reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

reklama
Z tego co wiem, z punktu widzenia medycznego, kobieta powinna odczekać co najmniej rok od narodzin pierwszego, ponieważ w trakcie ciąży zużywają się zapasy wit i związków mineralnych w organizmie i trzeba roku by je odbudować. Inaczej kolejna ciąża mogłaby się (ale nie musiałaby) źle skończyć i w wrazie zajścia w krótszym czasie, należy się daną kobietą zaopiekować intensywniej (medycznie). To chyba tyle. Nie wiem czy zrozumiale.

Kto sie stara o kolejnego beybika ten napewno wie co i jak .Z resztą a moja gink powiedziała że po porodzie nat 6 miesiecy wystarczy a po cesarce 1 rok powinno byc przerwy.

No ale z tego co widzę to Wy dziewczyny akurat możecie się zabierać za drugie ;D ;D ;D Więc 3mam kciuki!

heh.. ja i moj brat to rozniaca roptem 12miesiecy i 2 tyg.. ja jestem 21 X 1986 a on 4 XI 1987.. :)
zas u mojej kolezanki.. jest tak urodzila 18 listopda 2004 coreczke.. i teraz ma termin na 16kwietnia. czyli na wielkanoc z nastpnym dzieckiem.. miedzy dziecmi jest 1.5 roku roznicy.. :)

tez slyszalam i widzialam przypadki ze kobitka urodzila w stycziu jedną corke.. a w grudniu nastepną..
ablo kiedys w gazecie czytalam jak kobitka urodzila chlopca.. w styczniu.. a w grudniu blizniaki.. dziewczynki.. :)

reklama
Dziewczyny starające się - trzymam za was kciuki! A od siebie chcialabym napisać, że 9 m-cy temu urodziłam syneczka, Kubusia, i już myślę o kolejnym brządcu. Może tym razem dziewczynka by była? A z tym dzieciaczkiem przed 40-tką to też niezły pomysł! U mnie w rodzince tak było, że między mną a starszym bratem jest dwa lata i 3 m-ce różnicy, ale rodzice zafundowali sobie jeszcze jedno "utrapienie" siedem lat po mnie no i mają teraz swoją "wieczną młodość". Ale z drugiej strony, gdyby nie Młody, to co byłoby z rodzicami? Starszy brat wyjechał za granicę, ja już od dawna na swoim, a tak mają maturzystę, który spędza im sen z powiek i nie pozwala popaść w stagnacje. Ja w sumie tez bym tak chciała, hi hi hi:) Na razie muszę jeszcze poczekac na to drugie, bo miałam c.c. a mój gin. by mnie wypatroszył, gdybym zaszła w ciążę przed upływem chociaż 18 m-cy od ostatniej cesarki.

Do góry