reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

reklama
Nikola jak już tak bardzo nie możesz to zadzwoń do mamy, może ona coś dobrego Ci da... Moja mama teraz dostała jakiś lek na receptę chyba właśnie od zaparć...

hej dziewczyny taka piekna pogoda az zyc sie chce:*
odebrałam wyniki z prolaktyny i wynik to 184.4 a norma to 127-637
czyli mam przy dolnej granicy w pozadku i sie zastanawiasm czy isc do ginka jezeli z prolaktyna w pozadku bo szkoda mi 70 zł....cycki nie bola i nic nie wyczuwam nie cisne bo nie chce nic tam zobaczyc:)

hej Aga. Cieszę się, że wynik dobry.
A bardzo zależy Ci na tym cyklu? Bo jeśli mogę coś doradzić jak już chcesz iść do lekarza to idź tak ok. 12 dc Wtedy lekarz jak zrobi USG będzie widział, czy w jajnikach są pęcherzyki i w jakim stadium (kiedy będzie owulka) i wtedy może Ci powiedzieć kiedy najlepiej się przytulać żeby była fasolka :tak:
No a jak chcesz mieć dzidziusia ze stycznia to ten cykl daj sobie jeszcze z lekarzem na luz :tak:

wiesz wole dac sobie spokój na ten cykl bo nie zabardzo chce rodzic pod koniec roku a wprawdopodobnie jedziemy na długi wekend nad soline a wiadomo plenerek odluzowanie działa dobrze wiec kto wie hehe:)
akurat w maju bede przed samymi dniami płodnymi:)
nie bedziemy sie zabezpieczac ani uwazac ale mam taka nadzieje ze najwczesniej w maju zajde:)
we wtorek bedzie 11 ale usg nie zrobi bo ma w klinice w lublibie a tu tylko gabinet

a no widzisz to tym bardziej po co lekarz, nic więcej moim zdaniem nie powie poza tym, że masz super wynik... Może jakbyś się uparła to dałby Ci na jakieś badania ale większość lekarzy czeka z tym do któregoś tam nieudanego cyklu...
U nas z Wikim miałam dni płodne w weekend majowy i on zaowocował więc relaks jak najbardziej wskazany. Oj posypie się niedługo tych styczniowych fasolinek... :-D Fajnie jest rodzić w styczniu. Z resztą co ja ci będę mówić jak wiesz jak to jest. Dla mnie było z tym dobrze, że Wiki na wakacje był już w miarę odchowany więc można było coś zaplanować a teraz to z wakacji mam nici...

no fajnie fajnie bo juz na pierwsze wakacje gdzies pojechalismy a przynajmniej do wakacji zrzuciłam kilogramy bo sobie pochodziłam w zimie wpowyciaganych sweterkach:)i nie musiałam garderoby zmieniac chociaz szczerze powiem ze musiałam bo wszystko w wakacje było na mnie za duze
ginek powiedział mi ze dopiero we wrzesniu na monitoring wiec pewnie teraz by mi nie zrobił

Witam !!!
nikola jak nadla nie umiesz zorbic kupki to moze zastanow sie nad lewatywa? ale to juz w sumie ostatecznosc !!!

ja sie witam hahha wlasnie z pracy do domu wpadlam dzis maz i dziecko beda pozniej to zorbilam porzadki w domu wywietrzylam posciel i cala chaupe ;p przeciag jakich malo zorbilam muza na fol i sie wysprztalo teraz siedze w kuchni i pichce kombinowana zapiekanke ! odkad mam piekarnic co ma zimny front pieke durs i non stop i syna pilnowac nie musze!!!!!

dzis tempka poszybowala mam 36,54!!!!!

wiec ...
-2 tempka 37,10
- 1 tempka 36,71
I tempka 36,8 ( 1 dzien okresu czyli 11 marca)
2 temp 36 74
3 temp 36,54
4 temp 36,44 (brak sluzu)
5 temp 36,53
6 temp 36,54
7 temp 36,67 (śluz biały mętny)
8 temp brak pomiaru
9 temp brak pomiaru
10 temp 36,44 (sluz biały mętny) sx
11. temp 36,24
12 temp 36,54 (sluz płodny)

reklama
u mnie była koleżanka na kawie trochę poplotkowałyśmy
Klaudusia
nie chce takich mocno przeczyszczający mam mi przywiozła gastro protect podobno dobry i łagodny z tym że po owulce muszę przestać zażywać bo z aloesem jest a aloes może powodować poronienia ja to nie zadziała to coś mocniejszego

Kasiurek lewatywa no zrobiłabym sobie tylko sie boje normalnie nie wiem za bardzo jak to zrobić choć czytałam ty robiłaś może jak tak to mogłabyś mi opisać tak po chłopsku na pw.... co do temp to jest skok aczkolwiek szkoda że nie masz tych dwóch tempek ....działaj wygląda na owulkę zobaczysz czy temp zacznie rosnąć prawidłowo na drugą fazę........
Aga to super że wynik dobry a nie robiłaś z obciązeniem??? co do staranek dobrze że tak podchodzisz szybciej zafasolujesz pewnie jeszcze w tym cyklu:tak:...........

Do góry