reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Kalamadyna jestem w ciąży:tak: i fakt faktem coś mi z piersi poleciało przy ucisku i zaczęłam panikować, że to pewnie prolaktyna wysoka. Nie wiem skąd po prostu tak zareagowały:happy2:
Dzięki temu zrobiłam test i wyszły dwie kreseczki:-D:-D:-D
U mnie z pracą nie ma opcji, myślałam, że jak dziecko idzie do przedszkola to droga wolna i się pomyliłam.
Nie mam nikogo kto mógłby się nią zająć choć chwilę, od kiedy poszła do przedszkola, choruje i teraz już kolejny tydzień spędza w domu.
Doskwiera mi czasem niespełniona ambicja, ale wychodzę z założenia, że teraz moją karierą jest macierzyństwo.

reklama
ja też na razie siedzę z mała w domu mam ubezpieczenie z KRU-su więc to u mnie troszkę inaczej wygląda...nic nie dostaje a muszę płacić tyle że lata pracy mi idą...

ja uciekam na comiesięczne zakupy do tesko

agniaszka mam to samo z moją bo mam dzieci w tym samym wieku :D od września poszła do przedszkola, ale od początku października prawie cały czas przeziębiona a nie mam nikogo kto by się nią zajął wiec o żadnej pracy nawet mowy nie ma

agnieszka27- no to gratuluje i życze spokojnej ciąży:-) Pierwsze tygodnie? Z Twojego nicku wynika, że jesteś młoda, więc zdążysz sobie jeszcze popracować;-)
Znam te infekcje przedszkolne, chyba pierwszy rok jest najgorszy. Może zacznij podawac tran w żelkach?

kalamandyna mój synek skończył niedawno 19 miesięcy :)

soso jak chcesz to podam ci link do stronki z majką gdzie możesz sobie codziennie oglądać nie ściągając jej :)
Sama mieszkam po za Polską więc wiem jak to jest :)

nimfii to mamy podobny dzień testowania a co do facetów to tak jest oni dopiero jak dziecko w ramionach to wierzą ale ja się chyba im nie dziwie bo przecież cieżko im zrozumieć nasze odczucia
soso życzę owocnych staranek a przede wszystkim przyjemnych:p

Moj maz uwierzyl ze jest ojcem chyba dopiero w dniu porodu ;-) adopiero od niedawna zaczol sie na maxa starac o wzgledy swojego dziecka.... jeszcze niedawno sam zachowywal sie jak dzieciak....

nimfi jaki zbieg okoliczności :)
Ale znając życie to tak szybko nam się nie uda, dopiero teraz @ zaczyna mi się regulować i tak cud się stał że zaszłam w ciążę z synkiem a to długa historia :)
Zamierzam również zakupić testy owulacyjne w przyszłym miesiącu jeśli @ przyjdzie u mnie dzisiaj 16dc. ale czy cokolwiek sie uda to sama nie wie.
Powiem szczerze że nie jest tak łatwo się starać o dziecko w momencie kiedy już jedno się ma i się pracuje :/
A jak jest u was kobietki ?

Ja jestem na urlopie wychowawczym, ale gdy maz pracuje tez nielatwo znalesc chwile dla intymnosci. Maciek zasypia ok 21 i wtedy jestesmy juz bardzo zmeczeni, nie zawsze znajdzie sie ochota na przyjemnosci ;-)

ja po zakupach matko jaka jestem zmęczona jakbym pole orała a wydaliśmy tyle kasy że aż mi słabo:(

co do intymności to u nas podobnie mąż po 12 h w pracy ja po całym dniu z mała też padnięta wybawieniem przynajmniej dla mnie jest przedszkole z tym że mała póki co więcej choruje niż w przedszkolu....my ostatni raz byliśmy gdzieś sami w sensie randki kino itp. przed urodzeniem Wiki nie mamy jej z kim za bardzo zostawić :( a nie raz mam ochotę wyrwać mojego na miasto wieczorem:(
dopijam herbatkę i spadam sapć

reklama
Poczytałam, ale już nie pamiętam co miałam Wam odpisać....

Może i ja zakupie taki test....a powiecie mi jak to działa, bo ja nie w temacie....

zmykam i ja bo moj P w domu to go troszkę poprzytulam

Do góry