reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Witam się dziewczynki :)

Kinga - ja cały czas czekam na najnowsze wieści :tak: co do cieni, to ja takowe miałam, ale pod światło :-D jeśli Ty swoje cienie widzisz gołym okiem, to ja Ci dobrze wróżę :tak:

Życzę miłego dzionka. Ja dziś sama z niunią aż do 18 jak M wróci z pracy. Ale całą chałupkę mam do ogarniania, więc będę z doskoku.
Szkoda że wyjść nie możemy na placyk, ale mgła jest jak cholera, nie widać domu sąsiada. Wszystko będzie mokre i śliskie...

reklama
hej

mi się wczoraj kompa nie chciało włączać
ale dziś koniecznie chciałam sprawdzić co u Kingi i widże że piłka w grze :-D trzymam kciuki

z Arturkiem sytuacja wygląda tak: ponarzekałam lekarce, osłuchała go porządnie, pooglądała i na razie lecimy programem nawilżanie - inhalacje z soli fizjologicznej wieczorem, jego sypialnia w dzień wietrzenie, w nocy nawilżanie i dodatkowo zyrtec
już w piątek w nocy mi nie kaszlał, tylko zaczął w dzień
poza tym wydaje mi się że on gorzej słyszy, ale to wyszło w sobotę i chyba w poniedziałek znów pojedziemy do niej - bo to się wiąże z drugą rzeczą - ona chce go wysłać do laryngologa, bo on cały czas oddycha przez usta, ma nos zatkany ale tak wysoko, więc ona podejrzewa przerost trzeciego migdała, że on zatycha mu tam drogi oddechowe a to powoduje katar, oddychanie przez usta [wysuszanie śluzówki w ustach] i tak sobie myślę że ten katar nie mając gdzie ujść zapycha mu uszy

co do alergologa, myśmy kiedyś chodzili do alergologa, ale ze skórą, teraz ona chce sprawdzić pod kątem alergii np wziewnej, bo stwierdziła że jak on robi wdech, to nie do końca jest tak jak powinno być
jeśli chodzi o astmę, to na razie da się jedynie metodą prób i błędów to sprawdzić - jak reaguje na leki [m.in. ten zyrtec] bo on jest za mały żeby zrobić mu spirometrię - więc na razie delikatnie zaczynamy od nawilżenia organizmu, a jak to nie pomoże to będziemy dalej kombinować z lekami do inhalacji

jestem zadowolona, bo to w końcu coś innego niż "osłuchowo czysty, flegamina, nasivin"

a mou, jak tam z twoją krwią? jest lepiej mam nadzieję

za wszystkie testujące trzymam kciuki

fioletowa, do laryngologa też dobrze jest się wybrać bo często objawy takie jak opisujesz są tez powodem powiększonych migdałów. Synek koleżanki miał niedawno wycięte i teraz jest zdrów jak ryba, a wczesniej ciągle miał katar i co za tym idzie zapalenie uszu i wszyscy zwalali winę na jakąś alergię.
Jestem zdania, że warto z każdej strony dziecko przebadać zanim się go nafaszeruje różnego rodzaju świństwami. Sama mam alergika w domu który był przez rok czasu leczony antybiotykami, bo lekarka nie widziała przyczyny, aż w koncu sama pojechałam zrobić testy i wszystko się wyjaśniło.
Będzie dobrze, zaczeliście działać więc na pewno coś się wyjaśni :tak:

Filipek mi się rozchorował :/ gorączkuje. dziś idę z nim do lekarza bo źle wygląda.
to bedzie bardzo ciężki tydzień... :hmm:

co do mojego wykresu, zaznaczyłam jako granicę wyższych bo może faktycznie to na owulacje..nie wiem czas pokarze. Jeżeli bede testować to dopiero w przyszłym tygodniu w zależności od temp.

Pozdrawiam was

Kinga zdrowia dla Filipka
a za ciebie kciuki zaciśnięte

ja dlatego się cieszę że do tej lekarki trafiliśmy, bo ona wystawia dużo skierowań do specjalistów, żeby wykluczyć różne sprawy, a nie tylo antybiotyk i antybiotyk

JA dopiero teraz. Ze sprzątania na razie nici, bo musiałam kompa naprawiać wrrrr!!!!
Nie mogłam dojść co się dzieje, więc rozłożyłam go prawie na części pierwsze, a stała się najgłupsza rzecz. RAM mi się skopsał. Dobrze że mam dwa wejścia, ale teraz muszę kupić większy, bo miałam 2x2 giga a teraz tylko 2 :wściekła/y: od razu widać różnicę w szybkości. Cholerka jasna. Ale ok, bo już myślałam że trzeba będzie kupować nowy sprzęt,a tu kasy nie ma, więc trzeba by było odkładać ze dwa miesiące...

Kinia - zdrówka dla Filipka :tak: taki głupi okres przeziębieniowy.

Fiolecik - a wiesz, że coś chyba musi kwitnąć, bo ja normalnie przeciwalergeny biorę w razie nagłej potrzeby. A ostatnio muszę codziennie. Oczy mnie swędzą, charczę he he. Oby to było przejściowe u małego:tak:

... kurde!!! nie będę miała większego RAMU! mam tylko dwa wejścia. Ale badziew! jak mnie będzie kiedyś stać, to czeka mnie serwis... hlip hlip

Ostatnia edycja:
Fiolecik nie bój się zyrtecu bo moja Ala brała go profilaktycznie przez jakieś 1,5 roku i on jest bardzo łagodny. Miała kiedyś podwyższone IGM ale leciutko i też podejrzenie alergii ale porobili jej jakieś testy w poradni i wykluczyli uczulenie. Ważne żeby dziecko było dobrze skonsultowane żeby sie za bardzo nie nacierpiało;-) Mam nadzieję że to tylko ten migdałek:-)
Mou Ty to dobra jesteś - ja jakbym rozebrała mojego kompa to nie ma siły żebym Go złożyła z powrotem chociaż uwielbiam gmerać w takich sprzętach - ale niestety bez powodzenia;-) Słuchaj - a nie możesz kupić czegoś używanego ale np tak żebyś mogła coś pozamieniać???
Kinia a ja trzymam za Ciebie!!! Żeby nasze cienie cienia okazały się jednak zdrowymi dzieciaczkami!!!
Asieńko buziaki!!!
I za Agę żeby jednak ta głupia wredota nie przylazła!!!
No i dużo zdrowia dla tych Waszych pociech i cierpliwości dla mamuś:-)
Dorciu kochana a gdzie Ty???Brak mi Ciebie...Ami nadal chora???

Ostatnia edycja:
reklama
Witam z rana :-)
Za oknem mgła, że hej. Na wieści, że za tydzień już ma padać śnieg dostaje gęsiej skórki brrrrr
Założyłam sobie na enpr obserwację całego tego cyklu, zobaczymy co mi z tego wyjdzie :cool2:
Kurcze, myślałam, że jakoś z dystansem i na luzie do tego podejdę ale kurna już bym wlazła na strych i przebierała pudła z ciuszkami, prała wózek itp itd :sorry2:
Agnieszka wyluzuj..........Agnieszka wyluzuj.........Agnieszka wyluzuj..........Agnieszka wyluzuj.........

Co u Was?

Do góry