reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Kala po dupsku chętnie bym dostała :)) A czytam 3 część MILLENIUM - polecam całą trylogię jeśli ktoś jeszcze nie czytał.

Kaszkasz kochana - ja się na wykresach nie znam kurcze - a który dzień cyklu masz? I iludniowe cykle? Nawet jak nie wiesz kiedy dokładnie owulacja to przytulaj się codziennie w tych dniach. Chyba, że pytasz z innego powodu o owulkę??

reklama
No dziewczynki ja po lekarzu :tak: ale nie ginekologu. Już Wam piszę o co chodzi.
Dostałam zaproszenie ze Szczecina z Międzynarodowego Centrum Nowotworów Dziedzicznych na badania genetyczne, które odbędą się 5 grudnia w MSWiA w Olsztynie. ALE potrzebne mi było skierowanie na te badania, więc udałam się dziś do lekarza rodzinnego po takowe :tak: Niestety najgorsze jest to, że nie mogę się do nich dodzwonić i zapytać, czy ciąża nie jest przeszkodą na zrobienie takich badań. Jak Wam kiedyś już pisałam moja mama miała raka jajników a jej mama (moja babcia) miała raka wątroby, więc zostałyśmy zakwalifikowane bez problemów. Tylko dziwi mnie to, że moja siostra nie dostała takiego zaproszenia... Może za młoda...
No nic ja na razie uciekam, bo głodna jestem ja wilk. :-D

lil_maja dzis 14 dzien cyklu, cykle mam co 28 dni a czasami co 30-31 ,o owulke pytam bo chce zostac drugi raz mama:) cora ma 6 lat wiec pora na drugiego maluszka, to juz chyba 3 czy 4 cykl(pogubilam sie) jak sie staramy, a pierwszy cykl jak zaczelam mierzyc temp. dlatego prosze o interpretacje bo jestem zielona jesli chodzi o te cale wykresy.

lil_maja dzis 14 dzien cyklu, cykle mam co 28 dni a czasami co 30-31 ,o owulke pytam bo chce zostac drugi raz mama:) cora ma 6 lat wiec pora na drugiego maluszka, to juz chyba 3 czy 4 cykl(pogubilam sie) jak sie staramy, a pierwszy cykl jak zaczelam mierzyc temp. dlatego prosze o interpretacje bo jestem zielona jesli chodzi o te cale wykresy.
Kochana chętnie bym Ci pomogła, ale musiałabyś przedstawić cały cykl od @ do @!!! Ale mogę Ci powiedzieć z tego co widzę, że owulki jeszcze nie miałaś! Z wykresu wyczytałam, że mierzysz w ustach... No to akurat może być mylącę, dlatego, że jeśli chociaż jeden dzień będziesz miała gorączkę to w ustach Ci ją wykryje i cały miesiąc możesz mieć do du..!!! Najlepiej mierzyć w pochwie z rana przed wstaniem mniej więcej o tej samej godzinie wtedy wszystko będzie wiarygodne! Wiem, że wychodzą często niskie temperatury a zwłaszcza na początku, bo mi spadała do 35,5. Ale to normalne!

Ostatnia edycja:
Klaudusia nie wiedziałam, że jesteś hackerką :)) A co z lekarzem???????? A sanki???

Ja jednak dobrze, że testu nie robiłam, bo znowu krwawienie. Wciąż nie normalna @, ale teraz to już tuż tuż.

Lalka lekarza opisałam powyżej :-) a sanki to jedna wielka klęska!!! Wiki owszem siedział w saniach, w śpiworku ale zaraz jak tylko wyszedł zaczęły mu lecieć łzy i faja z nosa od wiatrzycha bo akurat zaczął wiać. Siedział biedak taki skulony, oczy zamknął i chyba nie mógł otworzyć, bo łzy mu zamarzły :-D Zaraz Krzysiek wrócił się z nim do domu a ja poszłam do lekarza.
U nas jest strasznie zimno. Już jest prawie 20 na minusie!!!

Obejrzałam wczoraj ten film. No i Wam powiem, że przetestowałam to :-D Wczoraj pomyślałam sobie o tym, że dziś chcę dostać dużo maili :-D Hehe i wiecie rano otwieram pocztę a tam 6 wiadomości :-D A zawsze była 1,może 2, często wcale nie było...

Klaudusia no to nieźle z tym filmem i mailami! Twoje życzenie zostało spełnione tak szybko...A o lekarzu właśnie doczytałam - nie zauważyłam najpierw. I jak robisz te badania??

Kaszkasz
to teraz działaj codziennie. Powinnaś trafić :))Trzymam kciuki!!!!!!

A ja jednak nie testuję jutro skoro jest jednak krew.

Ostatnia edycja:
reklama
Prawdopodobnie to jest tylko pobranie krwi i chyba jakaś rozmowa więc dlaczego nie. Tylko cały problem leży w tym, że muszę dojechać do Olsztyna (to ponad 100 km) a w taką pogodę to nie wiem jak będzie...
A z tym życzeniem to jest tak, że ja powiedziałam, że jutro chcę, nie za tydzień czy za miesiąc :-D

Do góry