reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

No ja odpieluchowałam w lutym a tu mrozy po -20 były wtedy :D
W domu nie mam więcej niż 21 stopni bo syn astmatyk. Też nie mamy dywanów no ale u nas to odpieluchowanie poszło mega szybko... Z dnia na dzień zaczął sam się rozbierać-siadać i sikać:-) Teraz potrafi wysikać się rano, jechać na samolot, lecieć do pl, potem jechac do teściów i wysikać się dopiero u teściów... I tak w podrozy nie sika przez nawet 7h...

reklama
Mamunia szok!!!!!!! Ja wlasnie zastanawiam sie czy ubrac Patrykowi pieluche jak bedziemy leciec do PL... Ale Twoj dzielny!
MOU ja nie jestem cierpliwa najgorsze jest to ;-)

No ja odpieluchowałam w lutym a tu mrozy po -20 były wtedy :D
W domu nie mam więcej niż 21 stopni bo syn astmatyk. Też nie mamy dywanów no ale u nas to odpieluchowanie poszło mega szybko... Z dnia na dzień zaczął sam się rozbierać-siadać i sikać:-) Teraz potrafi wysikać się rano, jechać na samolot, lecieć do pl, potem jechac do teściów i wysikać się dopiero u teściów... I tak w podrozy nie sika przez nawet 7h...

To tylko pozazdrościć !!! ale starszy jest od mojej o 2 miesiące :) może coś wyniknie przez te 2 miesiące :) Dziś jeszcze kupię zestaw majtoszków na zmianę, i zobaczę jak zareaguję na mokre majtoszki.
Tak w ogóle to się cieszę dziewczyny, że znów zaczęłyście zaglądać na forum. Nie ma to jak wsparcie w staraniach :) Dopóki nie zaczęłam starań o drugie, nie miałam pojęcia ile NAS jest. Bo dużo więcej jest postów jak tu nie dopuścić do ciąży, bądź jak się pozbyć niechcianej ciąży domowymi sposobami !!! ZAMORDOWAŁA BYM TAKIE BABY !!! BO ZAMIAST ODDAĆ TAKIE DZIECKO CO SIĘ JUŻ URODZI DO ADOPCJI, TO WOLI USUNĄĆ FRAMUGA JEDNA, A JAK JUŻ URODZI TO NIE ZRZEKA SIĘ PRAW NAD DZIECKIEM .... A ZASTĘPCZY RODZICE, KTÓRZY NIE MOGĄ MIEĆ NATURALNIE - TYLKO CIERPIĄ, BO JAK MATKA SIĘ NIE ZRZEKŁA TO MOGĄ CZEKAĆ KILKA ŁAAADNYCH LAT NA PRZYZNANIE AAACHHH !!!!

MOU - dziewczynki zwykle szybciej załapują ;) Może wystarczy że raz czy dwa się zsika w majtki i będzie wołać. a mówi już, potrafi powiedzieć, że chce siusiu czy kupkę?
Ja ubierałam Szymka normalnie - majtki i spodnie, czasem same spodnie, i zimno mu nie było. ;)
Ja wróciłam z rehabilitacji i zaraz ide z Szymkiem na spacer - nawet się ciepło zrobiło :) Tylko wietrznie... Ale bluzę mu założę i starczy ;)

no i co??? ... niuni zdjęłam pieluszkę, zostawiłam same rajstopki, i... zrobiła siusi w rajstopki i wcale jej to nie przeszkadzało :) Chodziła tylko uśmiechnięta - pokazywała plamę na rajtkach i pytała "co to?" Dopiero jak jej powiedziałam, że to siusiu - usiadła na nocnik, pije soczek i ogląda bajki ... całkiem nieźle ! a jak ! jak już zrobiła siusiu, to teraz mogę sobie czekać na kolejne :) Ale będę twarda - niech sika po kątach !!!

Sorka że post pod postem - robię sobie lepsze statystyki...
Rysica - a napisz dokładnie jakie masz rozpoznanie co do swojej nogi... ALE TAK DOKŁADNIE NA MAXA, I JAK TO SIĘ STAŁO, PO CO ZABIEGI, I Z JAKIEGO POWODU.

Mou haha widze ze zawzięłaś sie co ??????? No i dobrze , czas najwyższy na nią juz ;)Ja chyba w czerwcu zacznę, ale aż sie boje !!!!!!!!!!

Dzięki Dziewczyny za miłe słowa o moim szaleńcu małym ;) Faktycznie w samolocie czy na innych wyjściach trzyma siusiu ale może to też wynika z tego że on tylko siusiu na nocniczek robi... No nie wiem... W czwartki chodzimy do otwartego przedszkola i tam też nie sika :szok: Odpieluchował się jak miał dokładnie 2 latka i 3 miesiące, miesiąc po przeprowadzce do Norwegii. Na takie dłóższe podróże pieluchę zakładam ale ona jest sucha, nie wiem jak długo mu już te samą zakładam:-D

Dziś mieliśmy aktywny dzień. Rano sprzątanie, prasowanie i następne pranie - oczywiście we wszystkim musiał mi syn pomagać:-) Potem parada z okazji jutrzejszego święta (bosko było! Wszystkie przedszkolaki z całego miasta w strojach narodowych, z flagami). Mój do teraz z flagą norweską popyla po domu i woła hip-hip hurra! :-D
Potem obiad no i czekamy na tatusia...

Jutro ja mam intensywny dzień a chłopaki w domu... Mąż ma wolne z okazji święta a ja w ramach rozrywki idę pracować do wesołego miasteczka - chłop się śmieje, że ja to tylko do cyrku albo wesołego miasteczka się nadaje :-D
A od środy już znów bede miała tu małą, słodką Mię... Opiekuję się córką koleżanki kiedy ona pracuje:-) I tak przez 2 piękne tygodnie:happy:

Co do kobiet decydujących się na aborcję... TAK SAMO BYM ZROBIŁA, PODWIĄZAĆ JAJNIKI!!!!!!!!!!!! Tak wiele jest staraczek, które wszystko by oddały dla fasolki :-( Ech, trudny temat...

Dziewczyny !!! Niunia właśnie przyszła do mnie z posiedzenia nocnikowego do toalety - i SAMA PRZYNIOSŁA WKŁAD Z NOCNIKA !!!! CAŁY WYPEŁNIONY SIUSIAMI !!!

reklama
Do góry