reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Hej Agnieszka.kk! U nas troszkę tylko biało na dachach, ale pogoda super, bo mroźno i słonecznie. I LOVE IT!!!!!!

Plecy już super u mnie.

Teściowa właśnie wyszła na spacer z małym, ja zaraz sprzątać będę. Kobita mocno się stara ale ja taka wredna ciągle jestem poirytowana w jej obecności, wydaje mi się, że ona wszystko robi źle. Nie chcę już się negatywnie nakręcać, bo czuję się jak wiedźma.

Więc apropo objawów - to właśnie jestem strasznie drażliwa - po prostu wszystko mnie denerwuje i już czasem nie panuję nad sobą - mam wyrzuty sumienia OOOOOGROOOOOOOMNE. Ale to może być objaw na @........I chyba tak jest - bo dziś zauważyłam przy podcieraniu, że śluz jest różowy. Więc to wygląda tak jakby @ się właśnie rozkręcała. Dziś 22 dc. Tak więc przy krótszych cyklach to by się zgadzało, bo @ właśnie parę dni przed terminem się rozkręca. Tylko odkąd się staram to mi się cykle wydłużyły i według owulki @ powinna być dopiero za tydzień. Ale w tych kwestiach już nie ma nic pewnego. Fasolki oczywiście nie wykluczam, robię sobie po cichu nadzieję, ale boję się sprawdzać. Co ma być to będzie. Skoro śluz różowy się pojawił to powinno się na dniach wyjaśnić - bo jeśli to na @ to powinno się z każdym dniem nasilać i tak za 3-4 dni rozkręcić. No więc macie ze mną kochane schizę przez kilka dni teraz....

Klaudusia ja plamienia miałam w 31 tygodniu ciąży - i najprawdopodobniej powodem było pękanie naczynek w szyjce macicy - bo ja w 2 ostatnich miesiącach już w ogóle tej szyjki nie miałam. Także po tych plamieniach był spokój. Ale na pewno żadnych plamień lekceważyć nie należy-często są niegroźne, ale lepiej być ostrożnym!!!!!!!! Daj znać co lekarz powiedział - trzymam mocno kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
:-)Witam:-)
U nas też śnieżnie:-D

xXxIzuLQaxXx, maja- kciuki mocno zaciśnięte za fasolki, oby @ nie przyszła:-) Maja- może to hormony, spróbuj sie jakoś zrelaksować, albo wyżyć fizycznie w jakiś sposób. Często to przynosi ulgę.

soso- jak jajnik nie daje Ci spokoju i Cie tak dręczy pędz do gina. Ja takie boleści jajników odczuwam przy owulce, czasem chodzić nie mogę.

Klaudusia- Tobie dobrego samopoczucia życze:-)

Agnieszka k.k.- witaj:-)

natt- gratuluje:-)Fajnie, że kolejnej staraczce sie udało:-D

Igasia- spokojnej ciąży:-)

U mnie 14 dc, trochę poszaleliśmy;-):-p

Udanego weekendu dziewczynki:-D

No właśnie soso co z tym jajnikiem?? W ostatnim cyklu też coś takiego było no nie???

Kala to ja też trzymam kciuki, jak było szaleństwo to mogą być efekty :)))

Agnieszkatermin mam na 3 sierpnia,wg planu:-D
Boshe,czytajac Twojego posta o Swietach,nabiegly mi lzy do oczu,hehe tez jestem wrazliwa na maxa!!:baffled:
Szczegolnie ,ze najblizszych tez mam daaaaleko od siebie i tym razem tez zostaje w UK.
Kalamam nadzieje,ze cos bedzie z tych szalonych igraszek:-p ,i dzieki !!!tez mam nadzieje,ze to bedzie spokojna ciaza,ale mimo wszystko bardzo sie obawiam! W poprzedniej ciazy mialam straszne bole,tak jakby nerek,wariowalam normalnie ,a potem mialam cos w rodzaju cholestazy!!!:szok:
Maja schizuj,schizuj,na zdrowie,po to tu jestesmy,zeby jedna drugiej sluchala!!!ale wiesz...i tak masz fajnie z ta tesciowa,my tu nie mamy nikogo:no:,wszystko musimy sami robic,albo prosic sasiadow,zeby posiedzieli chwilke z Mala,lipa.
Ja tez mam non stop jakiegos nerwa,az wstyd:zawstydzona/y:, wczoraj pojechalam mojemu R i to ostro,az biedny poszedl wczesniej spac:sorry2:
soso moja cora ma takiego samego konika,frajda,co?:tak:
Natt witaj! ...co to znaczy cykl na clo? Gratuluje!!!ktory tydzien???

Hej kobietki. Ja po lekarzu. No jest tak, że według ginki wszystko jest w jak najlepszym porządku: ładnie pozamykane na trzy spusty. Jakbym jej nie powiedziała o tym plamieniu to by nawet nie wiedziała, że było!!! :szok: Ona tam nie widziała skąd to leciało. Podejrzewa nadżerkę, że z niej, bo inaczej wytłumaczyć się nie da. Łożysko w porządku, nic się nie odkleja... Kazała się nie denerwować, dużo leżeć, odpoczywać. Dostałam też leki na uspokojenie jak będę chciała to mogę brać. Następna wizyta przed świętami a USG 14 grudnia, więc jak maluszek będzie łaskawy to dowiemy się czy pan czy pani :tak:

Aaa i ten śluz cieknący to od luteiny! Ginka mówiła, że właśnie niektóre kobiety wolą luteinę doustnie właśnie przez te upławy takie wodniste. Dziś w gabinecie siedziałam prawie pół godziny. Babki jak wyszłam to warczały hehe :-D I uczucie mokrości też od luteiny jest...

Klaudusia,no widzisz...brawo!!tylko sie cieszyc!!!odpoczywaj,jak pani doktor nakazala:tak:
a te warczace baby-jejku,to tylko w Polsce tak moze byc,hihihi!!!:-D:-D:-D

Ja pierwsza wizyte z polozna mam dopiero 23.12!!
przyjdzie do mnie do domu-zalozyc karte!!...ja sie nie doczekam!!to jeszcze prawie miesiac:no:,mam nadzieje,ze poslucham chciaz serduszka:sorry2:

Klaudusia super wieści! To teraz stosuj się do zaleceń pani doktor i grzecznie odpoczywaj! A mogę zapytać jakie leki na uspokojenie możesz brać? Bo ja jak nerwy były to piłam neospazminę - ale jestem ciekawa czy jeszcze co innego można brać w razie co...

Igasia czytałam objawy Twoje po zapłodnieniu to sporo ich było! Ja na razie chyba nie mam objawów, a nawet jeśli mam jakieś to akurat takie same co na @. Więc czekam na wyrok....

Dzięki dziewczynki!
majeczko czytałam, że u ciebie też w końcu plecy odpuściły! Super! A na uspokojenie dostałam hydroxizinum (nie wiem jak to się pisze) i oczwiście na ulotce napisane, że nie wolno kobietom w ciąży stosować. Ja dostawałam to też w szpitalu na uspokojenie. To jest tylko na receptę. Ale mogę wziąść max 2 tabletki na dobę jak na prawdę będę potrzebować.
Igasia płacę-wymagam z takiej zasady wychodzę :-D A baby mogły przyść wcześniej to by numerek przede mną miały :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Maja oj,mialam sporo tych objawow,hihi!!Z niecierpliwoscia czekam na Twoj wynik.
ja w pewnym momencie juz nie chcialam sie nakrecac i przyjelam sobie,ze nie jestem w ciazy,nawet kuwete po kocie umylam..a tu prosze!!:-D
Klaudusia ja tez bralam te same prochy,ale na cholestaze.

Do góry