reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

reklama
hej kobitki
dzieki Sylwia za przepis :tak:
smacznie sie u nas zaczelo robic hihihi
Oskar tez katar zlapal bleee
no i chyba zaczelam plamic :-( czekam jak sie @rozkreci
dam znac jutro :-):-):-)
aha byla niania i fajna kobitka chyba z niej bedzie; Oski mi cmoknal buziaka w powietrzu i juz go nie bylo z nowa ciocia w pokoju---jak do pracy szlam ;-) troszke powiedziala,ze jej pomarudzil,ale brzuch go bolal; wiec jestem dobrej mysli ;-)

ja tez polecam ciasto,ale Baunty--polecone i sprawdzone pyyycha:
Biszkopt 6 jaj
5 łyżek maki
6 łyżek cukru
2 łyzki kakao
łyżeczka proszku do pieczenia
Masa kokosowa:
1/2 litra mleka
1-2 białe czekolady
20 dag masła
25 dag kokosu
cukier waniliowy
Polewa:
2 mleczne czekolady (20 dag)
mleko

Ubić białka.dodać cukier,zółtka,ubijac. Nastepnie wsypać make wymieszaną z proszkiem i kakao.Mieszać delikatnie łyżką.Wylać na blache 25-36.Piec w 160-170 stopniach okło 20 -25 minut-zalezy od piekarnika.
Mleo zagotować z cukrem,wsypać kokos gotować do zgestnienia ok.20 minut. Gdy widac ze kokos wchłonał mało mleka dodać go wiecej:)Do gorącej masy włożyć masło i czekolady- ja dałam jedną i odrobine cukru- zalezy od tego jak słodkie ciasta lubimy.Było ok:) Mieszać by sie rozpusciły.Masę dobrze wystudzic by zgęstniała i wyłozyc na biszkopt(mozna naponczować lekko i posmarowac dzemem wisniowym)
Czekolady mleczne ropzuscic na ogniu z mlekiem,ja daje na oko kilka łyzek .chodzi o to by czekolada nie była zbyt twarda.
Ciasto wyglada niepozornie ale to kokosowy raj:)smakiem przypomina batonik bounty:
)Przepis jest autorstwa Joli_A, której bardzo dziekuje za fajne ciacho:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Izabelko to super że niania sprawdza się od pierwszego dnia:tak::tak::tak:. Ale co do @:no::no::no::no: szkoda, ale w następnym razem się uda, w końcu może Mikołaj nas wysłucha hihihi:-D:-D:-D:-D

A i dzięki za Twój przepis, czekają mnie następne imieniny 30 listopada (mój małż) więc będzie coś nowego ;-)

Pozdrowionka i buziaki

nom, ja narazie sie nie łamie, bo nawet sie nie staralismy, tylko takie hop bylo :-) moze nawet lepiej,ale poki co kropelka poszla, moze sie nie rozkreci :happy:
milego wieczorku
ja sie najadlam i zdycham hihihi

No , może ta jedna kropelka to zagnieżdżenie fasolinki ;-), i nic więcej nie będzie :rofl2:

Dobrej nocki i owocnej wszystkim staraczkom :-):-):-)

wow,ale pychotka,,,mam taki sam obrusik...haha..a raczej serwetke

No , może ta jedna kropelka to zagnieżdżenie fasolinki ;-), i nic więcej nie będzie :rofl2:
no własnie

izabelka no fajnie,ze sie nie nakrecasz,,to jestd obre podejscie,,ja kurcz etak nie umiem,,ale staram siep-powodoznka-

moj matu śpija znalazłam noclego na ferie,bo w góry mykamy z m..zatem jutro dzwonie rezerwowac,hehe..ciesze sie bardzo

A ciasta,,kurcze pycha pewnie,juz mi ślinka cieknie...mój m ma urodziny 24,,wiec mu upieke chyba,,hehe

Dobrej nocki i owocnej wszystkim staraczkom :-):-):-)
i stosunkowo miłej---------wzajemnie,,,

Izabelko 3mam kciukaski żeby to jednak zagnieżdżenie było :tak:;-):-)

dzieki dziewczynki, jeszcze jest cicho :-):-):-) wiec szaaa moze @ o mnie zapomniala :ninja2:
ja juz biegam z malym, sniadanie zrobione, zaraz chyba kawusie zapodam
dzisiaj krotko w pracy, wiec do zobaczenia ;-)

reklama
dzieki dziewczynki, jeszcze jest cicho :-):-):-) wiec szaaa moze @ o mnie zapomniala :ninja2:
ja juz biegam z malym, sniadanie zrobione, zaraz chyba kawusie zapodam
dzisiaj krotko w pracy, wiec do zobaczenia ;-)
no to trzymam kciukasy...
miłego dnia w peacy,,,masz fajnie,ja dzisiaj barrrdzo dlugo mam...

Do góry