reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

witam po weekendzie my byliśmy u teściów na imieninach dopiero wczoraj wieczorem wróciliśmy
nie czytam nawet bo muszę dom ogarnąć przejrzałam tylko z grubsza i

MamuniaKubunia witaj i życzę powodzenia trzymam kciuki
rysica fryzuka śliczna kolorek boski choruje na taki właśnie co do basenu to uwielbiam pływać szkoda że ode mnie na każdy basen daleko
mou jakie smakołyki!!!!!!!! ja też mam wędzarnie i uwielbiam takie szyneczki mniamnuśne są........
kasik śliczna fryzurka i ty też śliczna jesteś
dla pozostałych dziewczyny buziaczki

reklama
Nikola, Mamuśka - dzięki :))) cieszę się, że moja fryzurka Wam się podoba :)
Ollena - dokłądnie - jestem dumna z Szymka bardzo, tym bardziej, że tyle prób było i zakończyło się fiaskiem a tu w końcu sukces! I on cały czas SAM idzie robić siusiu i nie woła, tylko idzie, robi i wraca, i nikt mu nie pomaga przy zdejmowaniu/zakładaniu gaci :p hehe, niechby ktoś spróbował to jest "nie rób, ja sam, nie pomagaj!" a jak np mi czy mężowi się zdążyło podciągnąć majtki mimo iż on chciał sam (np na dworze czy jak się spieszymy przy wyjściu) to ściąga znów i sam podciąga :p żeby było, że ON sobie SAM poradził :p śmieszne to jest, ale bardzo fajnie, że jest taki samodzielny :)
aaa Ollena - wrzuć może suwaczek swojego synka, bo nie będziemy musiały ciągle dopytywać o wiek :p bo jak nas tyle osób to łatwo zapomnieć ;)

Ostatnia edycja:
Hej! Ja tak z ciekawości, słuchajcie, mam 25 dniowe cykle, około 3 dni krwawienia, @ miałam 9 maja, 15 maja rano już zauważyłam u siebie duże ilości śluzu plodnego, w kalendarzykach raz pisze ze mam płodne od 15, raz że od 16 maja, a raz nawet pisało że od 13 maja! I teraz nie wiem, bo poszliśmy na całość wczoraj, i jakie są szanse?? ;) No i z tego co czytałam to są szanse na dziewczynke, a my Szymka chcemy ;P No ale ważne żeby zdrowe było.

I jeszcze chciałabym wiedzieć czy da sie sprawdzić czy w tym cyklu bedzie miało miejsce jajeczkowanie.. Bo z jednym jajnikiem to ponoć czasem co drugi cykl jest owu. :(

Mamuśka, Rysica, co u Was??

a dzis ten sluz masz? bo jelsi masz to jeszcze nie zapoźno aczkolwiek moze byc tak ze pare dni przed i po masz szanse zajsc . a na stronach internetowych to wiesz wyliczyc ci moga ale sa przypadki ze czasem sie zgadza a sa takie ze np tobie wyliczy internet ze 14 dni masz owu a moze byc tak ze mialas 10 i 14 to juz po ptokach ( jak to mowia)

Hejka :) My właśnie wróciliśmy, ale nie byliśmy u dentysty - bo autobus nie przyjechał !!! a to w innym mieście miało być. Nawet i dobrze się stało, zapiszę się na listę do innej poradni ( bo tak tu jest, że czasami, żeby zostać pacjentem w poradni dentystycznej - czeka się pół roku nawet) a w tej koło Yorku - czekaliśmy dwa tygodnie, mało, ale dojazd do d...y. Więc zapiszę się na inna listę w moim mieście, i poczekam najwyżej dłuuużej :)
A mam do Was pytanko - odpieluchowywaczki :eek: jak ubieracie stworki swoje, żeby im dupcia nie zmarzła ??? Ja mam sporą chatkę, i rano jest dość zimno, a szkoda mi grzać w maju!!! Nie mam żadnych dywanów itp, więc problem z zabrudzeniem dywanu - wykładziny odpada, ale za chiny pana nie wiem jak ją ubierać do odpieluchowywania... bo mam wrażenie, że jak ma same majtki, to myśli że ma pieluchę, i jak tu oduczać ???

Ha ha - ja też miałam problem z suwaczkami, ale jakoś mi się udało. Wklejasz po prostu link w swoim profilu, skopiowany z tej stronki, na której go stworzyłaś... Masz podanych kilka różnych linków, popróbuj... my jesteśmy cierpliwe :-D

MOUSEFISH ja odpieluszkowywałam w styczniu ale w domu była podobna temp. jak teraz.Dywanów nie mam więc też problem mokrych plam z głowy.Ja zakładałam majteczki i rajtuzki albo majteczki i spodnie.Jak nie zdążyły mi wyschnąć majty to same spodnie.Jak sie posikał to chwile pochodził w mokrym żeby poczuł o co chodzi, jak zaczął sprawdzać ręką że mokre to tłumaczyłam i przebierałam.
W samych majtkach jak tylko sie zesika to od razu zauważy różnice że nie ma pieluchy, najpierw cieplutko a poźniej zimno i mokro ;)

Witam wszystkie Panie. Pisze do was bo nie wiem do kogo się zwrócić o pomoc. Od pięciu miesięcy staramy się z mężem o dzidzie, mam 28 dniowe cykle w tym miesiącu owulacja przypadała mi na 5 maja, Kilka dni temu zaczęło boleć mnie podbrzusze a raczej taki kłujący ból jajników jak przy jajeczkowaniu , zauważyłam również białawy lepki śluz nigdy wcześniej takiego nie miałam, no i do tego razem z bólem jajników pojawił się ból piersi. Czasem podobny ból piersi czułam przed@ ale nigdy tak wcześnie. Czy myślicie że może tym razem się udało i będzie ta upragniona dzidzia? Proszę was o pomoc i wsparcie.

reklama
Starlight - oczywiście witamy :)... a czy to ciąża, okaże się po teście :) Jak poczytasz wstecz, każda miała takie kłucia, i piersi obrzmiałe razów - ojojojoj nie do zliczenia :) :) :)
Ja nawet kilka dni temu byłam pewna, że owulacja, bo poczułam kłucie jajnika, a tu @ ... 4 dni wcześniej :) Zapraszamy serdecznie, im więcej nas tym raźniej... szczególnie, że ostatnio sporo nas ubyło... OCZYWIŚCIE "STETY" a nie niestety :) ale my tu sobie doradzamy, wspieramy się, podpowiadamy, plotkujemy ... ale nie powiemy Ci czy to ciąża, czy nie. W dniu spodziewanej miesiączki teścik i już :tak:

No faktycznie - z tymi majtami że mokre i zimne będą to fajny pomysł - jutro spróbuję - koniecznie !!! Bo moja to taka pedantka jest, że jak tylko ma okruszka na łapce to od razu schizka jest :-) więc tym bardziej zimne i mokre majty !!! :-D

Do góry