reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Maja mocno przytulam i proszę zbadaj sobie hormony.
No wiecie co, ja wam tu dam dinozaury i krowy :wściekła/y: Piękne wszystkie, kwestia gustu oczywiście(dla mnie tak), ale Nikola to już pojechałaś po bandzie bo Ciebie mamuśka nie widziałam.

reklama
Aga właśnie było dobrze ale tera to tragedia jest i najbardziej boje sie tego że w ciąży znów mi przybędzie z 30 kilo:-(
Maju kochanie trzymaj sie przykro mi bardzo.... może zbadaj sobie progesteron i prolaktynę

Dziewczyny jak tu ktoś jest krową to chyba tylko ja i to już dojną!!!! :dry::dry::dry:
Maja trzymaj się kochana. Zrób tak jak Agnieszka proponuje: zbadaj sobie hormony.

Dzięki kochane dziewczyny jesteście. Zbadam hormony, ale chyba najpierw powinnam iść do lekarza? Czy może na własną rękę to zrobię i ewentualnie już pójdę z wynikami. Głupio mi tak narzekać, ale oczy mam pełne łez, a jutro urodzinki Maciusia, więc mam wyrzuty sumienia, że tak się czuję. Wasze wsparcie i ciepłe słowa są bezcenne! Każdą z Was chciałabym uściskać i poznać osobiście!

Monitoring pokaże kiedy i czy w ogóle jest owulacja więc będziesz wiedziała kiedy się przytulać najczęściej żeby była fasolka.
A lekarz mówił Ci po ilu nieudanych cyklach masz do niego przyjść?

Ostatnio jak byłam to lekarz powiedział, że skoro pierwsze dziecko udało się bez problemu to nie ma sensu robić badań :( Pytałam go wtedy czy warto coś zbadać. Lubię tego lekarza bardzo, ale może na czas starań muszę się wybrać do innego :(

Aa no i przy każdym badaniu lekarz podkreślał, że ładnie pęcherzyki u mnie rosną. Więc myślałam, że z owulacją wszystko w porządku.

Może pęcherzyki ładnie rosną ale nie pękają ( a chyba powinny)... Maja ja bym nalegała na lekarzu zrobienie badań... Co mu zależy, przecież to nie z jego kieszeni idzie kasa!

reklama
Maja pójdź do gina, nawet jeśli nie będzie chciał z jakiś przyczyn monitorować czy nawet dać skierowania na badanie hormonów, poproś by poinstruował jakie w którym dniu cyklu zbadać i zrób na własną rękę. Wybierz się do laboratorium i spytaj, może nie jest to aż tak drogie. Dwa czy trzy ukłucia i będziesz wiedzieć.

Do góry