reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Mou ja miałam podany 3 razy i ani razu nie zadzialał... u nas poszło bez pregnylu...a kupe kasy u nas to kosztuje... szkoda, ze mieszkasz tak daleko bo mam 5 ampułek...

reklama
Dziewczynki jak wcześnie przed owu powinnam iść do lekarza żeby ocenić czy są pęcherzyki, a potem żeby ocenić czy jest szansa że pękną?? Poza tym chciałabym trafić tak żeby właśnie lekarz mógł dać mi coś na pęknięcie. Mój mąż przyjedzie na Święta 30.03. a ma wyjechać 10.04.Jeśli nie pofika mi się cykl to owu powinnam mieć koło 03-04.04 czyli idealnie i chciałabym zrobić wszystko co możliwe żeby zwiększyć szanse...Chciałaby już się umówić ale niewiem na kiedy. Jak radzicie?? Poszłabym już 5 dc zaraz po @, ale czy to coś da?? A on bierze 150 zeta za wizytę i nie chciałabym iść bez sensu

Enya ostatni cykl miałaś 35 dni zawsze masz takiej dlugości cykle?? bo jeżeli tak to nie ma najmniejszego sensu, zebys szla tak wczesnie... rozumiem, ze chcesz monitoring cyklu tak? no to najlepiej jakbys go zaczęla przy takiej dlugości cykli gdzieś w granicach 12 dc

No właśnie o to mi chodziło:p Dzięki Pajkaa. W sumie ja liczę na to że te cykle już tak zostaną, tylko podejrzewam że to po dupku i lutce, 1 cykl po poronieniu 38 dni, kolejny na antykach 31 dni, kolejny na duphastonie - 35 dni, następny też - 34 dni, no i ten na lutce - 35 dni. Długo kurcze ale nic na to nie poradzę - owu mam koło 20-21 dc i tak pokazuje tempka i testy owu. Jest jeden problem - mam PCO i nie wiadomo kiedy mój organizm zwariuje!!!:no: Zanim zaszłam w tą straconą ciążę miałam cykl jeden 38 dni a następny 50!!! Ni w pi...ni w oko:-) Ale nieważne, ważne żeby owu była. Ja tylko mam nadzieję że nie napalę się za bardzo bo tak super, idealnie mężuś przyjeżdza a wyjdzie z tego jedna wielka dooopa bo się za bardzo nastawię!!! A nie umiem już odpuścić tym bardziej po tym że już 8 tyg byłam w ciąży i tak jakby ktoś mi coś wyrwał i zabrał....

Pajkaa - z jednej strony to wiesz, jest zima, więc jakoś by do mnie doleciały te ampułki bez szwanku, ale Ty byś w końcu zbankrutowała. szczególnie że mała paczuszka kosztowałaby ok 20-40zł. Teraz nie ma bata, wysłałabym Ci pieniążki bez dwóch zdań. Ale to już Twoja decyzja czy byś zdecydowała się wysłać :)

Kasiik - jak dzisiejszy teścik? Pewnie aż czarne krechy co ??? :-) :-) :-)
Dobra - zerknęłam na wykresik MAMUSIU ;-) :+) :-) :-) GRATULACJE JUŻ BAAAAARDZO GŁOŚNE !!!!! :-D :-D :-D :-*

Enya - zobacz, ja mam cykle przeważnie 26 dni, a owu wypada mi zawsze ok 14dc dopiero. Ze względu na to, że Fl jest względnie stała i wynosi 14dni (statystycznie) może wynosić nawet 16 a to już długo, więc licząc w Twoim przypadku 16dni fl to owu nie przypadnie Ci wcześniej niż na 19 dc. Myślę że nawet 12dc to jeszcze za wcześnie w Twoim przypadku. Ale z kolei przy PCO różne cuda się dzieją to warto jeden cykl chociaż zacząć wcześniej.
Ale takie jest moje zdanie - u Ciebie okres płodny zaczyna się raczej od 17dc tak pi razy drzwi :-)

Ostatnia edycja:
Pajkaa - dopiero kupię testy, 3 sztuki 25miu są w opakowaniu. Zrobię popołudniu, ale nawet popołudniu powinno coś pokazać jeśli by było. Dziś na wieczór wezmę clo, rano jeszcze kolejnego teścika zrobię dla pewności, więc jedna tabletka clo nie powinna mieć straszliwych skutków w razie gdyby. Zrobię te testy tylko dla 100% wykluczenia. Mam prawdziwą najprawdziwszą @.

Zamówiłam wczoraj termometr nowy elektroniczny, już mi się nie chce mierzyć rtęciowym, mimo że jest dokładniejszy. O taki sobie zamówiłam. Niestety tu u mnie nie ma microlife. http://allegro.pl/owulacja-cyfrowy-termometr-owulacyjny-z-pamiecia-i2147521916.html

Ostatnia edycja:
Mou moja mama z moją siostra miała do 4 miesiąca ciąży normalną @ a ze mną nie miała w ogóle... lepiej sprawdzić a jakby cos clo mozesz zawsze zacząć brać od jutra.

nasze mamusie staraczki

SIWA 15 luty

LOLCIA
20 luty

NENETE 23 luty

IZA - 24 luty

MAMA - 25 luty

FIOLETOWA 26 luty

KARIIN 26 luty

KAROLINA 5 marzec

MONIŚ31 9 marzec

ENYA - 10 marzec

MOU 12 marzec

nasze ciężaróweczki od listopada 2011
biggrin.gif

AMNA - sierpień 2012

KAROLINA - sierpień 2012

EWA - sierpień 2012
,

PAJKAA - wrzesień 2012

ALEBUR - wrzesień 2012

ANA - wrzesień 2012

JUDITH - wrzesień 2012

MAGDUŚ1983 październik 2012

ROSEANN październik 2012

KASIIK październik 2012

Kasik nie wiem czy Cie dobrze wpisałam... jkesteś na październik czy juz listopad?

reklama
Pajkaa, dlatego wezmę wieczorem i zrobię test ok 14 jak wrócę z miasta. Postaram się nic nie pić przez min 4 godziny więc siuśki będą skoncentrowane, i jakby nawet cień się pojawił, to nie wezmę clo.
Tyle że ja się nie czuję ciążowo wcale a wcale. Zresztą tylko ten jeden test wyszedł pozytywnie, 10 innych tych ebayowskich nie pokazało zupełnie nic.

Do góry