reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

O matko, zobaczyłam testy i myślałam, ze któraś zaciążyła
:-D
Ja robiłam w dniu spodziewanej miesiaczki bo nie mogłam wytrzymać i wyszła mi taka bladziocha, że małża budziłam (4 nad ranem była) czy aby na pewno ja coś widze :-D
To czyli jak to jest? Jak się zaciążyło to śluz się zmienia przed @ na kleisty przeźroczysty?? Kurde, ja nie pamiętam jaki miałam:baffled:
Co do owulki, to jak zaczelismy się starać myślałam ze wiem kiedy ją mam, a jak nam przez pół roku nie wychodziło to kupiłam testy owulacyjne i się okazało, że mam owulkę kiedy indziej niż myślałam :sorry2: Jeden miesiąc z testami i jest syn :-D
W zeszłym miesiącu @ dostałam po 24 dniach czyli powinnam dostać wczoraj, dzisiaj nic nie ma, a jest 25 dzień. Max czekam do 30 dnia i robie test :tak:
Dodam, że w 1 ciązy objawem jaki dostałam i w sumie domyślałam się po nim, że zaciążyłam była mega zgaga jakieś 4 dni przed spodziewaną @. Zero innych objawów tylko ta zgaga, zresztą męczyła mnie przez całą ciążę.
Teraz nic nie czuje, jedynie chodzę ciągle głodna i muszę zjeść śniadanie (nigdy nie jadłam) no i mam niezmiernie chęć na mięcho :cool2:

Ostatnia edycja:
reklama
agamemnon, a masz w miare reguralne @??? bo jak nie to najlepiej jak będziesz prowadziła obserwacje ja jak zaczęłam wreszcie wiedziałam kiedy powinnam była dostać, miałam mega niereguralne (o dziwo i w pierwszej i drugiej ciąży wtedy gdy zaczynaliśmy się starać :-D), później zaczęłam łykać castagnus i pięknie mi wyregulował cykle :tak: i kończąc kuracje udało nam się zajść...tu masz moje wykresy Obserwacja cyklu - enpr.pl, pierwszy to porażka, a im dłużej się obserwowałam to prawie do perfekcji doszłam ;-):-D

Dotka podziwiam Cię za wytrwałość i systematyczność której niestety mi brak
Poczytałam wykres, ależ niepewność była :-) Akcja napięta niczym w dobrym filmie.
Wiesz co, ja i tak jestem uzależniona od tego kiedy mąż zawita do domu, nie mam wyjścia. Więc nie chce się denerwować, bo i po co. Wiem, że teraz jak był to akurat miałam owu więc może się udało. Teraz ma być początkiem listopada więc powinnam być już po @.
Ciężko się wstrzelić, ciężko :-(

dotkass faktycznie tylko cię podziwiać że tak zawzięcie mierzyłaś,ciekawa jestem czy ja wytrzymam...:-D aga mój O jest w domu a ciężko wystrzelić:-D:-D:-Dw końcu się uda i będzie jak dotkass świętować:tak:

angel hehe no tak ale teoretycznie masz większe szanse ode mnie :-D

a powiedzcie, na co mieliście ochote (jedzeniowego) w 1 ciązy? Ja mogłam jeść słodkie.....wszystko na słodko, obiady, śniadania, kolacje.....i mój syn to samo! Jak był mały to normalnie jadł kotlety na słodko bo inaczej nie przełknął :-p

aga czy ja wiem:confused:gdy nie które kobiety mają już dwa cykle za sobą to ja dopiero jeden zawsze jestem do tyłu....:-(ale się nie łamię,będzie dobrze:-).Ja bardzo różnie jadłam raz słodkie zaraz kwaśne itd..ale lody litrowe zawsze musiały być:-D:-D:-Ddotkass a łykałaś te tabletki cały cykl czy jakoś przed owulką przestawałaś?koniecznie muszę sobie kupić te tabletki bo od kiedy pamiętam to mam nieregularne @

reklama
Do góry