reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

kasiurek a kiedy maiłaś skok temp... u mnie jak miałam w październiku owulkę to wyglądało to tak spadek w 15 dniu cyklu spadek o 2 kreski a w 16 dc skok o 5 kresek i potem już w górę tempka dzień przed @ spadła na łeb na szyje....do tego mnie w czasie owulacji zawsze delikatnie kuje jajnik
tu jest problem maly bo ja mam dopiero 12 dc

-2 tempka 37,10
- 1 tempka 36,71
I tempka 36,8 ( 1 dzien okresu czyli 11 marca)
2 temp 36 74
3 temp 36,54
4 temp 36,44 (brak sluzu)
5 temp 36,53
6 temp 36,54
7 temp 36,67 (śluz biały mętny)
8 temp brak pomiaru
9 temp brak pomiaru
10 temp 36,44 (sluz biały mętny) (i tu byl sex)
11 temp 36 24!

reklama
no i problem taki ze to pierwsyz cykl monitorowany przeze mnie, jajnik kluje mnie od 3 dni wiec nie wiem ..... ja mam plan taki ze jeszcze jutro, za dwa dni i znow za dwa dni przytulanko i potem juz rekreacyjnie czekac na @ lub tez jej brak ...chociaz sie nie nastawiam ze za pierwszym razem sie uda bo chyba "takie" cuda sie nie zdarzaja !

skzoda ze trzy dni przespalam i nie zorbilam pomiaru bo wydaje mi sie ze skok tempki byl walsnie 7,8,9 dzien ale tego pewna byc nie moge !

no jeśli utro nastąpi skok to znaczy owulka czesto przeglądając wykresy widziałam właśnie coś takiego pierwsze spadek a na następny dzień zobaczysz czy jutro bedzie skok.... a dziś przytulanko profilaktycznie no i jutro po skoku poprawka;-):-)

no jeśli utro nastąpi skok to znaczy owulka czesto przeglądając wykresy widziałam właśnie coś takiego pierwsze spadek a na następny dzień zobaczysz czy jutro bedzie skok.... a dziś przytulanko profilaktycznie no i jutro po skoku poprawka;-):-)

czekaj czekaj ..czyli dzis tak jakby owulka sie zacyzna ? wiesz co ja slyszalam ze lepiej sie co drugi dzien przytulac bo wtedy plemniki sa silniejsze i jest ich wiecej bo u faceta pełna regnracja trwa 36 godzin ;> co mi gin powiedzial zeby nie co dziennie bo nie ma sensu zadnego tym bardziej ze plemniki umieja przezyc wlasnie 48 godzin w "normlanych" warunkach a jelsi je sie wiesolka to nawet do ponad 72 godzin .....ile w tym prawdy ? Pozatym meza dzis nie ma wiec nawet jakbym chciala to .... dopiero jutro i w piątek bedzie spotkanie. Ale boje sie wlasnie ze teraz owulka jest i nie zdazymy serce podpowiada co innego a rozum co innego - jak w reklamie tpsa;p

kasiurek jest go duzo,ale jest taki bardziej lejacy,i jest tez troche bialego sluzu.Ja mam cykle 33dniowe a nie zawsze,bo sa bardzo nieregularne.Niewiem czy tak szybko moga byc dnmi plodne u mnie,ale ja nie mam nic przeciwko temu gdyby dzi byly;-):-)

kasiorekk jakby był skok to tempki powinny sie utrzymać na wysokim poziomie jeśli temp niczym nie zakłucona to całkiem możliwe że właśnie przed tobą skok chyba że to po prostu to osłabienie wiosenne co oczywiście to się może zdarzyć... po za tym przy pierwszym cyklu to różnie bywa najlepiej mieć kilka za sobą wtedy tak naprawdę można cokolwiek oceniać bo u każdej kobiety zawsze nico inaczej to wygląda....

a co do plemników to tez słyszałam ze najlepiej co drugi dzień ale z drugiej strony najlepiej przy skoku wiesz chyba tak naprawdę nie da sie nic napewno piwiedzieć bo dajmy na to że owulka była dzień po przytulaniu plemniki nie są np super jakości i wygineły a nastepne mogą być już za późno ... ja w tym cyklu jak zaobserwuje owulkę to mimo tego że postaram sie poprawić...będzie dobrze spróbój sie nie stresować bo z własnego doświadczenia wiem że to może tylko zaszkodzić im bardziej człowiek wyluzowany tym lepiej:-)...aaaa i moja gina też mówiła że co dwa dni ale żeby sie też nie bardzo tym stresować bo zawsze coś tam wylatuje i jak mamy ochotę to możemy czasem pozwolić sobie na więcej.... jeszcze mi sie przypomniało że znam taka pare która robiła to po kilka razy na dzień:-D jak sie starali no i udało im sie za drugim razem

Ostatnia edycja:
nikola - dziekuje za odpowiedz; ] ja sie w tym gubie bo kurde za kazdym razem cos mam nie tak cos pokickam , no i w sumie tak sobie zalozylam ze wczoraj przytulanko jutro przytulanko i w piatek i na pewno powinnam trafic bo w wiekszosci jest tak ze dni plodne sa w polowie cyklu ( ponoc! tak jest gdy osoby odstawily antyki - wtedy sa to cykle i owulacja sztucznie jeszcze wywolana?!) no i w sumie bylo by tak ze 10,12,14 i 16 dnia cyklu bylo by przytulanko ..... ale czy nam wyjdzie ze tak co dwa dni i czy sie uda zaciazyc ? tym bardziej ze widzisz jaki ja mam rozchwiany wykres!!!!

kasik - chwyc sluz w palce i jesli rozciagniesz sluz i on sie rozciaga to wtedy na 100% sluz plodny jelsi nie ma takich "własciwosci" to moze byc to sluz przed tzw szczytem sluzu czyli przed płodnym ;]

ja wczoraj padłam normalnie położyłam się na chwile i zasnęłam

Kasiurek oczywiście trzymam kciuki żeby się ci udało za tym pierwszym razem potrzebna jest nam nowa fasola żeby się podbudować a z tego co się orientuje to ty jesteś pierwsza do testowania wiec mocno trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&& ja sie też bym w końcu chciała mięć owulkę w tamtym cyklu wykres równy jak stolnica w tym mam nadzieje w końcu zobaczyć od października ładny skok.........

a co tu tak pusto proszę się meldować z kawą

Nikolaa ja się melduję - ale bez kawy. Choć w sumie z kawą - bo zbożowa też się liczy???? No i generalnie apetyt mi wrócił, więc i czekoladki są, zaraz mam obiad, potem będzie jedzenia ciąg dalszy. Zaczynam chyba nadrabiać brak apetytu.

reklama
Do góry