa zrobię po terminie jak napisałam. Dziś M będzie bałamucony - a na szczęście dziś ma ochotę i sam wspomniał że wcześniej musimy się położyć - co by mógł mnie dopaść :-D
Biedak codziennie wstaje rano, więc jest zmęczony często... mam tylko nadzieję że wczorajszy brak przytulanek nie zaprzepaścił szans na fasoleczkę...

Owulacyjne rowniez posiadam ;) ale tych najwazniejszych nie moze zabraknac:tak:

Wiecie co - planowanie płci planowaniem płci, a my Szymka zmajstrowaliśmy na ok 3 dni przed owu :p Bo żeśmy myśleli, że do owu tyle czasu, to jeszcze można ;)
a cykle miałam regularne wtedy i to bardzo... Szymek też był u nas niespodzianką, tak jak córcia Amny - ale jakże miłą niespodzianką ;] Bo my żeśmy się nie zabezpieczali w ogóle - a w dni płodne był stosunek przerywany, ale byliśmy świadomi, że to tylko "takie sobie" zabezpieczenie, i że możemy mieć niespodziankę ;) Ale w Szymka przypadku to akurat nie była wpadka ze stosunku przerywanego, tylko z pełną premedytacją stwierdzieliśmy, że "luzik, jeszcze całe 3 dni do owu :p)

reklama
MOU do tej pory nie mialam internetu, moj m teraz cos pomajstrowal przy kabelkach

2 dni temu mialam lekki bol i troche BJ i ten skok temp. Test byl z blada kreska. Wczoraj test z duzo ciemniejsza kreska i nadal sluz bialy z BJ. Dzisiaj test z super jasna druga kreska i tez ten sam sluz, brzuch znow pobolewa. Caly czas mam uczucie wilgoci. Dobrze, ze sie przytulalismy na wszelki wypadek. Jutro nie zrobie testu ( jesli wytrzymam:-) ). W razie czego dokupie jeszcze 2... Jutro i tak ide do apteki z zona brata mojego m.
Myslicie ze powinnam dzisiaj jeszcze sie przytulac, czy jajeczko jesli bylo to juz go nie ma? A moze dopiero bedzie owulacja

No i caly czas lekko kluje mnie w tym prawym jajniku...

Ostatnia edycja:
Do góry