reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Dzien dobry!

Zoi - trzymam kciuki za wizyte! Oby to byl dobry lekarz, ktory Ci pomoze!

Fioletowa - trzymam mocno kciuki i duzo duzo zdrowka dla Ciebie i fasolinki!

Mousefish - powodzenia na wizycie u lekarza!

Dotka, Mousefish, Kinga i wszystkie babeczki - milego poniedzialku!

Pozdrawiam!

reklama
Dobrze, niech się nią opiekują, i dzidziusiem.
Fioletowa - trzymaj się cieplutko :tak:
Dotka - chcę się umówić, żeby znowu wysłali mnie do kliniki ginekologicznej, i poproszę o HSG, które powinnam mieć wykonane. Dorwałam wczoraj informację NHS że to standardowe badanie, więc nie powinni mi odmówić.

Mou, zatem trzymam kciuki :-) powiedz mi kochana, ja u Was z cenami wózków? patrzyłam na ebay to ceny używanych w porównaniu do ebaya polskiego bardzo niskie, ale obawiam się jak z wysyłką, czy w razie czego jakbym się zdecydowała na coś (ale to pewnie koło świąt, w nowym roku jakoś tak) mogłabym podać do Ciebie adres i wysłała byś mi? (oczywiście zapłacę) nie wiem poprostu czy ktoś będzie chętny wysyłać do Polski

Dotka - to fakt. Wózki tutaj są tańsze na ebay. Czasami nawet o połowę. Wysyłka wózka o wymiarach 100 na 40 na 30cm waga do 25kg. to ok. 22 funty, czyli ok 110 zł. Ale powyżej tego wymiaru już ok 43 funtów, więc nie wiem czy to się opłaca.
A do ilu poszukujesz wózka???

Mou, jak najtaniej się da, ale szukam tylko quinny (najlepiej speedi sx, ostatecznie buzz, ale to już gorzej), wiesz tak czy inaczej w PL używane są za 800-1200 zł cały komplet, a jak tyle samo z przesyłką by mi wyszło, za dużo mniej zniszczony i np fajnieszy kolor z Angli to bym brała z Anglii, pytanie tylko czy w razie czego mogłabym Cię "obciążyć" takim zadaniem :zawstydzona/y::confused: narazie się rozglądam, bo być może uda nam się uzbierać kasy na tyle by nie stresować się (hehehe optymistka ze mnie), liczę, że na święta coś się uzbiera jak powiemy, że zbieramy na wózek...z drugiej strony z Ami miałam nówkę (właśnie Quinny), teraz stwierdziłam, że nówka do szczęścia nie jest potrzebna ani mi ani dziecku :sorry2:

Dotka - ale z gondolką czy bez? Bo jak z gondolką, to nawet w 43 funtach za wysyłkę się nie zmieścisz niestety... ale sam wózek, bez gondoli, to nie wiem czy się nie zmieścisz w tych Ł22

Mou, nie wiem, może gondolę dokupiłabym tu w PL, jeżeli miałoby wynieść drożej, ale sam stelaż i spacerówka są w superaśnych cenach jak na te wózki, bez porównania w PL :tak:

No to fakt. A pytam, bo ja z gondoli w ogóle nie korzystałam, leżała nowa nigdy nie używana. no i quinny rozkłada się na płasko zupełnie, więc jest od 0. A w chłodne dni to przecież może być dzidzia w pokrowcu (chyba tak się mówi tak?:-D) ja mówię już standardowo footmufek he he

Kurczę, ale mam piękne owu... chyba. Spadek był wczoraj, nie wiem jak dzisiaj, bo musiałam lecieć do niuni, bo się posiusiała. Ok 3 dni śpi bez pieluchy, udaje jej się wytrzymać do rana, ale dwie z tych nocy kończyły się tak, że jak wstawała to popuszczała :D więc nici z mierzenia, jutro zmierzę choćby nie wiem co, bo ciekawa jestem czy mam rację.
Ale śluz jest jak się patrzy! rewelka, i szyjka jak wulkanos, więc w tym cyklu wyjątkowo wczesna owu. Nie jak w zeszłym wrrrr :-D

Ostatnia edycja:
Zoi - przykre co przeżywasz, ale z tego co pamiętam, odkąd z nami jesteś zawsze masz problem z lekarzami. Od tak długiego czasu nie dałaś rady znaleźć jakiegoś normalnego, porządnego lekarza? Szczególnie jak mąż pracuje w szpitalu???
Ginekologa to ja jeszcze nie znalazlam wporzadku a bylam juz u 3 jak narazie w szpitalu gdyz u nas nie ma przychodni tylko szpital lub prywatne przychodnie,znam jednego dobrego lekarza ginekologa ale chce poznac jego adres by sie wybrac do jego przychodni ktora jest w innej miejscowosci ale nie wiele oddalonej ode mnie zwanej Atoliko.
Znalazlam nawet dobrego lekarza pediatre dla dziecka i zmienilam wlasnie na taka starsza pani ale z duzym doswiadczeniem bo zawsze wie jak pomoc dziecku :happy2:
Gdybym mieszkala w duzej miejscowosci pewnie bym od reki znalazla jakiegos lekarza ale ja jak to mowiac zyje w bardzo malym miescie "wsi" a wowczas ciezej,bo pediatrow,rechabilitantow,dermatologow,fizykoterapeutow itd. jest o wiele latwiej dorwac i cos wybrac ale z ginekologami ciezej,moja znajoma ktora jest teraz w 7 miesiacu ciazy bedzie rodzic w Patrze oddalonej ode mnie jakies 50 km gdyz jak sie wypowiedziala boi sie rodzic w naszej miejscowosci ze wzgledu na brak kompetencji lekarzy.
Tylko ze w Patrze jest prywatna klinika i za prowadzenie ciazy jak i porod trzeba wywalic okolo 6000 euro:baffled:

Wszystkim kobitka zaciazonym gratuluje z calego serducha i zycze jak najmniej dokuczliwych dolegliwosci ciazowych i duzo pociechy z kopniaczkow bobaska :-)

reklama
Mou, no to do dzieła kochana :-) co do gondoli też się zastanawiałam, bo Ami jeździła w gondoli tylko 3 m-ce i to też nie często, bo jak do sklepu czy gdzieś się jechało, to w foteliku jeździła i jego wpinalismy w stelarz, gorzej bo w speedim nie do końca się na płasko spacerówka rozkłada :sorry2: a buzz ma kubełkowe siedzisko i w sumie mogłabym wykorzystać je jako gondolę, ale obawiam się, że te małe kółka z przodu są mało stabilne, a tu na wsi, na spacery do lasu, sama nie wiem, w każdym razie rozumiem, że gdyby co mogę na Ciebie liczyć? :zawstydzona/y:

Do góry