reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Mou no najważniejsze, zeby dali skierowanie na badanie i żeby bylo wiadomo co i jak.A to nie dasz rady zalatwić tych badań jak w PL będziesz kiedyś?

Enya ja coś o tym wiem :tak:Katowice też spore miasto i sporo lekarzy masakra...ja leczyłam się u 6 lekarzy moja gin była 7. Poczynając od tego, że jeden chciał mi wyciać jajniki, inny leczyl niepłodność tabletkami antykoncepcyjnymi ("specjalista" od nieplodności...szkoda gadać tylko u mnie był problem obustronny... ja LUF M słabą armię. Dlatego się dziwię bo np u Mou przynajmniej cykle są ładne...więc musi gdzieś indziej tkwić problem. Mam nadzieję, że Wam się uda Mou zaciażyć i donosic a Tobie przede wszystkim donosić:tak:

Aduś jest całkiem inny niż Sebek
jest anty łóżeczkowy
zakochany w gondoli i tylko tam śpi
wygląda czasami jak Jaś Fasola :-D
ma chude nogi i długie stopy :-D

Za to Sebek niby nie jest zazdrosny, ale czasami podrapie Adika, kiedyś ugryzł go w główkę, uderzył z liścia i to nawet nie zdążyłam zareagować...:cool2:dom wariatów. Jak placzą to obaj na raz:cool2::cool:

reklama
Pajeczko a na jakiej podstawie stwierdzili że masz LUF??? I co z tym fantem zrobili???;-) Heh u mnie lekarze nie lubią jak jajko jest mądrzejsze od kury i nie mam nawet po co się odzywać że ja już dużo wiem bo jest jeszcze gorzej....:no:Badania które teraz zrobię będą na własną rękę i pojadę w grudniu już z kompletem badań bo nie mam zamiaru ronić kolejny raz...

Boże drogi!!!! To ta dziewczyna roniła już co najmniej 240 razy ??????!!! No bo wiesz Zoi... gdyby liczyć jeden cykl na jeden miesiąc w roku, to co miesiąc roniła 1 raz. Biorąc pod uwagę "setki razy" to jedna setka to 100 miesięcy. A że setki - liczba mnoga, to co najmniej starała się 20 lat. i co miesiąc od 20-stu lat udało jej się zajść w ciąże, i zawsze roniła...czy to ma sens??? Bo dla mnie nie ma...

Jeśli chcesz używać wielkich synonimów, to z głową... SORRY!!!
o kolejne upragnione dziecko starala sie 13 lat poniewaz gdy jej synek dorosl do roczku chciala kolejna ciaze ale zachodzic zachodzila ale problem byl by ja utrzymac bo zawsze miala nadzieje ze bez medycyny sobie da rade ale guzik z tego tylko medycyna,pomijajac fakt ile to sie wyczekala o swoje pierwsze dziecko,wowczas lekarze tylko hormonalnych zaburzen szukali ale gdy pelna desperacji pojechala do kliniki porobili jej wyniki od stop do glow i mowili ze z niewiadoma ja nie wypuszcza no i przyczyne znalezli,po czym jak zaszla w ciaze poddano ja terapi tylko ze pierwsza ciaza nie byla jeszcze na tyle wymagajaca co kolejna,gdyz w pierwszej miala wiekszy luz z leczeniu jak i wyjezdzala na wakacje ale w kolejnej juz tej opcji nie bylo,nie wiem moze jej sie bardziej oslabila macica,w kazdym badz razie obydwie ciaze urodzila droga naturalna.
A mowiac setki chodzilo mi oto ze okolo tyle razy poronila ona juz sama nie wie ile razy ale z wielu nieudanych ciaz pozostawaly jej jeszcze zdjecia usg wiec czesc byloby mozna chociaz wyliczyc.
A czy to ma sens? nigdy nic nie ma sensu kiedy za kazdym razem tracisz swoja wyczekiwana w niecierpliwosci kruszynke ale takie jest zycie ze nie wszystkim jest dane przejsc latwo przez zycie.

Ja pamietam tez i swoje jeszcze dawne poczatki 3 lata temu kiedy to poronilam w ciagu roku wszystkie mozliwe ciaze ale przyczyne wowczas znalazlam sama,bralam wowczas Euthyrox przez okres 6 lat to jest lek na nadczynnosc tarczycy,jakby nie patrzec to jest hormon,lekarze zapewniali ze to nie ma nic wspolnego z poronieniem ciazy i ze to tylko poprostu moj organizm jest za slaby,kiedy odstawilam Euthyrox w niedlugim czasie zaszlam w ciaze i donosilam ja bez problemow,zbieg okolicznosci? watpie..
Do dzis nie biore zadnych lekow i jak narazie tarczyca wciaz w normie TSH 3.5.
Zaszlam wowczas w ciaze przy TSH 3.0 przy TSH 1,3 cos mi nigdy nie wychodzilo chociaz ponoc to dobry poziom by zajsc.

hej dziewczynki
byłam u lekarza...
ja - zapalenie tchawicy z zapaleniem krtani - z lekow nic nie mogę brać... sól fizjologiczna,tamtum verde na które jestem uczulona i flegaminę...

Sebuś na razie dostał Rutinacee, syrop na kaszel, osluchowo czysty

Adrianek zdrowy- katar ktory ma to nie katar tylko jedzenie, bo ulewa dosc obficie i tam mu sie odkłada.Wazy 4590 g 58 cm długi :)przytył 1490g :)

Enya u mnie wszystkie badania byly ok, pęcherzyki rosly bardzo wolno i byly mega duże i nie pękaly robily się torbiele. Mialam monitoring 6 cykli i na tej podstawie stwierdzili LUF

Hejka :)

Co tam słychać niedzielnie? Ja sama z niunią, M w pracy :-)
temperatura na minusie, więc zimno brrrrr

Pajeczko - no to ładnie się załatwiliście. Kurujcie się, i szyja w szalik. Też to przerabiałam w ciąży niestety. Okropieństwo.
A paracetamolu też nie możesz brać?

enya przykro mi że @ się pojawiła :/ widzę walczysz dalej.

W pn już nie bedzie mojego konta na bb wiec pomyślałam że napiszę ostatni raz:) Szukajcie mnie na FB jak coś. Nie chciałabym aby kontakt z Wami mi się urwał.

Pozdrawiam Was!!!

reklama
Do góry