reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Przywiezli mi z pl olej z wiesiolka i mam zamiar go brac w przyszlym cyklu tylko niezbyt wiem do kiedy go pic skoro mam takie nieregularne cykle:wściekła/y:

od kiedy - chyba zaraz po skonczonej @, i napewno tylko do owulki ...... :tak: a wiesz kiedy masz owulkę ..... :tak:

a wogóle to witaaaaaaaaaaaaaaaam po dłuższej przerwie :tak:

a mam i ja pytanie : po owulce pojawia sie biały śluz i teraz mam pytanie jak długo on jest jak nie ma ciąży, bo jak jest to chyba jest nonstop ???? tak przynajmniej powinien być ..... :tak:

reklama
Adres suwaczka Kevinki jest pierońsko długi ( nawet sam link a miałaś Kevinko nie usuniętą cześc z URLwiec adres był jeszcze dłuzszy o dobre 50 znaków- przeedytowałam Ci to na krótszą wersję). Radziłabym jednak zrobić suwaczek z innej strony.
Jeśli chodzi o to,że w niektórych postach suwaczek jest a w innych go nie ma, sądzę ,że posty bez suwaczków były pisane podczas wprwadzania zmian. Jeśli podpis nie został wysłany w profilu to wtedy go w poście nie widać.

Dziekuje bardzo:-)
Ale ja wykasowal poprzednie adresy i dopiero wstawilam nowy.I tak jak pisalam wczesniej tez z tej stronki mialam to dwa suwaczki dwa zdania i bylo ok.
Ale juz pewno bedzie dobrze za o dziekuje:-)

od kiedy - chyba zaraz po skonczonej @, i napewno tylko do owulki ...... :tak: a wiesz kiedy masz owulkę ..... :tak:

a wogóle to witaaaaaaaaaaaaaaaam po dłuższej przerwie :tak:

a mam i ja pytanie : po owulce pojawia sie biały śluz i teraz mam pytanie jak długo on jest jak nie ma ciąży, bo jak jest to chyba jest nonstop ???? tak przynajmniej powinien być ..... :tak:

No wlasnie,ze niewiem sluz plodnego u mnie nieumie zaobserwowac tak jakby go wogole niebylo,zreszta zadnych objaw owulacji nieumiem dopatrzec.Moze wogole jej niema.Mialam tak wlasnie,ze mialam zaduzo hormonu meskiego i wogole owulacji niebylo,cala gospodarka rozlegolowana dlatego przez trzy miesiace bralam hormony na wyregolowanie,i teraz od dwuch miesiecy clo na wywlanie owlki i ciezko co kolwiek okreslic.Moze powinnam brac ten olej z wiesiolka tak do 10 dc (gin mi powiedzial,ze owulke po clo powinnam miec jakos 12dc)
I wiem wlasnie,ze bierze sie ten wiesiolek z dniem 1 dc do owulki,ale u mnie do kiedy to wieli ????

co do sluzu zobacz na ta stronke republika.pl/npr_kosmacinski a dokladnie rozwoj objawu sluzu na planszach

Ostatnia edycja:
Moze powinnam brac ten olej z wiesiolka tak do 10 dc (gin mi powiedzial,ze owulke po clo powinnam miec jakos 12dc)
I wiem wlasnie,ze bierze sie ten wiesiolek z dniem 1 dc do owulki,ale u mnie do kiedy to wieli ????

co do sluzu zobacz na ta stronke republika.pl/npr_kosmacinski a dokladnie rozwoj objawu sluzu na planszach

to w takiej sytuacji chyba faktycznie do 10 dc byłoby bezpiecznie, bo jeżeli wiesiołek ma coś zadzialać to do tego czasu juz bedzie działał, a lepiej jeden dzien wcześniej odpuścic niz jeden dzien za późno ( chyba ?) :tak:

a co do tej stronki, to nawet fajna, taka wiedza całościowa w pigułce :tak:

Do mnie przyszla wredna @ wczoraj wieczorem :(
W srode mam termin u gina zobaczymy co dalej :/

to nie fajnie z ta @, ale dobrze,że jestes pod kontrolą i na pewno wszystko się ułoży ....... :tak: ja jeszcze kolejny cykl jakby co to na wyczucie, ale następny juz też mam umówioną wizytę w okolicach owulki, więc zobaczymy ...... :tak:

a ja czekam na @ , do wczoraj byłam pewna że się pojawi . Objawy były , biust o rozmiar większy:wściekła/y: a tu od dwóch dni objawów 0 tylko ten biust. Wczoraj był 31 dc i to już najdłuższy cykl jaki miałam . Test zrobiłam ale negatywny. uhhhh ... a do mojej gin dopiero w lutym mogę iść:no:

a ja czekam na @ , do wczoraj byłam pewna że się pojawi . Objawy były , biust o rozmiar większy:wściekła/y: a tu od dwóch dni objawów 0 tylko ten biust. Wczoraj był 31 dc i to już najdłuższy cykl jaki miałam . Test zrobiłam ale negatywny. uhhhh ... a do mojej gin dopiero w lutym mogę iść:no:

A moze akurat fasolka;-)za co trzymam kciki:tak:

Skopiowalam swoja wypowiedz ktora napisalam na staraczkach ;)
A co do mnie dzis bylam u gina.
I powiem,ze zmeniam learza.On wszystko zwalil na moje palenie papierosow (wiem,ze to jest swinstwo,ale nieumiem rzucic,probowalam 8 razy pomyslalam ze uda mie sie tak jak wczesniej jak sie dowiedzialam o ciazy miala to byc moja motywacja)I najlepsze jest to ,ze on to stwierdzil niewykonujac mi zadnych badan jedynie on mnie zbadal.Pytalam o monitoring przy tych tabletkach clo powiedzial,ze bez sensu.Na to aby mi cos dal z druga polowa cyklu cos np luteine czy cos powiedzial,ze napewno wyczytalam to na polskich stronach tu sie tego niestosuje juz od dawna.I to co tu inni pisza o tych monitoringach zastrzykach na pekniecie jajeczek itd to jest jakie to kosztowne o tym mi nikt nienapisal i takie jakies bzdety .w efekcie od jutra mam brac clo dalej 2 tabletki od 5 dc do 9,Jesli sie uda to super jesli nie nastepny cykl z clo tak samo brac.i przyjsc tylko raz na usg w 8dc.I kazal isc mojemu mezowi oczywiscie ojcowi mjego pierwszego dziecka na badanie nasienia:confused:No i tyle sie dzis dowiedzialam.....

Maz poczol sie chyba gorzej po tym jak mu przekazalam ,ze ma isc na to badanie i zaczal sie obwiniac :/

Jarzebinka dzieki za zaproszenie,milo mi bardzo :D

reklama
Kevinka, to faktycznie bardzo budująca ta wizyta :no: co do tych wszystkich specyfików to mi trudno się wypowiadać, bo na chwilę obecna nic nie brałam więc nie wiem, ale z tego co czytam to przy clo chyba trzeba monitorować cykl, aby nic złego sie nie przypałętało ( mam namyśli te torbiele) :no: a co do palenia, to nie jest to może zasługujący na pochwałę nałóg .... ale moja mam paliła praktycznie od lat młodzieńczych, urodziła 5 dzieci i wszystkie są zdrowe ( 5 urodziła w wieku prawie 40 lat) więc to chyba nie jest jakas wielka przeszkoda i zwalanie wszystkiego na palenie to chyba cos nie tak :no: i myślę,że zmiana lekarza, wyjdzie Ci na dobre :tak::-D:tak: powodzenia

Do góry