reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Kurcze dziewczyny ale Wy jesteście obcykane :-) Ja w tym cyklu chce zacząć starania ale nic nie łykam... Spróbuję ze dwa cykle bez wspomagaczy a jak się nie uda to chyba podacie mi nazwy tych czarodziejskich specyfików żebym sobie w pl kupiła:tak:

reklama
tzn siemie wpływa na sluz ;] nie na owulacje - ale to tez zalezy jjaki te siemie jesz jelsi tylko zmielone to ponoc nie dziala, najlepiej dziala zrobiony wywar czy napar z siemienia tylko po 1 smakuje paskudnie po drgugie wyglad jak gluty .... dziala tez olej z siemienia w kapsułkach ..ja kupilam pisze zeby brac 3 na dzien ale ja biore4-5 ze wzgeldu ze ja nie biore na wlosy skore czy na co to tam wypisane jest tuylko na sluz i popijam duza iloscia płynu zeby sie mogl rozpuscic a co ;]

MOU - castangusa bierze sie dopowiednio do wagi wiec jesli bierzez 1 zakladam ze wazysz do 60 kg -zazdraszam- ja tucznik warze 80 wiec musze łykac dwie ;>

Dobre, dobre !!! Ja mam 30 kilo nadwagi - hi hi (bmi bardzooo wysokie ... nawet Wam nie powiem jakie, bo wstyd)
A castagnus to w moim przypadku Castus Angus (wersja angielska) i jest w dawce prawie trzy razy większej w jednej tabletce - dlatego biorę jedną :) 1000mg, bo te w PL mają chyba 450mg... ale fajnie jest pomarzyć, żeby ważyć tyle co 4 lata temu !!! 61kg...

MK - ja też nie miałam pojęcia o niczym :) Ale ponieważ starałam się za pierwszym razem 4 lata (rok po tabletkach anty wliczam w te 4 lata) i nic nie robiłam. Nic nie łykałam, nie sprawdzałam owulacji... po prostu nic. Więc zaraz po wyjęciu spiralki - zaczął się drugi cykl - zrobię i łyknę wszystko, byle nie czekać znowu latami... a latka lecą bo 29 za 3 miesiące...

Ostatnia edycja:
Dzień doberek! U nas pogoda super, tylko zimno, ale słonecznie i pogodnie :)

Pochwalę się, że Szymek od 2 tyg nie miał ani jednej wpadki z siusianiem :D a dzisiaj nawet mnie nie zawołał jak kupkę chcial, tylko sam zrobił i sam chciał wytrzeć, a zawołał mnie dopiero jak mu się nie udawało (ja w najlepsze spałam :p więc nie wiedziałam, że wstał już i kupkę robi hehe)
powiem Wam, że wreszcie!!! Cieszę się bardzo - nie trzeba go pilnować, wołać, sam siada i robi kiedy chce i co chce :))) Nawet jak gdzieś wychodzimy to on przed wyjściem mówi "jeszcze siusiu i dopielo idziemy" :D

heeeeeeej :*
Mou ojjjjjjjjj ale super żarełko :tak:zjadłabym :p pyyyyyyyysznie wygląda :)
Rysica- zdjecia z basenu świetne, widac ze Szymus zachwycony

witam nowa mamuśkę :)

Ja mialam zabiegany weekend wiec nie mialam jak sie odezwać nawet !! w sobote od rana robiłam placki sałatki itd bo impreze rodzinna , przedłużyła sie do niedzieli hehe kurcze tylko zapomniałam ze na razie nikomu nie mówimy o ciązy wiec musiałam napić sie małego łyczka szampana a reszte to mój wypił jak nikt nie widział hehe potem, oczywiśćie dostałam drinka no i od razu kazdy na mnie dlaczego nie chce sie napić itd, wiec udałam ze piję haha a mój znów pił za mnie , potem to udałam juz ze to drink a piłam samą colę z lodem hahah - matko ale trzeba było kombinować szok:wściekła/y: oczywiści mój by sie wygadał nie raz !!!!!!!!!ehhhh co za chłop !!!!!!!!!!!
A dziś z rana jeszcze gosci mialam !!!!!!!!!
jakie zimno u nas :(((((((((( strasznie :(((((

Rysica no Szymek juz duży chłop wiec super ze taki samodzielny :)

Rysica gratulacje dla synka, wiem jak się jest dumnym jak już pozbędzie się pieluch i dziecko ładnie woła a jak już nie ma wpadek to pełny sukces.
U nas jeszcze została pielucha na noc ale większość nocy budzi się z suchą ale jeszcze czasami się zesika.Może przez lato już się i tych na spanie pozbędziemy.

mamuśka23 ja też chciałam mówić później już po wizycie u lekarza, po usg ale mój też papla i wcześniej wszystkim chciał się chwalić.Bałam się że jeszcze różnie może być, ale na szczęście było wszystko ok.Teraz też pewnie będzie chciał mówić wcześniej.

Ostatnia edycja:
Hej! Ja tak z ciekawości, słuchajcie, mam 25 dniowe cykle, około 3 dni krwawienia, @ miałam 9 maja, 15 maja rano już zauważyłam u siebie duże ilości śluzu plodnego, w kalendarzykach raz pisze ze mam płodne od 15, raz że od 16 maja, a raz nawet pisało że od 13 maja! I teraz nie wiem, bo poszliśmy na całość wczoraj, i jakie są szanse?? ;) No i z tego co czytałam to są szanse na dziewczynke, a my Szymka chcemy ;P No ale ważne żeby zdrowe było.

I jeszcze chciałabym wiedzieć czy da sie sprawdzić czy w tym cyklu bedzie miało miejsce jajeczkowanie.. Bo z jednym jajnikiem to ponoć czasem co drugi cykl jest owu. :(

Mamuśka, Rysica, co u Was??

Ja się dołączam do odpieluchowanych dzieci:-) Zaczęliśmy zaraz po przeprowadzce tutaj i powiem Wam, że od tego czasu zaliczył kilka wpadek podczas pobytu w pl, tutaj baaaardzo rzadko. I co ciekawe, nigdy w nocy:-D Raczej podczas zabawy jak się zapomniał...

Ja dziś mam 3 dzień cyklu... Chciałabym wstawić suwaczek ale coś mi nie idzie :wściekła/y:

reklama
Ja siemie pije w ziarenkach, nie mielone, wiec jest dobre. Zreszta takie gotowane glutowate tez lubie, gotuje z mleczkiem i pycha jest:)
Rysica wiem co czujesz, bo moj Patryk juz ma tak samo jak Twoj Szymek, nie wola tylko sam sie zalatwia, jest super:)
a jak jak waze 53kg to ile tego costangusa lykac?

Do góry