reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Hejka :)

Witaj Ewika :tak:

No to dziewczyny, widzę że wycelowałyście w podobne cykle i będziecie testować w jednym czasie? He he, będzie nieźle jak Wam dwie krechy wszystkim wyjdą :szok::-D

A my dziś jedziemy nad morze zbierać muszelki do akwarium i jakieś fajne kamyczki. Zjemy sobie rybkę nad morzem... mniam. Taka zawsze smakuje najlepiej, już nie wspominając o kaloriach :-D:-D:-D

reklama
MOUSEEFISH - zazdroszczę wycieczki nad morze.

Mnie dzisiaj czeka tylko wycieczka .... do zieleniaka. Córka jutro robi w szkole sałatkę warzywną.

Ritta - od razu mi przypomniałaś moje zajęcia techniczne w podstawówce :-) Robiłam sałatkę szopską, uwielbiam ją do teraz, a wtedy dostałam najlepszą ocenę... :-D chyba dziś zrobię tą sałatkę hi hi :tak:

Dobra, ja zmykam. za 10 min mam autobus na stację.

No to pa pa :-)

Widze ze cisza totalna... hmmmm

Fiolecik - a co z Toba? gdzie sie podziewasz?

Mnie już brzuch zaczyna boleć ze hej. @ na dniach. a lewy (.(.) nie daje spac w nocy bo strasznie boli. Kurcze, miesiaczki zaczynaja byc u mnie bardziej peemesowe.

Rzeczywiście mało kto tu zagląda. Dziewczyny, udzielać się !

MOUSEFISH
- jeśli dobrze pamiętam w poniedziałek masz wizytę u lekarza. Ja też ciężko znoszę PMS.

Ritta - no... jutro robię numer z prolaktyną :rofl2: na 10 mam wizytę. O 9 wezmę metoklopramid. Ciekawe ile mi wzrośnie poziom he he :-D

Tak mi się wydaje że powinnam lada moment dostać @, od daaawnaaa nie sprawdzałam tempki z rana, a dziś sprawdziłam i 37.5! chyba jednak znów będę miała dłuższy cykl, co wcale mi nie odpowiada. Wolałam swoje normalne krótkie cykle, a ostatnio 30 dni to norma, zawsze średnio miałam 26. To denerwujące :crazy:
Co do PMS to ja w ogóle nigdy nie miałam. Ani bóli, ani napięcia. Tylko jadłam co mi w rękę wpadło. A teraz zaczynam mieć objawy PMS. Starość nie radość... ech.... :-D;-)

MOUSEFISH generalnie nie ogarniam tego numeru z prolaktyną :-) ale życzę żeby poszło po Twojej myśli. Ale masz wysoką temperaturę. Ja w drugiej fazie mam max 39,9.
I po cichu liczę, że ta Twoja wysoka temperatura nie oznacza długiego cyklu ;-)

A ja pierwszy raz tak świadomie staram się o dziecko. Z córką po prostu się nie zabezpieczaliśmy ale i specjalnie się nie staraliśmy. I stwierdzam że seks taki jest inny. Gdzieś tam ciągle myślę, że celem jest ciąża a nie tylko przyjemność. To dla mnie nowe przeżycie. Też tak macie ?

Hejka.

No ja po padaniu. Wyniki za tydzień.
Ritta - myk z prolaktyną polegał na tym, że tu w UK nie robią prolaktyny z obciążeniem. W PL niby się po mału odchodzi też od tego, ale wieeele, bardzo wiele dziewczyn właśnie z powodu wysokiej prolaktyny po obciążeniu nie może zajść w ciążę. Bardzo dużej części bo aż ok 75% dziewczyn udaje się zajść w ciążę po podaniu leków. A że tu tego badania się nie robi, to ja sobie sama łyknęłam metoklopramid przysłany mi przez jedną ze staraczek he he, i zobaczymy czy będzie wysoki wynik. Mam nadzieję że tak, bo w końcu zaczną mnie jako tako leczyć. :tak:

No i niestety, te same odczucia miałam na początku. Sex dla prokreacji, teraz na szczęście jest inaczej :-D za dużo cykli za mną...

Fiolecik - gdzie jesteś ??????

reklama
Hejka :)

Ritta - z tym nakręcaniem to każda tak ma :tak: jak już się jest zdecydowanym na dzidzię to nie ma bata żeby się nie nakręcać. A po to właśnie jest forum, żeby "wypluć" z siebie te nakręcania :-D
Mi to minęło jakiś czas temu, a teraz znowu się nakręcam nadzieją że mam wysoki poziom prl i będzie wdrożone jakieś leczenie co mi pomoże.

A my dziś jedziemy po drzewo he he. Będziemy sobie budować wielkie łoże. Materac mamy 2 na 2 metry. Moloch że hej. Nigdzie nie mogliśmy ramy do niego dostać więc sobie zbudujemy :-) Mój M lubi takie majsterkowanie. W PL zbudował meble do kuchni od podstaw. A zaraz po tym wyjechaliśmy tu. Dobrze że moja babunia tam mieszka i ma przynajmniej fajną kuchnie w której spędza pół dnia he he... resztę dnia na szyciu ściereczek. :rofl2:

To łóżko to będzie nasz wspólny gift na dziesięciolecie :-)

Do góry