reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Między mną a moją siostrą jest 6 lat różnicy (ja 27 ona 21) i dogadujemy isę super. Trochę jej matkuję :) ale to rzez to z eona jest dla mnie małą Madzią, hehe (wkurza ja to). Na poczatku bardzo byłam zazdrosna mimo że chciałam mieć rodzeństwo. Ale zawsze się dogadywałysmy choć nie ukrywam ona i ja to dwa różne światy :)
Co do moich planów - to mężowi się tak spodobało robienie dzieci że chce mieć drugie w przyszłym roku w sierpniu, wrześniu. Ale ja nie wyobrażam sobie ponownego zajścia w ciążę w przeciągu najbliższych kliku lat (mimo że ciążę znosilam bardzo dobrze). tak ze 3-4 lata chce poczekac, nacieszyć sie pierwszym dzieckiem, nauczyc się go - pobyć znim i dopierop otem drugie :)

reklama
moja znajoma zaciążyła 3 msce po porodzie, wlasnie 2 tyg urodzila 2 synka; są jak niebo i ziemia ;)

Trzymam mocno kciuki za wszystkie "starające się" mamy. :)

W szpitalu w którym rodziłam swoją Zuzankę na porodówkę zapraszali mnie ponownie za 2 lata. Tyle czasu tak naprawdę potrzebuje organizm kobiety, żeby się w pełni zregenerować po porodzie.
Mój mąż chciałby mieć drugiego malucha jak najwczesniej, ja chcę odczekać jakieś 2 lata. Wiadomo jednak ,że tutaj i tak decydujący głos ma natura.

A między mną i moją starszą siostrą jest 12 lat różnicy i tak naprawdę dogadywać się zaczełyśmy dopiero jak ja miałam około 20 lat. Wcześniej różnica wieku, zainteresowania , poglądy stanowiły zbyt dużą barierę. ;)

A między mną a moją siostrą jest niecałe 10 miesięcy różnicy :) ale niestety nie wpasowałyśmy się w jeden rok :( nasi przyjaciele mieli to szczęście i choć nie są bliźniętami to załapali się na ten sam rocznik :)

My mamy 6 miesięczną Lenusię i staramy się już o drugie :) niestety coś nie mogę zaciążyć :( karmie piersią i nie miałam jeszcze miesiączki więc może dlatego :( wybieram się do lekarza żeby o wszystko wypytać bo jużchcemy następne :) ciekawe co on powie, bo miałam cesarke... Mam nadzieje ze niedługo znowu zobacze dwie kreski na teście :)

Hania ma 9 miesiecy i okazalo sie ze jestem w okolo 8 tygodniu ciazy, planowalismy troche wiekszy odtep bo mialam cc ale jak tak wyszlo i mam nadzieje ze bedzie wszystko ok.

reklama
Moja sasiadka urodzila w styczniu 2 blizniaczki,a potem w pazdziernku badz listopadzie trzecia corcie :p.teraz wsytkie 3 siostrzyczki poslzy doz erowki i wygladaja na trojaczki ;D

Do góry