reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Witam
Halinka dużo zdrówka.
Nikola ja dziś też nie mogłam spać, tyle, że przez ten wiatr.
Jeśli chodzi o zachowanie Twojej Wiki to moja ma dokładnie tak samo. Kiedy tata pojawia się w domu to sygnał, że trzeba szaleć, wymuszać. Myślę, że to przez to, że dziewczynki nie widzą tatusiów i później robią wszystko, żeby zwrócić na siebie uwagę.

reklama
agnieszka27 dla mojej tatuś to jak bóg normalnie szaleje za nimi z wzajemnością ...

a ja się nie chcę wkręcać ale mam zgagę;-)

Nikola dziewczynki chyba z reguły są tatusiowe, wiem sama po sobie jak byłam mała.
Ja ze zgagą nie miałam problemów, ani w pierwszej ani teraz, dzięki Bogu.
A u Ciebie jak było w pierwszej ciąży?

na początku nie miałam ale od 3 miesiąca miałam cały czas w ogóle w pierwszej ciąży na początku nie maiłam prawie żadnych objawów jedyne co to odrzut do fajek teraz nie pale więc tym nie sprawdzę bo mam stały odrzut;-) dopiero potem totalny odrzut do mięsa pamiętam jak robiłam zakupy na święta BN byłam wtedy w 7/8 tygodniu myślałam że zejdę z tego świata przy dziale mięsnym...

a co do teraz zgagi to ona u mnie prawie nigdy nie występuje więć to jakieś tam odchylenie:p

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny - mam mało czasu już, więc na razie tylko Halince odpiszę, potem postaram się więcej, choć nie wiem czy dziś jeszcze wyrobię.

Halinka: moja koleżanka przy drugim dziecku dwa razy miała łyżeczkowanie - w odstępie kilku miesięcy - bardzo się bała - a teraz jest właśnie ma rodzić córcię i ciąża przebiegła wzorcowo! Także masz stuprocentowe szanse, że będzie dobrze - plus nasze kciuki!!!!!!!!!! Będzie dobrze!!!

Innym dziewczynom póki co życzę dwóch tłustych kreseczek :)))

U mnie dopiero chyba 7 dc. - zobaczymy co dalej. Na razie niestety pogoda nie nastraja mnie do staranek, ale co wejdę na bb to tutejsza tematyka bardzo do starań nakręca :))

Miłego dzionka!

Nikola mnie by mogło odrzucić od jedzenia, ech nie pogniewałabym się, narazie pochłaniam wszystko, obawiam się, że w nadmiarze.
Noo to czekamy co będzie dalej.
Każda ciąża inna pierwsza u mnie tez bezobjawowa a teraz brzuch boli, brodawki swędzą...
Maja buziak.

Agnieszka27 dokładnie każda ciąża inna ...ale mnie tylko od mięsa odrzucało inne rzeczy jadłam:p w poprzedniej ciąży przytyłam 30 kg wyglądałam jak słoń normalnie przed porodem cała popuchłam chodziłam w butach 4 rozmiary większe miałam lekka gentoze musiałam brać tabletki na ciśnienie bo miałam wysokie ogólnie całą ciąże źle znosiłam ale wszystkie cierpienia i wszystkie kg które zrzucałam 1.5 roku mi Wiki wynagrodziła:p

Witam!
Macie racje dziewczyny, każda ciąża podobno jest inna. Z innym dolegliwościami, mniejszymi lub większymi. W poprzedniej ciąży czułam się super, byłam aktywna i miałam powera :-)

Nikola- to nasz pierwszy miesiąc starań, a więc wszystko przed nami jeszcze:-) Poza tym ja chce, ale nic na siłe. Uda się to fajnie, nie to trudno. Mam już wspaniałego synka:-)

Halina- bardzo, bardzo mi przykro, ale wierze że uda się następnym razem i będzie to pomyślna ciąża dla Ciebie.

agnieszka27- kiedy testujesz? :-)

Reszte dziewczynom życze fajnego weekendu:-)

kalamandyna ja też póki co pochodzę lajtowo bo to nasz pierwszy miesiąc jak będzie jedna kreseczka to tragedii nie będzie choć przyznaje bez bicia że chciałbym za 6 dni zobaczyć 2 kreseczki;-):-)

reklama
Nikola- a ja bym chciała, ale z drugiej strony się boje. Obawy, wątpliwości czy poradze sobie z dwójką dzieci, czy to wszystko pogodze. Przekonam się jutro czy przyjdzie @.
No to trzymam za Ciebie kciuki:-) Nikola, a Ty pracujesz?

Do góry