reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

nooooooo :happy2::happy2::happy2:

ja zobaczyłam tą buźkę na monitorze, to się poryczałam...zupełnie jak Lila
ta sama minka, nosek....
no musi być babeczka, nie ?

Enya - na ostatnim USG było 2020g, więc będzie klucha

reklama
ullana niech i bedzie klucha :-D
normalnie wygląda jak zdjęcie jedne małej osóbki
heh ciekawe, nadal nie wiecie czy dziewczynka czy chłopczyk?

ech ja mam nadzieję że 5.04. tez dostanę takie zdjęcie - bo nasz młody to jajka pokazuje, ale ostatnio całe usg twarzą wtulony był w łożysko...

no nie wiemy, bo ułożenie jest dokładnie takie samo, jak u Lili było
łożysko jest po prawej stronie na wysokości buźki, dr mówi, że nie będzie przeszkadzało i powinno samo zejść przy porodzie
a pępowina jest między nogami, dlatego nie bardzo widać
robiliśmy USG 4D u tego samego lekarza i w tym samym czasie, to mam porównanie
może i dlatego takie podobne buziaki mają :baffled:

z Lilą udało się zrobić jeszcze w 35tc i wtedy dopiero się dowiedzieliśmy, że baba będzie, to może jak dotrwam, to i tym razem powtórzymy

znowu spałam :szok: no masakra jakaś....usypiam na siedząco :szok:
w dodatku wydmu****ę takie skrzepy i leci mi z nosa:angry:
nie wiem czy powinnam się z tym do dr przejść :confused:

witam dziewczynki:)

Ullana no trzymaj się tam dzielnie :) zaciskam nogi razem z Tobą :) foteczki cudne:) u mnie przy Adusiu lekarka stawiała na % dziewczynkę - bo taka uroda- potem zagladnęla między nogi i bach jaja :D

Mou zaciskam zatem kciuki za następny cykl OWOCNY!

Fiolecik a Ty już spakowana przygotowujesz się już?

Dotkass super trzymaj sie tam mamuśka:)

Anna zaciskam kciuki za staranka:)

Enya
Ty wiesz :* mam nadzieję, że i u Ciebie zaświeci takie światelko jak u Twoich koleżanek:*

Lebara
może warto nie naciskać? jeżeli M jeszcze nie dorósł do roli podwójnego ojca?

RiSiA ja mam jeszcze 2,5 miesiąca ;-)
jeszcze zdążę się spakować
na razie to mnie czeka pakowanie Artura do szpitala, 27.03.
na razie wiesz odliczanie = 30 tc, potem 32, spokojna będę pewnie ok 34

na szybko wpadłam...pochwalić się zdjęciami Emmy 20130314 (2).jpg20130314 (8).jpg20130314 (9).jpg

Załączniki

• 20130314 (2).jpg
    20130314 (2).jpg
    18,4 KB · Wyświetleń: 37
  • 20130314 (8).jpg
    20130314 (8).jpg
    17,2 KB · Wyświetleń: 30
  • 20130314 (9).jpg
    20130314 (9).jpg
    16,6 KB · Wyświetleń: 27
Dotka ale pięknie....:-)Rany kiedy ja się znowu doczekam takiego cudu??

Ullana widzisz, przemyślałam sprawę i jak też posyłam moją Alę do I klasy tym bardziej że już odbębniła "0" przedszkolną i doskonale radzi sobie z materiałem. A co do skupienia i zachowania - podobno ta I klasa nie jest cały czas w ławkach więc da radę:)
Co do zdjęć w 4d jestem w szoku bo jak byłam w ciąży z Alą to wydawało mi sie że takie coś nie istnieje...Nawet nie mam zapisów ze zwykłego USG jak była w brzuchu:no:

wpadam życzyć miłego dnia i informować, że myślę o Was i pamiętam...powoli ograniam czas tak by mieć go jak najwięcej, ale jeszcze chwilę potrwa zanim znów z Wami popiszę...a pro po szkoły...ja Amelcię puszczam teraz do zerówki do szkoły (raz będzie miała kontakt z dziećmi, dwa im młodszy mózg szybciej "łyka" wiedzę, trzy odchodzi mi koszt przedszkola- jak dla nas dość obciążającey budżet, cztery kilka h dla siebie i młodszej)

buziam Was mocno i życzę miłego dnia

enya
, doczekasz się kochana...zobaczysz, a jak już się uda to będzie to największy Skarb jaki tylko można...a jak coś mam luteinę pod językową, nawet nie napoczętą...któraś chętna? kupiłam, bo w poprzednią sobotę dostałam receptę, ale i tak zostałam w oddziale, więc dawali mi swoją

reklama
witam się i ja....ze szpitala :crazy:
w środę wieczorem fiknęłam - dobrze, że w łóżku, to nic mi się nie stało, ale film mi się urwał totalnie i ocknęłam się już w samochodzie:-(
na szczęście nic mi nie jest, to tylko spadek ciśnienia, ufff
dlatego taka jestem senna i śpię pewnie niż Dotki Emma :rofl2: niby mierzyłam ciśnienie 2 razy dziennie, ale nie było widać żadnych zmian tzn niskie, jak zawsze, ale bez skoków, więc zwaliłam to samopoczucie na aurę i spałam ile się dało

dobrze, że A. już był w domu, to mnie zawiózł do szpitala
dostałam kroplówkę, zrobili na szybko podstawowe badania - wszystko OK, nawet cukier
no ale zostałam...do jutra - obiecali mnie wypuścić, bo fenek działa i nie mam skurczy
znowu mi się udało :happy: gdyby skurcze się pojawiły, to już by mnie pocięli, więc się wywinęłam

przynajmniej mogę z kompa korzystać
dzisiaj jeszcze dostanę raz kroplówkę i będę jak nowa :happy:

Dotka - śliczna córcia, a jak się już uśmiecha :-)

Enya - to życzę żebyście Wy i Ala byli zadowoleni z wyboru :tak:
a to 4D to zrobiliśmy, żeby dowiedzieć się co rośnie w brzuchu i dalej nic pewnego :-p
za to Lila jest zachwycona i porównuje siebie z Hipkiem:laugh2: dla niej to frajda ale przy okazji pomaga przyzwyczaić się do obecności bąbla w domu, zaakceptowania nowej sytuacji itp
zauważyłam, że masz nowy suwaczek :-) będę trzymać kciuki

Do góry