reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

reklama
ełhę :) a potem przerwa - chyba pół roku i znów jeśli w tym czasie się nie uda :tak:ale tak, na 10000% - 3 miesiące bez przerwy, no chyba że w trakcie wyskoczy plusik, to trzeba przerwać.

Pajkaa - mogę łykać castagnusa z clo???

no walsnie ja tez szukalam potwierdzenia odnosnie tych informacji ale nic nie znalazlam naszczescie :)

Mou sciskam mocno i trzymam kciukaski za nastepny cykl, wiec co czujesz jak tak mialam ostatnio tez kreske widzialam blada ale rozowa jak na kontrolnej , i tez test rozebralam na czesci, i tak jak ty pierwszy test to byla taniocha i nic nie pokazala a ten drozszy ta kreske i tak przez 4 dni takie blade widzialam  i moj M tez.... myslalam ze mi serce wyskoczy ze szczescia a potem przysla @ i dupa blada byla hmmm przeryczalam 4 dni i wzielam sie  wgarsc. 

tez mnie to wkurza ze pokazuja nie ktore testy wlasnie takie bladziochy i czlowiek szaleje ze szczescia a potem duuuuupaaaaa. ehhh trudno nastepny twoj cykl wierze w to i napewno sie uda.  
Ale pisze jak potluczona ehhehe no to buziak na pocieszenie a potem zrob sobie kompiel i zafunduj sobie dzis same przyjemnosci :)

Mou moze faktcznie biochemiczna,a powiedz mi jeszcze bo ty masz taką krótką fazę lutealną.Moze o to chodzi?Bo jak faza lutealna jest za krótka,to tez zarodek nie zdazy sie zagniezdzic i moze dlatego nie umiesz zajsc w ciaze?Rozmawialas o tym z lekarzem?Czy taka faza lutealna jeszcze daje rade?

Ja tez mialam zalecenie od gina w PL,3 miesiace CASTAGNUSA potem przerwa.A niemiecki odpowiednik mozna brac non stop,bez przerwy.

Kasik niemiecki odpowiedni bierze sie 3 miechy a jak nie dziala to zmiana na mocniejszy tak mi moj gin powiedzial, a ja wlasnie w DE jestem, jedyna roznica polega podejzewam na skladzie ze niemiecki jest chyba ale to domniemam silniejszy bo bierze sie jedna tabletke nie zaleznie od wagi:) 

cos nie mogla zedytowac wczesniejszego posta.. 

Mou jak chesz to ci wysle niemiecki odpowiednik nazwa jego  to Agnolyt Madaus 

MOU Niemożliwe :(:-( A byłam pewna, że zafasolkowałaś... przykro mi :-(

U mnie już czuje w kościach, że idzie @ :confused2: ból jak na @.. tylko mnie dziwnie "zalewa" i cały czas mokro.. ale to może po costagnusie?:sorry2:
Wszystkie poprzednie cykle czekałam jak na szpilkach i właściwie od ok 20dc robiłam namiętnie testy :-p a obawy ciążowe? OCZYWIŚCIE MIAŁAM WSZYSTKIE:zawstydzona/y:.. urojone.

kariinJa tez mieszkalam w Niemczech jeszcze niedawno,i bylam w szoku jak tamtejsza gin powiedziala ze nie mam robic przerwy,powolywalam sie na gina w Polsce i na polskiego Castagnusa,a ona poiedziala ze to bzdura,ale widzisz moze zle trafilam,moze tamta gin po prosty sie na tym nie znala.A gdzie mieszkasz w jakich okolicach?Ja bylam spod Koloni w Euskirchen.I powiem Ci zle wspominam tamtych ginekologow:(

ja mieszkam w solingen obok Düselrdorfu i 50 km od koloni hehe, gina mam polaka wiec nie mam problemow z komunikacja :) a wiesz moze i mozna brac non stop bez przerwy tylko tak jak mowie moj gin mi powiedzial ze jak po 3 miesiacach nie daje rezultatow to trza zmienic na mocniejsze i pewnie drozsze :( mam nadzieje ze nie bedzie takiej potrzeby w moim przypadku:) 

netete niewiem czy dobrze napisalam twoj nick :) ale masz sliczny wykres z castangusem i temp super luknij na moj umnie to same zeby sa :( ktory ty masz cykl z castangusem ??

reklama
U mnie już czuje w kościach, że idzie @ :confused2: ból jak na @.. tylko mnie dziwnie "zalewa" i cały czas mokro.. ale to może po costagnusie?:sorry2:
Wszystkie poprzednie cykle czekałam jak na szpilkach i właściwie od ok 20dc robiłam namiętnie testy :-p a obawy ciążowe? OCZYWIŚCIE MIAŁAM WSZYSTKIE:zawstydzona/y:.. urojone.

Hej, Nenete to widzę że nie tylko ja tak mam :-) - wczoraj 20dc a ja siedzę z k..rna negatywnym teścikiem i się klnę po co go robiłam PRZECIEŻ ZA WCZEŚNIE!!!!!
też tak mam że "pływam" i własnie się zastanawiam co za cholera
jeszcze tydzień do terminu @:wściekła/y:

Do góry