reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Agnieszka powiem szczerze że nie wyobrażam sobie powrotu do Polski szczególnie z dzieckiem :no:
Fakt teraz gdy mały jest większy to chciało by się aby miał większy kontakt z dziadkami ale to jednak nie takie proste.
Moja mam stara się do nas latać częściej, my natomiast w tym roku np. nie lecimy do Polski ponieważ urlop się skończył to mieszkanie zmienialiśmy na większe i jednak pieniążki są potrzebne i wydatki są , więc sama wiesz :-(
Za to lecimy w przyszłym roku do Polski w marcu lub kwietniu na 2 tygodnie, ale czas jeszcze pokaże :-)
A jak wam się żyje ? :-)

My żyje spokojnie i pomalutku :)
Tak samo jak Wy nie widzimy na razie powrotu do Pl.
Żyje nam się tu na prawdę bardzo dobrze ale jak wiadomo brakuje nam rodziny.
Do Pl latamy raz do roku.
Ostatnio w Pl byłam w marcu a teraz polecimy dopiero w lipcu a to z tego względu że w kwietniu lecimy na wycieczkę do Hiszpanii a wiadomo że z urlopami wiążą się koszty i to nie małe.
Za rok synek idzie do szkoły a to kolejny etap w naszym życiu.
Dziecko mi rośnie a my zaczynamy myśleć nad drugim i tym bardziej do Pl z dwójka dzieci na razie nie ma po co wracać.

reklama
Jak ten czas leci , fajnie że wasz synek już do szkoły niebawem idzie :-)
Też zamierzamy małego wysłać ale do przedszkola , dla nas będzie chwila odpoczynku a dla niego jakaś inna rozrywka i większy kontakt z dziećmi :-)
A to pierwszy wasz wyjazd po za Polskę na urlop ?
Fajna sprawa z tym wyjazdem do Hiszpanii ;-)

witam po południowo dziś mam cały dzień rozwalony bo chłop w domu matko ja odzwyczajona jestem od tego bo w zasadzie tylko w nie dziele ma wolne a wtedy to zawsze gdzieś wybywamy jakby miał częściej wolne to bym zwariowała i Wiki tak samo ona przy nim to jest tak niegrzeczna bo on jej na wszystko pozwala koszmar po prostu....
na szczęście nie dawno ich nakarmiłam więc mam spokój
co do prezentów to Wiki ma już zamówienie złożone zestaw doktora i mikrofon Hany Motany to na razie wczoraj jeszcze widziałam super szmacianą lalkę i zestaw taki do make up dla dzieci wiec to jeszcze dorzucę
tusiaczka zatestowałaś przyszła @ dawaj znać
Agnieszka gratulacje bo bo jeszcze ci nie gratulowałam
Agnieszka.kk i menia też chciała bym z tego chorego kraju wyjechać ale mój mąż to cholerny patriota niestety

Nikola też już bym chciała aby Victor mi powiedział konkretnie co by chciał po choinkę a tak muszę kombinować ;-) Może za rok już będzie lepiej ;-)

menia nic tylko się cieszyć bo z wiekiem coraz wiekiem i bardziej świadome wymagania:p

mnie się nudzi strasznie wzięłam sobie kąpiel i teraz długi wieczór co tu robić ????

Witajcie!
Też bym chciała wyjechać z PL, ale teraz już to niemożliwe niestety. Może jeszcze kiedyś...
Dziś testowałam-jedna krecha. Mówi się trudno i żyje się dalej ;-)
Miłego wieczorku :-)

witajcie
w poniedziałek poszłam na badanie do szpitala na usg i okazało sie że to ciąża pusta bez zarodka , wtedy sie załamałam zaczełam płakać z rozpaczy, lek. gin, powiedział że musze mieć zabieg wyłyżeczkowania , przeraziłam sie co dalej , czy będzie wszystko dobrze ??? tego samego dnia zostałam w szpitalu a we wtorek miałam mieć zabieg. W nocy z pon. na wt. dali mi tabletki dopochwowe i po godzi. zaczełam mocno krwawić. Coś okropnego przeżyłam szok , słabomi sie zrobiło. Rano małam mieć zaboeg ale sie wachałam czy ja jeszcze będę miała dzieci czy mi nic nie uszkodzą??? Boże jak ja sie bałam ... cały czas mąż był przy mnie i to on dawał mi siłę . W mojej sali przyszła dziewczyna do porodu cc i też miała pustą ciąże i po 5 m-cach zaszła w ciąze i to mnie dopiero uspokoiło , porozmawiałam z nią i już była bardziej spokojniejsza . W środę zrobił mi mój gin, usg i pokazał co i jak , o 8 miałam zabiek , i jeszcze mnie to uspokoiło jak zrobił to mój gin.( miałm narkoze bo niechciałam czuć i widzieć co mi tam robią)
Dziś rano mnie wypisali i jest ok. po za bólem macicy ale myśle że za kilka dni będzie lepiej.
Wybaczcie ze sie tak rozpisałm , trochę mi ulżyło ,
to co opisałm to jest mało powiedziane ale lek. gin, mnie uspokoił że będzie dobrze :-)
narazi jestem słaba
w szpitalu lek. powiedzeli że muszę odczekać co najmniej 4 miesiące na kolejne starania , Boże żeby sie udało.
z wynikami mam iść do gin, i lek. podejmie leczenie.
Dziewczyny miała któraś wyłyżeczkowanie i potem zaszła w ciąże ????
pozdrawiam was i życzę udanych staranek :tak:

halina kochana jesteś bardzo dzielna,podziwiam Cię,wierzę że jeszcze Ci się uda i że wszystko będzie ok:)

kalamandyna współczuję,pewnie w następnym cyklu się uda:)Kciuki zaciśnięte &&&

menia my zawsze na urlop jeździliśmy do Pl lecz teraz powiedzieliśmy sobie że jedziemy do Hiszpanii i marzenie się po woli spełnia :-) także w kwietniu Hiszpania a w lipcu Polska :happy2:

Nikola może warto zaryzykować,spróbować swoich sił na obczyźnie...:)

Jezuuuuu ale u mnie wieje wiatr :szok::szok:

Halina ściskam Cię mocno, dzielna kobitka z Ciebie...mocno trzymam kciukaski zeby udało się za te 4 miesiączki....

My też kombinujemy z prezentem na gwiazdkę, na dodatek po drodze Mikołaj i Julci urodziny....:blink::blink::blink:

zmykam spać dobranoc

reklama
kalamandyna przykro mi... widzę że się nie załamujesz ano bo czym przecież staranka są takie przyjemne;-):-)

Halinko przykro mi bardzo z powodu twojej starty ale nie martw się np moja znajoma właśnie poroniła dwa razy zrobili jej łyżeczkowanie wyczyścili pięknie i jak tylko mogli zacząć staranka to buch od kopa i donosiła ślicznego bobasa...więc trzymaj się...

agnieszka.kk niestety nie ma siły żeby przekonać mojego!!!!

ja się obudziłam dziś UWAGA!!! 4,30 i już nie zasnęłam miałam takie głupie sny że szok a potem tak jakby ktoś mi kamień na piersi położył jestem nie przytomna a posta to już h pisze

Do góry