reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Dotka - a no widzisz, sprzedajesz maclarena i masz dla niemowlaczka, chyba że rozkłada Ci się na płasko, no i obyś nie musiała zmieniać ciuszków, bo wtedy miałyby wspólną sypialnię przez długie lata :-)

reklama
Mou, maclarena nie sprzedaje, bo chcę go zostawić na później, przyda się, a kupiłam go po zniżkowej cenie, bo siostra pracowała w mothercare wtedy :sorry:, rozkłada się, ale nie na bardzo płasko...a co do pokoju, to i tak chcemy zrobić dwa osobne, za duża różnica wieku, Amelcia zaraz do szkoły w przyszłym roku, a Maleństwo będzie miało nie cały rok, jakoś tego nie widzę, o miejsce się nie martwię, bo jest ;-):tak: gorzej z kasą, ale trzymajcie kciuki moooocno, bo mam nadzieję, że wyjaśni się na naszą korzyść w tym tygodniu, oby

Dotka - w sumie tak, będzie 5 lat różnicy... ja w razie czego też będę musiała z jednej sypialni zrobić dwie, albo się przeprowadzić, chociaż bardzo nie chcę. Takiego miejsca jak to w życiu nie znajdę. Tu u mnie słychać nawet jak mucha pierdnie :-D sąsiedzi to starsze pary, żadnych imprez nic a nic... tak więc zostanie tylko zrobienie dwóch sypialni z jednej. Albo inna opcja. My sobie kupimy jakąś wielką rogówkę i będziemy rozkładać ją w salonie. Nie jest przejściowy, więc można go zaliczyć jako odrębny pokój. Damy radę w razie czego :tak:

No i czemu Ty taka zagadkowa jesteś hmmm? Nie dociekam - no dobra, nie chcesz zapeszyć :-)

hello dziewczynki:D

Enya zawsze jest tak, że jak już się zajdzie w ciążę to pojawiają się inne problemy głowa do góry

Mou oby to nie @

Dotkass trzymam mocno kciuki

Fiolecik to masz to samo co ja mialam koło zarodka miałam krwiaka i tez musiałam leżeć, ale sie wchlonął bedzie dobrze

Dotka ja WIEM że wszystko bedzie u Ciebie dobrze i też umieram z ciekawości o co chodzi;-) Ja ciuchy po Ali już porozdawałam, wózka i stolika do karmienia też już się pozbyłam (w sensie krążą po moich koleżankach), tylko wanienka i rozklekotane łóżeczko mi się ostało:-) Pewnie dlatego że nikt nie chce hehehe
Dzieki Dziewczyny za te słowa - ja wiem że się ułoży, wiem że w razie czego moi rodzice nam pomogą (teściowie nie żyją) - w sumie to najbardziej mi o miejsce chodzi bo tak naprawdę to moja Ala ma tylko pokoik wydzielony parawanem i nie ma pokoju z prawdziwego zdarzenia, a jeśli byśmy postawili ścianę to byłby malutki ciemny pokoik - bez sensu. Z jeszcze jednym dzieckiem w tym mieszkaniu na bank byśmy się nie pomieścili, a sprzedawać go nie chcemy bo lokalizacja jest zarąbista - wszędzie blisko, spokojne osiedle, blisko mały lasek, stadion, szkoła, bazarki, miasto i rynek. W ostateczności moja babcia ma 3 pokoje ale z babcią to tylko w stanie najwyższej konieczności bym zamieszkała - pewnie własnie takiej jak wyżej:-)
Fioletowa ja też myślę że to krew z krwiaka, a znam kupę dziewczyn które miały takie krwiaki, a jak im leciała krew to myślały że ronią, a potem sie okazywało że dziecię śliczne, piękne a to tylko krwiak który sie spokojnie wchłaniał. Będzie git!!! I nie rób tej bety do USG bo nie ma sensu, tylko sie będziesz stresować niepotrzebnie
Mou Ty tam nie chlap po próżnicy - @ nie ma to jest good!!
Ja podziałałam z mężem nad ranem i dobrze że Go zmolestowałam bo potem to już mu się nie chciało bo miał kacora, a poza tym Ala o dziwo się obudziła dosyć wcześnie dzisiaj i przyszła do swojego "tati". Zrobiłam co mogłam i teraz tylko czekamy - jak ja tego nie lubię brrrr. Przed poronieniem było najlepiej- nie zastanawiałam sie jaki to dzień, kiedy działać, żadnych tempek, żadnych testów a teraz??? Raz miałam 50 dniowy cykl i test dopiero zrobiłam 45 dnia jak się kapnęłam że ta @ już powinna być a leciałam do Anglii do ojca i nie chciałam w razie czego głupot narobić. I na luzie było...A w kolejnym zaszłam w ciążę...
Jak zwykle na wylot się z K. pożarliśmy bo ten zawsze robi panikę jak wyjeżdża a mnie to doprowadza do szału....Nawet nie wiem czy już wyleciał...

reklama
Hejka robaczki :)

U mnie już tuż tuż, boli podbrzusze, kręgosłup zaczyna, i syfki wyskakują, nie mówiąc już o jedzeniu wszystkiego co mi w rękę wpadnie :-D a no i szyjka sie łotwiera bezczelna :-D

W sumie szkoda, bo bym miała prezent na naszą 10 rocznicę. 18 października 10 lat aaaa!!!! chyba muszę znaleźć nowszy model hehehehe :-D
A! Zamierzam kupić sobię wit. B8. Jedna dziewczyna z countdown to pregnancy starała się 22 miesiące, w tym 11 razy poroniła, i po dwóch cyklach z wit b8 zaszła w ciążę, i się trzyma fasolka :tak: to i na plemniki i na jajeczkowanie. Inna nazwa to inozytol.

"Inozytol jest wytwarzany w organizmie przy udziale enzymu o nazwie fytaza. Buduje fosfatydyloinozytol (glicerofosfolipid), który jest prekursorem ważnych drugorzędowych przekaźników (IP3 i DAG) hormonów takich jak GnRH i TSH oraz wchodzi w skład spermy (100 g spermy zawiera 53 mg inozytolu). Przypuszcza się, że brak inozytolu może być przyczyną niepłodności"

"
W US robiono badania na ochotnikach, ktorzy otrzymywali 600-1200mg d-chiro (dawka zalezna od masy ciala) i efekty byly rewelacyjne. U prawie 90% kobiet z PCO zaczela wystepowac normalna zdrowa owulacja (dla porowania placebo >20%)"

Ostatnia edycja:
Do góry