reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

WITAJCIE , Vetka ,lopop dziekuje za życzenia , muszę zrobić badania , mam termin wizyty u gin. na 25 sier. , termin porodu na kwietnia . dziewczyny pozdrawiam idziemy do kościoła, pożniej do was zajże
ticker.php

Ostatnia edycja:
reklama
Witam was
Pozwolcie ze do was dolacze.Razem z mezem ponownie staramy sie o rodzenstwo dla Dominika.To jest nasz trzeci cykl staran i zobaczymy jak bedzie.Spodziewana @ mam dostac 13/08 wiec juz nie dlugo.W druga ciaze zaszlam w 3 cyklu,ale nie bylo nam pisane wtedy i poronilam w 11 tc.Mam nadzieje ze mnie przyjmiecie do swojego grona:tak:

Najwazniejsze co chcialam napisac to pogratulowac przyszlym mamusiom i zyczyc spokojnie oraz bezstresowej ciazy:tak:

Kama- witaj, tzymamy kciuki za powodzenie
Halina-ja mam wizytę 31.08; wczesniej nie dam rady bo siedzę w Niemczech na stażu naukowym, a tu jakoś nie chce mi się szukać lekarza na jedną wizytę. Tylko męczę męża by załatwił mi usg u siebie w szpitalu w tą sobote jak pojade w odwiedziny do domku

Kama- witaj, tzymamy kciuki za powodzenie
Halina-ja mam wizytę 31.08; wczesniej nie dam rady bo siedzę w Niemczech na stażu naukowym, a tu jakoś nie chce mi się szukać lekarza na jedną wizytę. Tylko męczę męża by załatwił mi usg u siebie w szpitalu w tą sobote jak pojade w odwiedziny do domku
cZEŚĆ vETKA JA NIE WIEM KIDY MAM TERMIN PORODU ALE CHYBA NA KWIECIEŃ GDY PÓJDE DO GIN. 25 SIER. TO MI WYLICZY , PÓKI CO MUSZĘ ZROBIĆ BADANIA .
VETKA DBAJMY O SIEBIE:-D , ABY NASZE MALEŃSTWA URODZIŁY SIE ZDROWE. Moja córcia jeszcze nie wie o tym ze będzie miała rodzeństwo bo jej nie powiedziałam córcia napewno sie ucieszy wkońsu na nie czeka:tak:, właściwie to moia rodzina i rodzice też nie wiadzą, powiem im jak brzuszek będzie większy.
Pisz jak sie czujesz , co u ciebie , jaka jest opieka medyczna w Niemczech?pozdrawiam cie
ticker.php

Halina - ja w Niemczech jestem czasowo 3 m-c, które już na szczęście dobiegaja końca, dlatego tu nie szukam nawet gina, zwłaszcza że mój mąż jest lekarzem, ja lek wet więc wiem kiedy lekarz może mi byc potrzebny i myslę, że spokojnie doczekam do 31.08, tylko pójdę już z wykonanymi wszystkimi badaniami. Co do terminu porodu to wyliczyłam sobie na kalkulatorach dostepnyc w necie na każdej "ciążowej" stronie. Moja ciąża to też na razie tajemnica i chyba powiemy dopiero po usg genetycznym w 13 tyg, no chyba że moja mama i tesciowa się same zorientują bo biust mi urusł 2 rozmiar z B do D i tego nie da się nie zauważyć. No i mam mdłości, które przy obiedzie może być trudno ukryć, dlatego na razie wymiguję sie od obadków u mamusi. A mojego syna zabiorę na usg jak juz będzie widać dobrze i mu pokarzę dzidziusia:)

Halina i Vetka gratuluje!!!
Kama83 witam serdecznie:-)
Kupinosia sama nigdy nawet bym nie pomyślała że będę się cieszyć z @, ale jakoś tak ciągle myślę o drugim dzidziusiu:eek::eek::eek: i nie potrafię tego wyhamować.

Kiedy miałaś ostatnią miesiączkę i jakie masz długie cykle?
Cześć Vetka miesiączkę miałam 28 czer. z 2 tygodniowym opóznieniem , ok. 30 d.cykli. Termin wypad mi na 5-6 -7 kweicień 2011, no ale to już gin. oceni . Na razie łykam Folik, . Mam pytanie używam do podmywania emulsi LACTACYD FEMINA, jak zaczełam jej używać skończyły sie u mnie wszelkie podrażnienia, ale czy moge jej nadal używać w ciąży???
Może coś wiesz na ten temat??? Chyba że inna mi pomoże , z góry dziękuje ,
pozdrawiam
aniaj witaj dobie też sie uda , na co czeksz??? rozpocznij staranka, pozdrawiam

Hej dziewczyny!
Widzę, ze nie tylko ja mam dzidziusia ze stycznia i staram się o drugie :-) To będzie pierwszy cykl, w którym staramy się tak na poważnie. Wcześniej tylko się nie zabezpieczaliśmy :-) @ powinnam teraz mieć ok. 22-23 sierpnia. Według kalendarzyka teraz mam dni płodne wiec staranka idą pełną parą :-D Mam nadzieje, ze mogę do Was dołączyć. Gratuluje fasolek i pozdrawiam

reklama
Witaj klaudusiaNK widzę że styczniowe mamy 2009 myślą o drugim dzidziusiu i SUPER bo chyba najwyższa pora żeby nie było dużej różnicy wieku!:-):tak:
Halina ja czekam na dzidziusia nieważne jakiej płci - mogą być nawet bliźniaki:eek::eek::eek:(może za bardzo szaleje w marzeniach). W domciu mam kochanego synka Dominika chociaż coraz bardziej ostatnio rozrabia:sorry::sorry::no:. Nie mam silnego parcia na dziewczynkę ale fajnie by było.
Z wróżby mojej bratowej wyszło że będzie dwóch chłopców a trzecia dziewczynka. Z pierwszym jej się udało, zobaczymy co dalej;-):-)
Mnie dopiero co się okres skończył, a że to był pierwszy okres po porodzie to za bardzo nie wiem kiedy będą dni płodne ale bez żadnego nacisku poszalejemy z mężusiem jak będzie ochota i śluzik odpowiedni:laugh2::laugh2::laugh2::happy:. Trzymam za was kciuki i pozdrawiam

Do góry